Copy
Bekijk deze email in je browser

Gouda, 9 maart 2022


 
Beste vrienden,
 
Je kunt jezelf kwijtraken zonder dat te weten. Zonder een zelf kun je niet meer lachen of huilen. Je zit vast aan de concepten die je doen verstijven. Op school hebben ze je geleerd hoe je een concept keer op keer kunt herhalen. Vrij zijn van een concept heb je eigenlijk nooit geleerd.
 
Hoe ziet je echte zelf eruit? Bij Mind Only noemen we zo’n probleemstelling een koan. Het is een vraagstuk dat je niet met een concept kunt beantwoorden. De vraag moet gesteld en begeleid worden door een zenleraar. Zo’n leraar helpt je de antwoorden los te kunnen laten totdat je je echte zelf ontdekt. Een echte zelf is niet een idee, maar een levende realiteit.
 
Jezelf ontdekken en andere mensen helpen zijn twee aspecten die bij elkaar horen. Als je jezelf nog niet kent en verstrikt bent in jouw denken, dan kun je niemand op een effectieve wijze helpen. Ik kon mensen pas helpen nadat ik wist wie ik was. Op het moment dat ik mijzelf ontdekte, zag ik ook een weg om jou te ondersteunen.
 
Het leven duurt niet lang. En is voorbij voordat je weet wat leven eigenlijk is. Veel mensen hebben het leven niet echt geleefd. Want zonder jezelf te zijn, kun je het leven nooit als een realiteit beleven. Je wordt voortdurend gestuurd door de concepten in je hoofd. Laat de concepten los en word een vrije mens.
 
Binnenkort hebben we weer een open dag bij Mind Only. Tijdens zo’n open dag geef ik een lezing over boeddhistische psychologie. Iedere lezing over boeddhistische psychologie is een begeleiding om je echte zelf te kunnen zien. De driejarige opleiding bij Mind Only is een mooie weg om bij jezelf te kunnen komen.
 
 
Met vriendelijke groeten,
 
Cuong Lu

Open Dag

Met een lezing van Cuong Lu

  • 23 april 2022

Mind Only organiseert op 23 april een open dag online, waarin Cuong Lu een lezing zal geven over mind. We krijgen de kans om te ervaren hoe het is om met inzicht naar onze mind te kijken. Het is een mooie gelegenheid voor mensen die overwegen om zich in te schrijven voor de driejarige opleiding Boeddhistische Psychologie die in januari 2023 start, om naar de lezing te komen luisteren en eventuele vragen te kunnen stellen.

Naar Inschrijving

Opleidingen 

Opleiding Boeddhistische psychologie

  • Nieuwe inschrijving is gestart

Mind produceert illusies. Kunnen we mind niet zien, dan kunnen we zijn werkingen niet volgen. We zijn vaak slachtoffers van onze illusies, zonder dat te beseffen. We lijden, omdat we onze mind niet kennen. We zoeken naar objecten die mind als geluk vast kan houden. We kijken naar ons verleden, heden en toekomst en geloven dat ze waar zijn. Mind is een doolhof, een doolhof dat elke dag invloed heeft op ons denken, spreken en doen. Kunnen we mind niet ontcijferen, dan kunnen we niet echt vrij zijn.

Naar deze opleiding

Opleidingen 

Bijzondere kenmerken van boeddhistische psychologie

  • 20 t/m 29 september 2023 

Boeddhistische psychologie probeert niet de waarheid te beschrijven. Zij is een weg om je te helpen om vrij te zijn van de waarheid, een weg om je te bevrijden van de illusies om gelukkig te kunnen zijn in het leven. Dit bijzondere kenmerk en andere kenmerken worden tijdens deze cursus behandeld. De cursus wordt begeleid door Cuong Lu, een expert in het vertalen van boeddhistische psychologie naar het leven van alledag.

Naar deze opleiding

Lezing

Echo van de Stilte (online)  
100% van de opbrengst voor Ukraïne-vluchtelingen

  • 24 april 2022

In de stilte is er een geluid. Het geluid van de stilte. Het geluid dat alle andere geluiden kan omarmen. Het geluid van de stilte is een echo die altijd in ons leven aanwezig is. Wie goed luistert, hoort die stilte, die echo. Wie goed luistert, is vrij van alle geluiden binnen en buiten zichzelf. Daardoor is hij een perfecte luisteraar. Hij snapt zichzelf en anderen, want hij is stil, een stilteling.

Naar inschrijving

Cursus

Gelukkig Leven Met Angst (online)

  • 12, 13 maart 2022
  • 16, 17 april 2022
  • 21, 22 mei 2022

Angst is een waarschuwing voor gevaar. Maar, angst is helemaal niet gevaarlijk. Angst is gelijkwaardig aan alle andere emoties in ons bewustzijn. Leren we angst beter kennen, dan kunnen we angst met compassie behandelen.

Iedereen wordt in het leven weleens angstig. Jij bent dus niet de enige. Helaas vechten we vaak tegen angst door te geloven dat we niet gelukkig kunnen zijn als er angst in ons is. Angst en geluk kunnen heel goed met elkaar samenleven. Het zijn geen vijanden van elkaar.

In deze cursus leren we angst beter kennen door de relatie tussen angst en lichaam, gevoelens, denkbeelden, emoties en bewustzijn te kennen. Deze compassie is een must als je vaak lastiggevallen bent of wordt door een emotie die helemaal niet negatief of slecht is. Gelukkig leven met angst is zeker mogelijk.

Meer info en inschrijving

Cursus

Een Gezonde Boosheid (onine)

  • 17, 18 september 2022
  • 12, 13 november 2022
  • 10, 11 december 2022

Kan boos zijn goed en slecht zijn voor onze gezondheid? Wanneer we boos zijn onderdrukken, is het slecht voor onze gezondheid. Een onderdrukte boosheid komt meestal terug in een explosie waar we helemaal geen controle over hebben. Zij maakt veel relaties kapot en brengt veel lijden met zich mee, voor onszelf en voor anderen.
 
Maar boos zijn kan ook heel gezond zijn. Een gezonde boosheid is een emotie die gezien en erkend wordt. In dat geval wordt deze emotie goed verzorgd, en helpt zij ons om onszelf en anderen beter te begrijpen. Een gezonde boosheid versterkt ons inzicht en is een fundament voor ware liefde.

Meer info en inschrijving
Copyright © Mind Only, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres:

Mind Only

Boschpolderstraat 10
2807 LJ Gouda

Wil je aanpassen hoe je deze e-mails ontvangt?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of je uitschrijven voor deze nieuwsbrief.