Copy
Bekijk deze email in je browser

Gouda, 5 december 2021


Beste vrienden,

Ik heb ontdekt, we hebben allemaal een thuis in ons. En dat is zeker een grote ontdekking. Want hierdoor zie ik een weg voor iedereen. Het is moeilijk en geweldig om een weg in het leven te zien. Maar het is nog veel moeilijker om een weg voor iedereen te ontdekken. Ik ben gelukkig omdat ik een weg heb. En ik ben een miljoen maal gelukkiger omdat er niet alleen een weg voor mij is, maar ook voor jou, voor ons allemaal.
 
Zonder een thuis zijn we niet meer dan een blad dat op een rivier drijft. We worden meegenomen door onze gedachten en emoties. Deze gedachten en emoties bepalen hoe ons leven eruitziet. We hebben geen enkele macht in het leven. We hebben het stuur niet in handen. We geloven vaak dat er een machtig iemand is die ons leven stuurt. En we bidden dat we gezien worden door deze onzichtbare macht.
 
Maar we mogen ons eigen leven bepalen. Je bent kapitein op je eigen schip. Jouw schip bestaat uit je lichaam en geest. Er is geen enkele macht die jouw schip stuurt. Niemand kan jouw schip sturen. Jouw schip is simpelweg stuurloos als je het stuur niet in handen neemt. En de eerste stap die je kunt maken om jouw schip te sturen, is het ontdekken van een thuis in jezelf.
 
Lijden is niet een straf van een onzichtbare macht. En je hoeft niet in de hel te belanden als je lijdt. Evenzo is er in het paradijs geen geluk. Geluk is aanwezig in jouw lichaam en geest. Daar kun je geluk ontdekken. Want je eigen lichaam en geest zijn een thuis voor geluk. En ook lijden mag daar zijn. Denkend aan het paradijs wil je alleen maar gelukkig zijn. Maar thuis mag je ook lijden.
 
Lijden is geen vijand. Het is een element van thuis en net zo belangrijk als geluk. Je zorgt voor je lijden en je zorgt ook voor het lijden van je dierbare. Dat is een kenmerk van thuis. We zijn er en we zorgen voor elkaar met heel veel liefde. We oordelen niet over elkaar en ook niet over onszelf. We houden heel veel van elkaar en van onszelf wanneer we gelukkig zijn. En we houden nog meer van elkaar en van onszelf wanneer we lijden.
 
Als je thuis bent, dan kun je goed voor je geluk en lijden zorgen. Deze krachten sturen jouw schip naar links en naar rechts, maar ze hebben geen invloed op de stabiliteit van het schip. Want je bent er als een kapitein. Je bent aanwezig in jezelf en je hebt je thuis gevonden. Je hebt een weg. Het is een weg voor jou en voor iedereen. Dat maakt je gelukkig, diep gelukkig. Welkom thuis.
 
Met vriendelijke groeten,
 
 
Cuong Lu

Opleidingen

Opleiding Boeddhistische Psychologie

driejarig intensief verdiepingsprogramma

In de opleiding Boeddhistische Psychologie worden boeddhistische psychologie, boeddhistische filosofie en boeddhistische mindfulness een geheel. Cuong Lu brengt Vasubandhu, Nagarjuna en Thich Nhat Hanh samen en geeft het boeddhisme een nieuw gezicht.
 

Naar deze opleiding

Cursus

Een Gezonde Boosheid (op locatie)

  • 23, 24 april 2022
  • 28, 29 mei 2022
  • 25, 26 juni 2022

Kan boos zijn goed en slecht zijn voor onze gezondheid? Wanneer we boos zijn onderdrukken, is het slecht voor onze gezondheid. Een onderdrukte boosheid komt meestal terug in een explosie waar we helemaal geen controle over hebben. Zij maakt veel relaties kapot en brengt veel lijden met zich mee, voor onszelf en voor anderen.
 
Maar boos zijn kan ook heel gezond zijn. Een gezonde boosheid is een emotie die gezien en erkend wordt. In dat geval wordt deze emotie goed verzorgd, en helpt zij ons om onszelf en anderen beter te begrijpen. Een gezonde boosheid versterkt ons inzicht en is een fundament voor ware liefde.

Meer info en inschrijving

Cursus

Gelukkig Leven Met Angst (online)

  • 12, 13 maart 2022
  • 16, 17 april 2022
  • 21, 22 mei 2022

Angst is een waarschuwing voor gevaar. Maar, angst is helemaal niet gevaarlijk. Angst is gelijkwaardig aan alle andere emoties in ons bewustzijn. Leren we angst beter kennen, dan kunnen we angst met compassie behandelen.

Iedereen wordt in het leven weleens angstig. Jij bent dus niet de enige. Helaas vechten we vaak tegen angst door te geloven dat we niet gelukkig kunnen zijn als er angst in ons is. Angst en geluk kunnen heel goed met elkaar samenleven. Het zijn geen vijanden van elkaar.

In deze cursus leren we angst beter kennen door de relatie tussen angst en lichaam, gevoelens, denkbeelden, emoties en bewustzijn te kennen. Deze compassie is een must als je vaak lastiggevallen bent of wordt door een emotie die helemaal niet negatief of slecht is. Gelukkig leven met angst is zeker mogelijk.

Meer info en inschrijving
Copyright © Mind Only, Alle rechten voorbehouden.

Ons werkadres (geen post) is:

Landgoed ISVW

Dodeweg 8
3832 RD Leusden

Wil je aanpassen hoe je deze e-mails ontvangt?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of je uitschrijven voor deze nieuwsbrief.
 


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Mind Only · Boschpolderstraat 10 · Gouda, 2807 LJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp