Copy
Bekijk deze email in je browser

Gouda, 2 november 2021


Beste vrienden,


We zijn allemaal bezorgd om de klimaatverandering. En dat is terecht. Als het niet goed gaat met de natuur, dan gaat het ook niet goed met ons. Kijken we dieper naar de oorzaak van deze klimaatverandering, dan komen we bij onszelf uit. En kijken we nog dieper naar onszelf, dan zien we onze geest. Alles begint met onze geest. Onze geest, die we moeten onderzoeken om de knop te vinden die het stoppen van de opwarming van de aarde mogelijk maakt. Waar in onze geest zit deze knop?
 
Onze geest werkt dag en nacht. Hij produceert mooie gedachten en fijne gevoelens. En soms produceert hij ook minder mooie gedachten en pijnlijke gevoelens. We kiezen altijd voor het goede. Maar geen enkele geest kan dag en nacht werken, zonder dat hij rust krijgt. Een rusteloze geest is niet erg, maar bijna zeven miljard rusteloze geesten veroorzaken heel veel schade aan de mensheid en aan de natuur. De opwarming van de aarde is begonnen bij onze rusteloosheid, de rusteloosheid van onze geest.
 
We proberen oplossingen voor de opwarming van de aarde te vinden. Waar vinden we die oplossingen? In onze geest? Oh nee, onze geest krijgt nog meer werk en wordt nog rustelozer. Als hij rusteloos is, werkt hij niet goed en biedt verkeerde oplossingen aan. Een verkeerde oplossing kan het probleem nog erger maken. Een verkeerd medicijn kan de patiënt nog zieker maken. Het stoppen van de opwarming van de aarde moet beginnen bij het goed verzorgen van onze geest.
 
Hoe ziet onze geest eruit? Dat weten we niet. De mensen die oplossingen moeten vinden voor de opwarming van de aarde, hebben vaak geen idee hoe onze geest eruitziet en hoe we hem rust kunnen geven. Als we deze stap overslaan, het begrijpen van onze geest overslaan, dan kunnen we ernstige fouten maken bij het oplossen van de klimaatproblemen. We denken dat het klimaat en onze geest niets met elkaar te maken hebben. Maar ze inter-zijn. Het klimaat en onze geest inter-zijn. Het klimaat is onze geest. Goed zorgen voor onze geest, is ook goed zorgen voor het klimaat.
 
Komen we terug bij de vraag: ‘Hoe kunnen we onze geest rust geven?’ Het antwoord is heel duidelijk: ‘Door hem goed te kennen.’ We geven onze geest geen rust als we dag en nacht achter wat we willen of begeren aanrennen. Ken je geest en gun hem echte rust. Dat is wat we voor onszelf kunnen doen. Dat is waar we kunnen beginnen om een start te maken voor het stoppen van de opwarming van de aarde. Voordat het te laat is, te laat voor ons, voor onze kinderen en voor onze mooie blauwe planeet.

 
Met vriendelijke groeten,
 
Cuong Lu

Opleidingen

Opleiding Boeddhistische Psychologie

driejarig intensief verdiepingsprogramma

In de opleiding Boeddhistische Psychologie worden boeddhistische psychologie, boeddhistische filosofie en boeddhistische mindfulness een geheel. Cuong Lu brengt Vasubandhu, Nagarjuna en Thich Nhat Hanh samen en geeft het boeddhisme een nieuw gezicht.
 

Naar deze opleiding

Cursus

Dieet voor Lichaam en Geest (online)

  • 10 t/m 14 November 2021

We consumeren elke dag vier soorten voeding: eetbaar voedsel, zintuiglijke indrukken, wil en bewustzijn. Het eetbare voedsel voedt ons lichaam, en nemen we in via onze mond. Zintuigelijke indrukken, wil en bewustzijn voeden onze geest.
 
Zintuiglijke indrukken komen van onze zintuigen: ogen, oren, neus, tong en lichaam. Ook ons denken behoort in het boeddhisme tot de zintuigen. En wil is een product van ons denken, maar wordt hier als een apart soort voeding neergezet. Wil is belangrijk, want stuurt ons denken in de richting van rust of onrust, oorlog of vrede. Als laatste bewustzijn, het meest mysterieuze aspect van onze geest. Bewustzijn voedt de geest elke dag. Maar wat is bewustzijn? Bewustzijn omvat alles wat plaatsvindt in het gebied van contact, denken en geheugen. In deze cursus zal dit aspect heel duidelijk uitgelegd worden, zodat je ook deze bijzondere voeding voor je geest kunt herkennen.

Meer info en inschrijving
Copyright © Mind Only, Alle rechten voorbehouden.

Ons werkadres (geen post) is:

Landgoed ISVW

Dodeweg 8
3832 RD Leusden

Wil je aanpassen hoe je deze e-mails ontvangt?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of je uitschrijven voor deze nieuwsbrief.
 


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Mind Only · Boschpolderstraat 10 · Gouda, 2807 LJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp