Copy

                     Nieuwsbrief              

Op donderdag 18 oktober en vrijdag 19 oktober kwamen 4 studenten gedurende 2 dagen meewerken in Samen DiVers. Ze maakten kennis met onze werking en hielpen mee in het onthaal en de Babbelbox.
Op 5 november start onze derde Babbelbox. Die gaat door op maandagavond van 18.00 u tot 20.00 u in Open School - Ooststraat 29. 
Meer informatie en inschrijvingen bij Stefanie - 059/507851 of sdv.stefanies@gmail.com
Op zaterdag 13 oktober organiseerde Samen DiVers een uitstap naar Ieper. Een sfeerbeeld van het bezoek aan ComingWorldRemenberMe.
De workshop 'boetseren met klei' in Mu-Zee-Um was een leuke activiteit voor de kinderen van de Kids-Club.
De volgende activiteit gaat door op woensdag  21 novermber: een bezoek aan het Speelpaleis.
En op zondag 2 december komt Sinterklaas op bezoek. Meer info volgt.
WIJZIGINGEN IN DE KINDERBIJSLAG
Op maandag 29 oktober organiseerde Samen DiVers in samenwerking met de Katrol en de brugfiguren een vorming rond de wijzigingen in de kinderbijslag.  Mevrouw Dewaele en meneer Claeys van Famifed gaven uitleg over de nieuwe regeling.  
Het was een boeiende uiteenzetting. Famifed zal in de komende maanden nog zitdagen organiseren in Oostende waarop mensen hun individueel dossier kunnen bespreken. We houden jullie op de hoogte.
 
BENO
BENO staat voor Basiseducatie na OKAN.  In september ging in Oostende het BENO project van start. Het is bedoeld voor jongeren die OKAN hebben afgerond,niet doorstromen naar het regulier onderwijs maar ook nog niet klaar zijn voor de arbeidsmarkt. 
Via dit traject krijgen ze in Open School intensief Nederlands en rekenen.  Ze maken via de VDAB kennis met allerlei beroepsopleidingen.  Er is maatschappelijke oriëntatie voorzien en ook een aantal ontspannende activiteiten in samenwerking met de Sportdienst van de stad Oostende.
Momenteel zijn 10 jongeren bezig in dit BENO traject. 
Samen DiVers organiseert enkele socio-culturele activiteiten voor de jongeren. Vorige week gingen we samen snookeren.
 
BIJT IN JE VRIJE TIJD
Van 18 oktober tot 18 november loopt in Oostende 'Bijt in je vrije tijd'. Dit initiatief is bedoeld voor mensen die Nederlands leren. Door deel te nemen aan allerlei activiteiten kunnen cursisten samen Nederlands oefenen, iets leuks doen en nieuwe mensen ontmoeten.
Alle activiteiten zijn gratis en je kan sporten, breien, knutselen, naar verhalen luisteren of andere dingen doen.
Meer info vind je op: www.bijtinoostende.be.
Vanuit Samen DiVers gaan we samen naar Sport aan Zee op maandag 12 november en naar de badminton op vrijdag 16 november. Inschrijven bij Lamees in SDV.
Tine van FMDO organiseert op 27 november een 'Onderwijscafé' voor ouders van schoolgaande kinderen. Dit gaat door vanaf 16u30 in Antenne. 
Noteer in je agenda: 
- Op vrijdag 9 november organiseert de MARO een lezing over 'diversiteit en identiteit' met islamologe Khadijah Aznag. Tijdens de lezing vertelt ze hoe jongeren met een islamitische achtergrond hun identiteit vormen. Ze leert ons ook hoe moeilijk dit kan zijn. De lezing gaat door in de Conferentiezaal van het stadhuis om 19.00 u.
- Op donderdag 22 november organiseert de stad Oostende een 'ontmoetingsdag rond vrijwillige terugkeer'. Dit gaat door van 9.00 u tot 14.00 u in CC De Grote Post.  Er kunnen verschillende workshops gevolgd worden.  Meer info op www.oostende.be/ontmoetingsdagvt.
 
Samen DiVers is gesloten op maandag 12 november.
Copyright ©  2017 Samen DiVers, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp