Copy
Bekijk deze email in je browser

Gouda, 23 december 2021


Beste vrienden,


Kerst is het moment om te geven. Maar het leven is niets anders dan geven. Geven is leven en leven is geven. Stel dat we elkaar geen aandacht en liefde geven. Dan zijn we eenzaam, opgesloten in lichaam en geest. We hebben het idee dat we zonder andere mensen kunnen bestaan. Maar dat is niet waar. We hebben elkaar nodig en kunnen niet zonder elkaar.
 
Delen van geluk is belangrijk. Maar geluk is er alleen wanneer we ook het lijden met elkaar kunnen delen. Het delen van lijden is gelijk aan het delen van geluk. Lijden en geluk lijken veel meer op elkaar dan we denken. Houden we vast aan onze eigen emoties, dan lijden we. Delen we onze emoties met elkaar, dan zijn we gelukkig. Ook delen is een vorm van geven.
 
Kerst is de tijd om bij elkaar te kunnen komen. Bij elkaar komen is geven. We geven onze aanwezigheid. ‘Ik ben er voor jou’ is een belangrijke boodschap. Met deze brief ben ik er voor jou. Ik denk aan jou is ik houd van jou. Liefde is veel simpeler dan we denken. En we zijn veel rijker dan we beseffen. We moeten niet geloven dat we niets hebben om te geven. We zijn heel erg rijk. Geluk is onze rijkdom. Net zoals ook lijden onze schat is.
 
Met kerst vieren we de geboorte van Jezus. Maar ook jij moet geboren worden. Heb de moed om je lijden te erkennen en het met je geliefde te delen. Dat maakt je vrij. De geboorte van jou als een vrije mens hangt af van je vertrouwen. Vertrouw je niemand, dan kun je geen kerst vieren. Want de essentie van kerst is vertrouwen. Er is iemand die je vertrouwt. En je kunt je lijden en geluk met hem delen.
 
Wees niet alleen als er kerst is. Een lockdown is niet een reden om je hart af te sluiten. Open je hart en vier met elkaar het leven. Het leven is mooi, niet alleen omdat we gelukkig zijn. Ook lijden is een belangrijk aspect van het mooie leven. Je denkt aan de ander omdat je weet dat hij lijdt. En je wilt iets doen om zijn lijden te verzachten. Je hebt nu de kans om dat te doen. Want het is kerst. Geef een cadeau en beleef het mooie leven.
 
Ik wens jullie allemaal fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar.

 
Met vriendelijke groeten,
 
 
Cuong Lu

Opleidingen

Opleiding Boeddhistische Psychologie

driejarig intensief verdiepingsprogramma

In de opleiding Boeddhistische Psychologie worden boeddhistische psychologie, boeddhistische filosofie en boeddhistische mindfulness een geheel. Cuong Lu brengt Vasubandhu, Nagarjuna en Thich Nhat Hanh samen en geeft het boeddhisme een nieuw gezicht.
 

Naar deze opleiding

Cursus

Een Gezonde Boosheid (op locatie)

  • 23, 24 april 2022
  • 28, 29 mei 2022
  • 25, 26 juni 2022

Kan boos zijn goed en slecht zijn voor onze gezondheid? Wanneer we boos zijn onderdrukken, is het slecht voor onze gezondheid. Een onderdrukte boosheid komt meestal terug in een explosie waar we helemaal geen controle over hebben. Zij maakt veel relaties kapot en brengt veel lijden met zich mee, voor onszelf en voor anderen.
 
Maar boos zijn kan ook heel gezond zijn. Een gezonde boosheid is een emotie die gezien en erkend wordt. In dat geval wordt deze emotie goed verzorgd, en helpt zij ons om onszelf en anderen beter te begrijpen. Een gezonde boosheid versterkt ons inzicht en is een fundament voor ware liefde.

Meer info en inschrijving

Cursus

Gelukkig Leven Met Angst (online)

  • 12, 13 maart 2022
  • 16, 17 april 2022
  • 21, 22 mei 2022

Angst is een waarschuwing voor gevaar. Maar, angst is helemaal niet gevaarlijk. Angst is gelijkwaardig aan alle andere emoties in ons bewustzijn. Leren we angst beter kennen, dan kunnen we angst met compassie behandelen.

Iedereen wordt in het leven weleens angstig. Jij bent dus niet de enige. Helaas vechten we vaak tegen angst door te geloven dat we niet gelukkig kunnen zijn als er angst in ons is. Angst en geluk kunnen heel goed met elkaar samenleven. Het zijn geen vijanden van elkaar.

In deze cursus leren we angst beter kennen door de relatie tussen angst en lichaam, gevoelens, denkbeelden, emoties en bewustzijn te kennen. Deze compassie is een must als je vaak lastiggevallen bent of wordt door een emotie die helemaal niet negatief of slecht is. Gelukkig leven met angst is zeker mogelijk.

Meer info en inschrijving
Copyright © Mind Only, Alle rechten voorbehouden.

Ons werkadres (geen post) is:

Landgoed ISVW

Dodeweg 8
3832 RD Leusden

Wil je aanpassen hoe je deze e-mails ontvangt?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of je uitschrijven voor deze nieuwsbrief.
 


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Mind Only · Boschpolderstraat 10 · Gouda, 2807 LJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp