Copy
Hämeenlinnan seudun uutiskirje 1 / 2020

Vuosikymmen vaihtui - uutiskirjeemme uudistui 

Tämä uutiskirje sisältää ajankohtaista tietoa järjestöyhteistyön toiminnasta Hämeenlinnan seudun järjestö- ja yhdistyskentällä sekä järjestöjen maakunnallisesta ja valtakunnallisesta vaikuttamistyöstä. Löydät kirjeestä myös tietoa yhteistyöverkostoista, tapahtumista ja koulutuksista, vinkkejä kehittämistoimintaan ja linkkejä hyödyllisiin julkaisuihin.

Uutiskirje on suunnattu järjestöissä, yhdistyksissä ja julkisella sektorilla järjestöyhteistyötä tekeville työntekijöille sekä vapaaehtoisille. Seudullinen uutiskirje julkaistaan kuun 15. päivä. Yhdistykset ja yhteistyötahot voivat lähettää omat sisältönsä kirjeeseen kuun 9. päivä mennessä. Lisätiedot kirjeen lopussa. 

Uutiskirjeen sisällön tuottaa Hämeen Setlementin järjestöyhteistyö.

Silta-yhteistyöverkosto tiedottaa
Silta-yhteistyöryhmän vuoden ensimmäisessä kokouksessa päivitettiin verkoston toimintasuunnitelmaa ja esitettä. Jatkossa ne ovat ladattavissa Silta-verkoston sivuilta. Keskeisempinä toimintoina on yhdistyskyselyn toteuttaminen, yhdistysillan järjestäminen sekä järjestötoiminnan toimintaedellytyksiin vaikuttaminen.

Hämeenlinnan seudun yhdistysilta järjestetään 7.4.2020 klo 17.30 alkaen. Ammattiopisto Tavastian opiskelijat vetävät yhteisen työskentelyn, jossa tutustutaan ja ideoidaan yhdessä uutta toimintaa ja hankeideoita. Ohjelma tarkentuu kevään aikana.

Mukaan verkoston toimintaan pääsee alaverkostojen kautta. Alaverkostojen ja kuntien edustajista koostuva Silta-yhteistyöryhmä kokoontuu kevään aikana 18.2., 17.3., 23.4. ja 3.6.2020. Jos haluat jotakin asiaa tuoda yhteistyöryhmälle, onnistuu se alaverkostojen kautta tai ottamalla yhteyttä ryhmän puheenjohtajaan tai sihteeriin.  

Hämeenlinnan kaupunki on rakentanut omaa järjestöyhteistyön rakennetta, joka lisäisi yhdistysten toiminnan tuntemista ja mahdollistaisi yhteistyötä. Silta-alaverkostoille on nimetty omat yhteyshenkilöt ja heihin voi tutustua kaupungin verkkosivuilla. Vuoden aikana alaverkostot voivat sopia yhteyshenkilöiden kanssa, miten toimitaan jatkossa.

Hämeenlinnan Silta-yhteistyöryhmällä on edustaja Hämeenlinnan kaupungin hyte-työryhmässä, jotta järjestöjen tekemä työ hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi saataisiin tulevaisuudessa mukaan hyvinvointikertomuksiin ja suunnitelmiin. Edustajana toimii tällä hetkellä järjestökoordinaattori Heli Laurikainen.
Lue lisää
Ajankohtaista
Meidän Häme-hankkeen kuulumisia
STEA:n avustusehdotuksessa esitetään kaikkien Järjestöt 2.0. hankkeiden avustuksia leikattaviksi vuodelle 2020 ja hankkeiden on esitetty päättyvän jo syyskuun lopussa. Kanta-Hämeen osalta tämä tarkoittaisi Meidän Häme -hankkeen päättymistä ennakoitua aiemmin. Lisäselvityksiä ja vaikuttamistyötä on tehty päätöksen muuttamiseksi, koska kehittämistyölle nähdään hankesuunnitelman mukaisesti, sote- ja maakuntauudistus kaatumisesta huolimatta, edelleen tarvetta. Stean avustuspäätös tulee helmikuussa 2020. Hämeen Setlementti pyrkii joka tapauksessa turvaamaan hankkeen jatkon suunnitellusti vuoden 2020 loppuun asti.

Lue lisää.
 
Järjestöt tutuksi järjestötorilla 
Hämeen ammattikorkeakoulun järjestöpäivän 31.1. yhteydessä järjestetään järjestötori klo 11-13.15, joka tänä vuonna kokoaa yli 40 paikallista ja valtakunnallista järjestöjä yhteen kertomaan omasta toiminnastaan. Järjestötori on avoinna kaikille järjestöjen toiminnasta ja tarjoamasta tiedosta kiinnostuneille. Tervetuloa poikkeamaan järjestötorille osoitteeseen Vankanlähde 9, Hämeenlinna.
Lue lisää.

 
Tulevaisuuden sote-keskus ja palvelut
Kanta-Hämeessä on selvitetty mahdollisuutta vapaaehtoisen maakunnallisen sotekuntayhtymän perustamiseen. Selvityksestä käy ilmi, että suomalainen hyvinvointiyhteiskunta on merkittävien haasteiden edessä. On mietittävä, millä keinoin ratkomme näitä haasteita. Tule kuulemaan ja keskustelemaan kantahämäläisten hyvinvoinnista ja sote-palveluista ke 5.2. klo 17-19, Hämeenlinnan Kumppanuustalo, 2 krs. auditorio, Kirjastokatu 1.
Lue lisää.

 
Kumppanuustalon tilan käyttäjien yhteinen tapaaminen
Ohjelmassa on 13.2. klo 17 alkaen tutustumista ja ideointia talon ilta- ja viikonloppukäyttäjien kesken sekä käydään läpi ajankohtaisia asioita kuten järjestöavustajan vaihdos, tilankäyttösopimukset, viestintä sekä varausaikataulut. Ilmoittaudu mukaan 10.2. mennessä ilmoittautumislomakkeella. Lämpimästi tervetuloa!
Lue lisää.

 
Janakkalan yhdistystapaaminen
Janakkalan kunnan järjestämä yhdistystapaaminen järjestetään tänä vuonna to 13.2. klo 18-20 Kiipulassa. Ohjelman tarkentuessa siitä löytyy lisätietoa Janakkalan yhdistykset Facebook-ryhmästä.
Lue lisää.

 
Vahvempaa yhteistyötä - järjestöstrategiapaja
Miltä kantahämäläinen yhdistystoiminnan ja yhteistyön pitäisi näyttää 5 vuoden päästä? Tule työstämään yhteistä näkemystä valmisteilla olevan järjestöstrategiaan. Hämeenlinnan seudun paja järjestetään 24.3.2020 klo 16-18 Hämeenlinnan Kumppanuustalolla, Kirjastokatu 1. Järjestöstrategin laadinnasta vastaa Kanta-Hämeen järjestöneuvottelukunta, joka aloitti toimintansa vuonna 2019.
Lue lisää.

 
Paikka auki -rahoitusinfo
STEA:n Paikka Auki -ohjelmasta voi hakea avustusta nuoren tai osatyökykyisen palkkaamiseen vuodeksi. Avustusta voi hakea sosiaali- ja terveysalanyhdistys, jossa on vähintään yksi palkattu työntekijä. Vuonna 2020 Kanta-Hämeen maakunta on yksi niistä maakunnista, joista toivotaan erityisesti aiempaa enemmän hakemuksia. Ilmoittautumistiedot toimitetaan seuraavissa uutiskirjeissä. Tilaisuuden järjestää Paikka Auki -ohjelmaa koordinoiva Nuorten ystävät ry ja Meidän Häme -hanke/Hämeen Setlementti ry

Lue lisää.
 
Tuki- ja ohjauspistetoiminta
Tuki- ja ohjauspisteet sekä terveystietotupien toiminta jatkuu joulu tauon jälkeen. Tarjolla on taas ajankohtaista tietoa alueen järjestöistä ja heidän tarjoamastaan vertaistuesta. Pääterveysaseman tuki- ja ohjauspisteen teemahetket siirtyvät torstai-iltapäiville. Helmikuussa pisteellä aiheina on Hope - yhdessä & yhteisesti ry:n toiminta ja olenko jo omaishoitaja. Terveystystietotuvilla aiheina on selkäkipu ja selän itsehoito; onko luustosi kunnossa?; syöpäpotilaana Suomessa ja hengitä ja hengitys -info. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.
Lue lisää tuki- ja ohjauspisteestä
Lue lisää terveystietotuvista

 
Kylä Kahvilat & HYTE-hetket jatkuu
HYTE-hetket tuovat hyvinvointiin ja terveyteen liittyvää tietoutta asukkaiden lähelle, kylätaloille ja asukastuville. HYTE-hetket toteutetaan kyläkahvien yhteydessä ja yhteistyössä eri toimijoiden kesken. Uudet kyläkahvilat ja HYTE-hetkien pitäjät ovat lämpimästi tervetulleita mukaan! Hämeen Kylät ry kokoaa Hyte-hetkistä kuukausittain julkaistavat yhteiset some-ilmoitukset ja syöttää ne meidanhame.fi -tapahtumakalenteriin. Ilmoita HYTE-hetkenne mukaan yhteiseen tiedottamiseen toimisto@hameenkylat.fi.
Lue lisää.

 
Poikkea meille! avaa ovia ja portteja 5.7.2020
Häme saa tulevana kesänä oman, uuden avoimien ovien päivän, jota vietetään sunnuntaina 5.7.2020. Poikkea meille! on tapahtuma, jolloin kuka tahansa voi kutsua ihmisiä kylään. Tavoitteena on, että mielenkiintoiset vanhat rakennukset ja kivasti sisustetut kodit avaavat ovensa sekä persoonalliset puutarhat porttinsa. Mukaan toivotaan myös yhdistyksiä ja järjestöjä. Ilmoittautuminen tapahtumaan on jo avattu.
Lue lisää.

 
Lapsiystävällinen kunta -kysely
Onko Hämeenlinna lapsiystävällinen kaupunki? Kyselyllä kerätään kuntalaisten mielipiteitä ja kokemuksia lapsiystävällisyyteen liittyen. Kyselyn viimeinen vastauspäivä 28.1.2020. Paperisia lomakkeita löytyy palvelupisteistä.
Vastaa kyselyyn.

 
Mukaan Earth hour -teemaviikolle
Hämeenlinna-Vanajan seurakunta, HAMK ja Hämeenlinnan kaupunki suunnittelemassa Hämeenlinnaan toimintaa viikolle, joka liittyy Earth Hour päivän 28.3.2020. Myös yhdistyksiä kutsutaan mukaan järjestämään teemaan liittyvää toimintaa tai ottamaan sitä osaksi oma normaalia toimintaa kyseisellä viikolla. Jos kiinnostui, voit olla yhteydessä tapahtuman koordinaattoriin paula.harju@evl.fi.

Vastaa kyselyyn.
 
Tiedoksi sosiaaliturvaopas
Järjestöjen sosiaaliturvaoppaaseen on koottu yhteiskunnan tarjoama pitkäaikaissairaiden ja vammaisten henkilöiden sosiaaliturva pääpiirteittäin. Oppaan ovat koonneet kuusitoista kansanterveys-, potilas-, vammais- ja eläkkeensaajajärjestöä. Tavoitteena on sosiaaliturvan hyödyntäminen ja tunnetuksi tekeminen. Painettu opas päivitetään vuosittain, verkkosivuja useammin.
Lue lisää

 
Seudun yhdistysten tapahtumat löytyvät meidänhäme.fi-sivun tapahtumakalenterista.
Lue lisää.
 
Kuukauden nosto
Seuraava uutiskirje ilmestyy 14.2.2020
 
Yhdistykset ja sidosryhmät voivat lähettää omat sisältönsä uutiskirjeeseen nostettavaksi kun 9. päivään mennessä.

Nostamme kirjeeseen:
  • yhdistyksille suunnatut tapahtumat ja koulutukset
  • sidosryhmien järjestöyhteistyötä koskevat tapahtumat
  • yhteistyökumppanin haku
  • vapaat toimitilat ja tilahaku
  • avustus- ja rahoitushaut
Muut tapahtuma- ja toimintatiedot voi lisätä meidänhäme.fi-sivustolle. 
Lisätiedot ja ohjeet täällä

 
Instagram
Facebook
Website
Copyright © 2020 Hämeen Setlementti ry, All rights reserved.
Saat tämän uutiskirjeen, koska olet rekisteröinyt osoitteesi sen vastaanottajaksi nettisivuillamme tai olet valinnut uutiskirjeen tilaamisen kyselyssämme.


Osoitteemme on:
Hämeen Setlementti ry
Kirjastokatu 1
13100 Hämeenlinna


This email was sent to <<Sähköposti>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Hämeen Setlementti ry · Kirjastokatu 1 · Hämeenlinna 13100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp