Copy

                     Nieuwsbrief              

17 OKTOBER
17 oktober is 'Werelddag van verzet tegen extreme armoede en uitsluiting'. Een thema en een problematiek die de komende jaren zeker actueel zal blijven, gezien de aanpak van de nieuwe Vlaamse regering. 
Het Netwerk tegen Armoede reageerde reeds tegen het regeringsakkoord: armoedebestrijding mag geen strijd worden tegen mensen in armoede. En door hen uit de statistieken te halen en de armoedecijfers anders te bepalen help je de 1 op 5 Vlamingen die in armoede leven niet echt vooruit. 
MAXIMUMFACTUUR IN HET SECUNDAIR ONDERWIJS
In het basisonderwijs wordt al lang gewerkt met een maximumfactuur.  In het secundair zijn de kosten uiteenlopend, afhankelijk van de school en zeker ook van de studierichting.  Voor mensen met een laag inkomen zijn bepaalde studiekeuzes van hun kinderen onbetaalbaar geworden.
Het Netwerk tegen Armoede voert een campagne voor een 'maximumfactuur in het secundair onderwijs'. Teken mee de petitie door te klikken op onderstaande link:
http://www.netwerktegenarmoede.be/petitie
ACTIE 17 OKTOBER IN OOSTENDE
Iedereen welkom op 17 oktober-actie in het Leopoldpark.
THEMAWERKING ONDERWIJS
Samen met mensen in armoede proberen wij te werken aan maatschappelijke verandering.  In onze maandelijkse themagroep komen ouders samen om te praten over de school van hun kinderen: voelen ze zich als ouder thuis in de school? begrijpen ze de brieven die hun kinderen meebrengen naar huis?  is de school duur? ...
Vorige maand waren we op bezoek in het CLB, want voor veel ouders is het CLB iets dat ze alleen kennen van naam.
Wie graag meer wil weten over deze themawerking kan contact nemen met Karlien.
NIEUWE GEZICHTEN IN SAMEN DIVERS
Dit is Manon. Zij volgt de opleiding Business Support in Petrus en Paulus SJO - 7de jaar. Elke dinsdag doet zij stage in Samen DiVers. Zij helpt ons met administratieve taken en doet ook het telefonisch onthaal.
 
Dit is Nathan. Hij is derdejaars student aan Howest in Brugge. Hij volgt daar de opleiding maatschappelijk werk. Hij zal dit schooljaar 23 weken stage doen in Samen DiVers.  Nathan maakte al kennis met het onthaal, de Babbelbox en de Jongerenwerking.
JONGERENWERKING 
Op woensdag 9 oktober organiseerde Stefanie een kennismakingsactiviteit voor de jongeren van OKAN-aan-ZEE.  De jongeren konden 3 workshops volgen. Op die manier wilden we hen warm maken om ook deel te nemen aan de maandelijkse activiteiten van de Jongerenwerking.  De jongeren waren enthousiast. Ze maakten hapjes, collages en speelden taalspelletjes.
VERBINDEN IN DIVERSITEIT
Op donderdag 28 november organiseert Vormingplus een vorming rond het thema 'Verbinden in diversiteit'. 
De toenemende diversiteit in Oostende biedt kansen, maar roept ook heel wat vragen en bezorgdheden op.  
Deze vorming biedt enkele kaders en handvaten aan hoe we kunnen samenleven en samenwerken met mensen die een ander referentiekader hebben.
De vorming gaat door op donderdag 28 november van 9.30 u tot 11.30 u in de Conferentiezaal van het Stad huis - Vindictivelaan 1 (ingang onder de klok). De prijs is € 4.
Inschrijven kan via: www.vormingplusow.be
 
#WEEK VAN DE VROUW
Op 11 november, de nationale vrouwendag, gaat de '#week van de vrouw' van start. Deze week staat de vrouw centraal. Acht organisaties organiseren met de steun van de provincie West-Vlaanderen een reeks activiteiten waar vrouwen met en zonder migratieachtergrond elkaar kunnen ontmoeten.
Deze week is voor iedereen die interesse heeft (alleen het slotfeest op 17 november is enkel voor vrouwen en kinderen).
In Samen DiVers kan je het programmaboekje vinden, we helpen ook om in te schrijven.
AGENDA
- 17/10: 'Soep an d' horloge'  - Leopoldpark
- 19/10: Uitstap Anwerpen - bezoek Red Star Linemuseum (i.s.m. Vormingplus)
- 23/10: Jongerenwerking - Kinepolis
-  23/10: Bezoek aan de foor met bewoners WZC St. Elisabeth
- 24/10: Themawerking 'Onderwijs' met Karlien
-  31/10: Kids-Club - Halloween
Facebookpagina Samen  DiVers
Website Samen DiVers
Copyright ©  2017 Samen DiVers, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp