Copy

                     Nieuwsbrief              

Onze dagelijkse werking is nog steeds onderhevig aan de vele coronamaatregelen. Maar stilletjes aan beginnen we toch te dromen van een normale werking waarin we onze activiteiten weer kunnen opstarten en mensen bij elkaar brengen.
BABBELBOX GAAT OPNIEUW VAN START
De eerste week van mei gaat de Babbelbox  terug van start met fysieke bijeenkomsten.  De vrijwilligers hebben er alvast zin in en ook de deelnemers geven aan dat ze de bijeenkomsten van de Babbelbox missen.
Op dinsdagnamiddag, op donderdagvoormiddag en op donderdagnamiddag kunnen we telkens met 9 personen terecht in Antenne.  
Voorlopig kunnen geen nieuwe kandidaten starten, de plaatsen worden nu voor behouden aan de deelnemers die wegens de lockdown hun traject niet konden doorlopen.
We hopen binnenkort ook terug in de ontmoetingscentra te starten.
Meer info over de Babbelbox bij Stefanie - 059 507851 of sdv.stefanies@gmail.com
SDV tot aan de dorpel
De voorbije maanden ging Marjan regelmatig op stap naar onze gezinnen.  Via 'Make Belguim Great Again' konden we aan gezinnen 150 Sodexobonnen geven waarmee schoenen, sportkledij, boeken en/of speelgoed kon aangekocht worden. 'Make Belgium great again' was een actie van het Kinderarmoedefonds op VTM.
Verder vroegen we voor 18 gezinnen 'pretpakketten' aan bij het Huis van het Kind.  Deze werden de voorbije weken aan huis bezorgd zodat de kinderen tijdens de paasvakantie op een leuke manier konden bezig zijn.
WERK ZOEKEN OP MAAT
Sinds 2018 heeft Samen DiVers een project in samenwerking met de VDAB waarin we werkzoekenden ondersteunen in het zoeken naar werk.
De samenwerkingsovereenkomst is op 01/01/2021 verlengd voor 4 jaar.
'Werk zoeken op maat' gaat door op woensdagvoormiddag van 9.00 u tot 13.00 u. Werkzoekenden komen langs op afspraak. Voor elke begeleiding wordt een uur voorzien. Stefanie maakt cliënten vertrouwd met het digitaal dossier 'Mijn Loopbaan'. Het curriculum vitae wordt aangepast en er worden geschikte vacatures gezocht. Verder houden we werkzoekenden op de hoogte van jobbeurzen, beroepsopleidingen, enz  
Meer info bij Stefanie Scholtz: sdv.stefanies@gmail.com of 059/50 78 51
HET OPEN ONTHAAL 
In het Open Onthaal van Samen DiVers kunnen mensen terecht met om het even welke vraag of probleem. We helpen mensen zelf verder of we verwijzen hen door naar diensten die daar meer geschikt voor zijn. Sinds 2016 worden alle hulpvragen geregistreerd en we merken jaarlijks een kleine stijging in het aantal hulpvragen. Vorig jaar was de stijging toch wel opvallend.
Het voorbije jaar kwamen in ons Open Onthaal 429 unieke personen langs waarvan 158 mensen die voor de eerste keer hulp kwamen vragen.
Zij stonden voor 1679 tussenkomsten.
Ondanks het feit dat SDV 8 weken gesloten was tijdens de eerste lockdown blijkt 2020 een intensief werkjaar.  Vooral ook omdat we met heel wat nieuwe hulpvragen te maken kregen (bv. coronatoeslag Groeipakket, opmaak dossier tijdelijke werkloosheid COVID 19, aanvraagdossier voor asielzoekers, belastingaangiftes, ...).
Daarnaast waren er ook de gewone hulpvragen die bleven komen.
WERKINGSVERSLAG 2020
De voorbije maanden werd er hard gewerkt aan de opmaak van ons werkingsverslag.  Dit werd op 20 april voorgesteld aan onze bestuursleden.
Wie graag meer wil weten over wat Samen DiVers het voorbije jaar realiseerde, kan het boekje doorbladeren via deze link. Veel leesplezier.
 
ABC aan Zee - ZOMERAANBOD
Anderstalige nieuwkomers van 6 tot 18 jaar kunnen tijdens de zomervakantie terecht in het project ABC aan Zee, een samenwerking tussen de stad en Samen DiVers.  Gedurende 3 weken kunnen kinderen en jongeren, die minder dan een schooljaar in ons land zijn er verder hun Nederlands oefenen. In de voormiddag wordt er gewerkt in kleine groepjes om Nederlands te oefenen en in de namiddag is er een aanbod van socio-culturele activiteiten per leeftijdsgroep. Hiervoor wordt samen gewerkt met de dienst sport, jeugd en cultuur en andere partners.
Voor dit project zijn we nog op zoek naar vrijwilligers om als lesgever met een groepje aan de slag te gaan (minimum 5 opeenvolgende halve dagen) en/of om de namiddagactiviteiten te begeleiden. 
Interesse? Neem contact op met Lili Chong: lili.chong@oostende.be of met Els Plovie: plovie.els@sdv.be
Even voorstellen:
Dit is Maxime. Zij studeert maatschappelijk werk aan
de Artevelde hogeschool in Gent.
De voorbij maanden deed ze stage in Samen Divers. Haar eerste stage loopt  binnenkort ten einde. Maar we kunnen uitkijken naar september, want dan komt ze opnieuw ons team versterken.
Dank zij de financiële steun van CERA kon Samen Divers een elektrische bakfiets aankopen. De bakfiets zal vooral ingezet worden in het outreachend project 'SDV tot aan de dorpel'. 
PROMENADE DIVERS
Samen DiVers was ook een stop op de Promenade Divers. Een activiteit van het platform Oostende 21/03 - ik sta op tegen racisme. 
Agenda 
- 04/05 en 06/05: opstart van de Babbelbox
- 11/05: bijeenkomst themagroep in Klein Verhaal
- 25/05: team armoede
 
Facebookpagina Samen  DiVers
Website Samen DiVers
Copyright ©  2017 Samen DiVers, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp