Copy
Bekijk deze email in je browser

Gouda, 8 april 2021


Beste vrienden,
 
Onze geest is de kern van ons bestaan. Ons lichaam wordt gestuurd door onze geest. We kunnen alleen vrij zijn als we weten wat onze geest is. Wat we vaak niet beseffen is, dat er in deze geest nog een geest is. Er is een kern in een kern.
 
In het boeddhisme maken we onderscheid tussen de kern van de geest en het functioneren van de geest. De kern van de geest is ook de essentie van de geest. In de Boeddhistische Psychologie die ik bij Mind Only onderricht, help ik mijn studenten eerst het functioneren van hun geest te begrijpen, en daarna gaan we samen de essentie ervan onderzoeken.
 
De driejarige opleiding is voor mij een groot cadeau. De tijd geeft mij genoeg ruimte om de verschillende lagen van onze geest uit te kunnen leggen. De geest heeft acht lagen die we acht aspecten van bewustzijn (vijñana) noemen. Deze opleiding is interessant omdat wij allemaal deze acht lagen van bewustzijn hebben. En dankzij de studie kunnen we leren ze in onszelf te herkennen. Gelukkig zie ik hoe mijn studenten het functioneren van hun geest steeds beter begrijpen. Begrip brengt vrijheid. Iedere student is voor mij erg belangrijk. En ieder is voor mij letterlijk een schatkist vol met juwelen. Het begrijpen van de geest is hetzelfde als het ontdekken van de juwelen in jezelf.
 
Vanaf het tweede jaar gaan we al naar de essentie van onze geest. Dat is een stukje moeilijker. Maar dat maakt de studie wel heel erg interessant. Door de essentie van de geest te begrijpen, kunnen we elkaar veel dieper zien dan de uiterlijke verschijningen. Wanneer we echt begrijpen wat onze essentie is, kunnen we ons in elkaar zien. De essentie verbindt ons.
 
De spiritualiteit van de 21ste eeuw wordt gekenmerkt door verbinding. Door verbinding te ervaren stoppen we met onszelf en de omgeving te beschadigen. Dat is de inhoud van het derde jaar van de opleiding: het toepassen van ons inzicht in de geest. We zien door verbinding dat we elkaar zijn. En we zijn ook de natuur. We hebben erg veel schade gebracht aan elkaar en aan de natuur. Dat komt allemaal door onze onwetendheid. We weten tot nu toe heel weinig over onze geest, die alles wat we denken en doen stuurt en dat nog heel lang zal blijven doen.
 
Het inschrijven voor het eerste jaar van onze driejarige opleiding in 2022 is nu al begonnen. Het wordt een lange studie om jezelf en het leven te ontdekken. Het zal geen gemakkelijke opleiding zijn. Maar je zult merken dat dit een heel bijzondere weg is om je innerlijke vrijheid te kunnen ervaren.
 
Eind mei zullen we ook een heel bijzondere cursus hebben bij Mind Only. De cursus ‘De Zin van het Leven´, die begeleid zal worden door Erik de Jongh, is een aanrader voor jou. Met deze ervaren leraar zul je de gelegenheid hebben om naar je leven te kijken en de zin ervan te leren zien.
 
Onze geest is misschien het meest mysterieuze aspect van het leven. Maar we hebben een weg om hem in de diepte te kunnen ontdekken. Ik ben daar erg dankbaar voor. Ik zie je heel graag bij onze opleiding en de andere mooie cursussen bij Mind Only.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Cuong Lu
 
 

Inschrijving voor 2022 is gestart

Opleidingen

Opleiding Boeddhistische Psychologie

3-jarig intensief verdiepingsprogramma

In de opleiding Boeddhistische Psychologie worden boeddhistische psychologie, boeddhistische filosofie en boeddhistische mindfulness een geheel. Cuong Lu brengt Vasubandhu, Nagarjuna en Thich Nhat Hanh samen en geeft het boeddhisme een nieuw gezicht.
 

Naar deze opleiding

Cursus

De Zin van het Leven (online)

  • 29-30 mei 2021
  • 19-20 juni 2021
  • 10-11 juli 2021

Wat is een zinvol leven? Iedereen heeft wel een antwoord op deze vraag. Elk antwoord wordt gevormd door ons eigen perspectief. Dat kan een maatgevend zingevingskader zijn uit onze cultuur, religie of levensfilosofie. Boeddhistische psychologie is zo'n levensfilosofie. Het uitgangspunt van boeddhistische filosofie is dat een zinvol leven alleen ontdekt kan worden wanneer we onze eigen essentie gevonden hebben. 

Meer info en inschrijving
YouTube
Facebook
Twitter
LinkedIn
Copyright © Mind Only, Alle rechten voorbehouden.

Ons werkadres (geen post) is:

Landgoed ISVW

Dodeweg 8
3832 RD Leusden

Wil je aanpassen hoe je deze e-mails ontvangt?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of je uitschrijven voor deze nieuwsbrief.
 


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Mind Only · Boschpolderstraat 10 · Gouda, 2807 LJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp