Copy
Elokuu 2019
Moikka,
syyskausi on käynnistynyt järjestöyhteistyön osalta ja monenmoista ajankohtaista tiedotettavaa on taas koottu seudulliseen uutiskirjeeseen. Poimi niistä oman yhdistyksesi toimintaan sopivat. Elokuun teemana on Kanta-Hämeessä yhdistystoimintaa kokoava meidanhame.fi-palvelu. Onhan yhdistyksesi jo mukana! Toivottavasti näemme yhdistysillassa!
Mukavaa elokuun loppua toivotellen,
Heli
Järjestöyhteistyön ajankohtaiset asiat
Yhdistystoiminnan vaikuttavuus - Seudullinen yhdistysilta 30.9. klo 17.30
Illan aikana mm. vaikuttavuuden arvioinnin kouluttaja ja kehittäjä Saila Tykkyläinen puhuu aiheesta: Yhdistystoiminnan vaikuttavuus ja miten sitä viestitään. Tervetuloa yhdistysten, järjestöjen ja seurojen väki sekä kaupungin ja kuntien toimijat! Yhdistysilta on kaikille avoin ja maksuton tilaisuus. Ilmoittautuminen: heli.laurikainen@hameensetlementti.fi.
Lataa kutsu tästä
Taiteiden yö -tapahtuma 30.8.
Taiteiden yö -tapahtuma järjestetään pe 30.8.2019. Yhtenä tapahtumapaikkana toimii Hämeenlinnan Kumppanuustalo, jossa toimintaa järjestetään koko perheelle klo 15-19.  Tervetuloa mukaan! Jos Kumppanuustalo ei ole tuttu, Taiteiden yö:n tapahtuma on  hyvä tilaisuus tulla tutustumaan taloon. Kahvila Pikkutori palvelee tapahtuman ajan.
Tutustu tarkemmin ohjelmaan
Kyläkahvilat ja HYTE-hetket jatkuvat - haluaisitko mukaan?
Hämeen Kylät ry:n jatkaa toiminnan koordinointia yhteistyössä Kanta-Hämeen järjestöyhteistyön kanssa ja tulevana syksynä on taas mahdollisuus järjestää HYTE-hetkiä ja kyläkahviloita. Kokoamme parhaillaan listaa kyläkahviloista ja hyte-hetkiä järjestävistä yhdistyksistä ja toimijoista ja laitamme sen meidanhame.fi -sivulle käyttöönne viikon 34 alussa. Täydennämme listaa mielellään, joten ilmoitathan tietonne sähköpostilla Elinalle kylaasiamieshame@gmail.com, mikäli teitä saa jatkossa kysyä HYTE-hetken järjestäjäksi tai pidätte kyläkahviloita. Listan avulla voi suoraan etsiä sopivaa kyläkahvilaa tai HYTE-hetken tarjoajaa.

Kokoamme yhteiset lehti-ilmoitukset syksyn kyläkahviloista ja HYTE-hetkistä lokakuun alun seudullisiin lehtiin. Ilmoitattehan Kyläkahvilanne ja HYTE-hetkenne 24.9. mennessä hkylat@gmail.com. Hämeen Kylät ja Kanta-Hämeen järjestöyhteistyö / Hämeen Setlementti maksavat ilmoitukset. Teemme myös pari yhteistä mediatiedotetta ja some-päivityksiä.

Valmiita kutsupohjia, sydänlogo ja palautelomake löytyvät meidanhame.fi-sivulta. Käynnistys-, viestintä-, mainostenteko- ym. apua saat myös tarvittaessa.  Ole rohkeasti yhteyksissä Elinaan, kylaasiamieshame@gmail.com tai 0400 944868.
Lue lisää ja tutustus järjestäjiin (päivittyy vko 34)
Tuki- ja ohjauspisteiden toimintaa
Kesätauon jälkeen tuki- ja ohjauspistetoiminta ja terveystietotuvat jatkavat taas. Ulkoilutapahtuman Ahvenistolla 22.8. klo 10-13. Syyskuussa Pääterveysaseman tuki- ja ohjauspisteellä tavattavissa Hämeenlinnan Seudun kuulo ja Kanta-Hämeen AVH-yhdistys. Terveystietotuvilla on mukana Kanta-Hämeen AVH-yhdistys, Suomen Kipu, Nimettömät narkomaanit, Kanta-Hämeen Luustoyhdistys ja Kehitysvammaisten tukiliitto.
Terveystietotupien syyskuu
Pääterveysaseman syyskuu
Elokuun teema: meidanhame.fi
Keräämme palautetta palvelusta
Meidanhame.fi -verkkopalvelu kokoaa yhteen tietoa järjestöistä, yhdistyksistä ja yhteisöstä sekä niiden toiminnasta Kanta-Hämeen alueella. Palvelu avattiin 17.9.2018. Kehittämme sivustoa ja palvelua tulevan syksyn aikana. Kehittämistyötä varten kaipaamme palautteita ja kehitysehdotuksia teiltä, palvelua hyödyntäviltä ja palvelua käyttäviltä.
Anna palautetta tästä
meidanhame.fi lukuina
  • Rekisteröityneitä yhdistyksiä ja yhteisöjä 202
  • Tietonsa julkaisseet yhdistykset 161
  • Tapahtumia julkaistu 309
  • Ryhmä- ym. jatkuvia toimintoja 51
  • Vapaaehtoistehtäviä 19
Sivun kävijäseurannan mukaan keväällä 2019 sivustolla vieraili kuukausittain yli 700 eri käyttäjää, 100-240 käyttäjää per viikko. Käyttäjämäärät nousivat kuukausittain kevään aikana. Kesäksi, erityisesti heinäkuuksi (531 eri käyttäjää), liike sivustolla väheni, mutta nyt elokuussa käyttäjien määrä on taas lisääntynyt (1.8.-14.8. ajanjaksolla 538 käyttäjää). 

Kanta-Hämeen järjestöyhteistyö markkinoi sivua mahdollisuuksien mukaan tapahtumissa, tuki- ja ohjauspisteillä sekä messuilla. Yhdistyksesi voi olla mukana markkinoimassa sivustoa mm. linkittämässä omat sivut meidanhame.fi-sivulle tai lisäämällä banneri-kuvan kotisivuille tai tiedotteeseen. Tehdään järjestötoimintaa yhdessä näkyvämmäksi!
Materiaalin voit ladata käyttöösi tästä
 Lisää näkyvyyttä rajapintojen kautta
Meidanhame.fi -palveluun ilmoitetut tapahtumat nousevat näkyviin myös Tavastia Eventsin sivulle ja sen tapahtumatietokantaa hyödyntäville muille sivustoille (kuten Hämeenlinnan kaupungin nettisivujen tapahtumakalenteri). Jotta meidanhame.fi -palveluun ilmoitettu tapahtuma näkyy myös Tavastia Eventsissä pitää huolehtia, että kaikki tarpeelliset tietokentät on täytetty ja tapahtumapaikan osoite on kirjoitettu oikeassa muodossa. Ohjeet löytyvät meidanhame.fi -sivustolta. Hämeenlinnan Kumppanuustalon tapahtumat ja toiminnat nousevat myös kumppanuustalon sivuille suoraan meidanhame.fi-palvelusta asiasanoja käyttämällä. Lue tarkemmin ohjeesta tai tule ma 19.8. klo 15-16 Kumppanuustalolle opastukseen. Kirjastokatu 1.
Käyttöohjeet on ladattavissa tästä
Yhdistysten ja sidosryhmien ajankohtaisia asioita
Järjestöjen sote-tulevaisuus kiertue
STEA ja SOSTE järjestävät yhteistyössä Järjestö 2.0 -hankkeiden kanssa elo-syyskuussa järjestöjä ja sosiaali- ja terveydenhuollon muutoksia käsittelevän kiertueen. Tilaisuuksiin kutsutaan sosiaali- ja terveysjärjestöjen työntekijöitä sekä luottamushenkilöitä keskustelemaan ja saamaan ajankohtaista sote-tietoa.
Lataa kutsu tästä
Digi-kerhoja ja tietotekniikan opetusta
Löytyy yhdistyksestänne tai verkostojenne kautta henkilöitä, jotka kaipaavat opastusta digitaitoihin? Vanajaveden opiston Arjen digitaidot haltuun -hanke järjestää maksuttomia kerhoja ja opetusta. Tervetuloa mukaan!
Lue lisää avoimista Digi-kerhoista
Lue lisää tietotekniikan peruskursseista
Hattulan järjestöpäivä 28.9.
Hattulan Yhdistykset yhdessä -hanke järjestää yhdessä kunnan kanssa kaikille avoimen järjestöpäivän Juteinin koululla. Messutyyppisen päivän sisältö ja kellonaika tarkentuvat vielä, mutta päivä kannattaa merkata jo nyt kalenteriin.  Luvassa on mm. kiinnostavia alustuksia, yhdistysten omia pisteitä ja mahdollisuuksia yhteistyön kehittämiseen. Ilmoittautua voi jo nyt tai esittää toiveita päivän sisältöön Elinalle, elina.sorvali@hattula.fi tai puh. 050 475 7080. Tervetuloa!
Hyvinvoinnin ja terveyden työpaja 22.10. klo 14-17
Tervetuloa yhdistykset, järjestöt ja seurat mukaan Hämeenlinnan kaupungin HYTE-työpajaan. Työpajan ohjelma ja paikka tarkentuvat seuraavissa uutiskirjeissä.
Hämeenlinnan kaupungin avustusten ja minipilottien toimintamalli uudistuu
Hämeenlinnan Sivistys- ja hyvinvointilautakunta päätti 12.6.2019 kokouksessaan järjestöavustusten ja minipilottien uudesta toimintamallista. Uusi toimintamalli otetaan käyttöön vuoden 2020 myöntämisestä lähtien. Suurin muutos vanhaan toimintamalliin on avustusten rajaaminen yhteen avustukseen lukuun ottamatta kokeellista minipilottia. Lisäksi sekä tila-avustuksessa että yleisavustuksessa on otettu käyttöön avustusten maksimimäärät. Uutena toimintamallina on myös minipilottien jakaantuminen kahteen eri avustusmuotoon. Osa minipilottiavustuksista on tarkoitettu vain järjestöille ja toinen osa kohdennetaan kokeilevaan toimintaan. Minipilotteja voi hakea ympäri vuoden.
Lue lisää avustuksista ja minipiloteista
Kanta-Hämeen Lape-akatemia
LAPE-akatemian syksyn teemoina ovat uudenlainen johtaminen ja uusi vaikuttavuus. Kanta-Hämeen Lape-akatemia on 9.10.2019. Tilaisuudessa saa konkreettista tukea työhön lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin johtamisessa ja lisäeväitä entistä vaikuttavampaan toimintaan. Samalla luodaan yhteistä lapsi- ja perhelähtöistä tahtotilaa ja alueen verkostomaisen johtamisen toimintamalleja ja linjauksia.
Lue lisää Kanta-Hämeen LAPE-akatemiasta
Ehkäisevän päihdetyön osaaja -koulutus
Koulutus järjestetään ke 11.9.2019 klo 8.30 – 16.00, paikkana Hämeen Suoja, Palokunnankatu 12, Hämeenlinna. Koulutus tarjoaa ajankohtaista tietoa rahapelaamisesta ja keinoja puheeksiottoon sekä tietoa eettisesti kestävästä ehkäisevästä päihdetyöstä ja alkoholin ja lääkkeiden yhteiskäytön riskien tunnistamisen vahvistamista. Koulutus on suunnattu työikäisten ja ikääntyneiden parissa toimiville ammattilaisille ja kaikille ehkäisevän päihdetyön täydennyskoulutuksesta kiinnostuneille. Koulutus on kaikille avoin ja maksuton, sisältää kahvitarjoilut. Paikkoja on rajoitetusti. Kouluttajat ovat Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n asiantuntijoita.
Ilmoittaudu koulutukseen
Mittauta verenpaineesi SPR:n Terveyspisteellä
Terveyspisteet ovat avoinna joka kuukauden toinen ja neljäs maanantai klo 10-12. Toiminta alkaa ma 9.9.2019. Terveyspistettä pitävät terveydenhuollon ammattilaiset.  Terveyspisteet toimivat SPR:n toimistolla ja Läntisellä Kumppanuustalolla.
Lue tarkemmin Terveyspisteen esitteestä
Mielenterveysseuran syksyn toimintaa
Hämeenlinnan Seudun Mielenterveysseuran syksyn ohjelmassa mm. geokätköilyä, Mielen hyvinvointi -ryhmä ja luento rahahuolten puheeksi ottamisesta ja keinoja selviytymiseen. Tervetuloa mukaan toimintaan!
Lue lisää mielenterveysseuran toiminnasta
Ajankohtaisia asioita yhdistyksille?
Seudullisen uutiskirjeeseen osana välitämme mielellään myös yhdistystoimijoiden ja yhteistyöverkoston tapahtumien tai tilaisuuksien mainoksia ja kutsuja. Valmis aineisto tai linkki nettisivulla olevaan tietoon tulee toimittaa kuun 9. päivään mennessä järjestökoordinaattorille heli.laurikainen@hameensetlementti.fi.
Katso lisää järjestöyhteistyön uutisia Kanta-Hämeen uutiskirjeestä.
Copyright © 2019 Hämeen Setlementti ry, All rights reserved.


Haluatko muuttaa uutiskirjeen tilaustasi?
Voit päivittää tilaustapasi tai lopettaa tilauksesi.

Email Marketing Powered by Mailchimp