Copy

                     Nieuwsbrief              


We wensen iedereen een gelukkig, warm en vreugdevol nieuw jaar.
Het team van SDV staat klaar om in 2019 nieuwkomers oefenkansen Nederlands te bieden, mensen met migratieachtergrond sterker te maken (sociaal, digitaal en administratief) en als armoedevereniging mensen het woord te geven.
We willen ons steentje bijdragen om onze mensen volwaardig te laten participeren aan de samenleving en sociale uitsluiting tegen gaan.  
Gelukkig hoeven we dit niet alleen te doen,een grote groep van vrijwilligers deelt onze missie en visie en geeft ondersteuning in onze werking.
 
PROJECT IN DE KIJKER
Onze Babbelbox
Leer je Nederlands, maar durf je nog niet zo goed spreken? Dan is de Babbelbox iets voor jou.  In kleine groepjes kan je Nederlands oefenen samen met Vlaamse vrijwilligers.
Er is een Babbelbox op maandagavond in Open School, op dinsdagnamiddag in Antenne en op vrijdagvoormiddag in OC De Schelpe.
Inschrijven voor de Babbelbox kan in Samen DiVers bij Stefanie. 
 
Een sfeerbeeld van ons kerstfeest met optreden van koor Matondo. 
PROJECT IN DE KIJKER
Onze computerklas
De commputerklas is elke namiddag open van 13.30 u tot 16.30 u. Iedereen kan er terecht om gratis gebruik te maken van de computers.

Heb je nog nooit met een computer gewerkt en wil je dit graag leren?  Dan kan je elke maandag les volgen van 9.00 u tot 11.00 u.  Andries, onze vrijwilliger leert je hoe je met een computer werkt, hoe je naar internet gaat en hoe je een mail verstuurt.
Heb je al wat ervaring in het werken met een computer, maar wil je graag iets extra leren? Dan kan je op dinsdag van 14.00u tot 16.00 u terecht in onze computerklas. 

Ben je op zoek naar werk en kan je wat hulp gebruiken?  Karlien en Stefanie helpen werkzoekenden op maandagnamiddag in de computerklas.
 
Op woensdag 19 december gingen de OKAN jongeren naar Gent. Er werd eerst een bezoek gebracht aan het Gravensteen en daarna konden de jongeren nog de kerstmarkt bezoeken.
THEMAGROEP
Op donderdag 17 januari komen we samen met een groep ouders om te praten over 'de school van mijn kinderen'. 
Het onderwijs in Vlaanderen is goed georganiseerd, maar er zijn toch grote verschillen met het onderwijssysteem in het thuisland.
Samen met de ouders willen we nagaan wat hen voor problemen stelt.  Zeker de overgang naar het secundair onderwijs is groot.  Steeds vaker merken we dat voor ouders de schoolrekeningen toch wel zwaar zijn. Zeker in het begin van het schooljaar moet er veel aangekocht worden.
Heb je interesse om over dit thema na te denken en er over te spreken met een aantal andere mensen?  Kom dan langs op donderdag 17 januari van 13.30 u tot 15.30u.  Alle info bij Karlien.
KALENDER ACTIVITEITEN JANUARI
- 17/01: bijeenkomst themagroep onderwijs om 13.30 u
- 23/01: met de OKAN jongeren naar Hangover
- 26/01: bezoek aan de SID-in beurs in Kortrijk
- 30/01: zwemmen met de Kids-Club
 
De SID-in is een beurs in Kortrijk.  Op die beurs kan je alle informatie krijgen over hoger onderwijs.  FMDO organiseert een bezoek aan de beurs op zaterdag 26 januari.  Geïnteresseerden kunnen nog aansluiten.
Je kan inschrijven via Tine van FMDO maar ook bij Els in Samen DiVers.
GEZOND LEVEN
In Open School start op 25 januari een interessante cursus voor anderstaligen: een cursus over gezond leven.  In 5 lessen leer je over gezond en lekker eten, meer bewegen, niet ziek worden en minder stress. 
De cursus kost 1,5 euro per les.
Inschrijven kan je in Open School, Ooststraat 29 bij Sofie.
Copyright ©  2017 Samen DiVers, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp