Copy
Bekijk deze email in je browser

Gouda, 8 september 2022


 
Beste vrienden,
 
Ik zie ernaar uit om jou weer te zien bij onze jaarlijkse Mind Only Conferentie. Het is een gelegenheid voor ons om bij elkaar te komen. Bij elkaar zijn is een belangrijke oefening voor ons allemaal. We beseffen dan heel duidelijk dat we elkaar hebben. We zijn niet alleen. Eigenlijk zijn we nooit alleen geweest. We zijn elkaar. We komen naar elkaar toe als leden van een spirituele familie.
 
Ieder mens heeft twee families nodig: een familie van bloedverwantschap en een spirituele familie. Dankzij deze twee families hebben we stabiliteit. Onze twee benen geven stabiliteit aan ons lichaam. En onze twee families geven stabiliteit aan onze geest.
 
We komen niet naar de conferentie als ikken. We zullen bij elkaar zijn als geen-ikken. Waar ikken zijn, daar is nooit echte harmonie. Een huwelijk is niet een samenkomst van twee ikken. Voor mij is het het loslaten van twee ikken, waardoor een huwelijk mogelijk is.
 
Niet het lijden, maar het misverstand over jezelf is de oorzaak van het lijden. Je bent niet een ik. Je bent een familie. Als een familie ben je niet meer bang voor het lijden. En als een familie heb je de gelegenheid om geluk met elkaar te delen. Geluk wordt deelbaar. Geluk is nooit een persoonlijke beleving geweest. De collectieve dimensie van geluk is een aspect van geluk dat we altijd over het hoofd zien.
 
We gaan samen een hele grote familie opbouwen. Dat is onze kans om te kunnen overleven op deze mooie planeet. We zijn zo individualistisch geworden dat het overleven van de mensheid op deze planeet bijna onmogelijk is. We overrompelen onze planeet omdat we elkaar niet als familieleden herkennen. De mens met zijn misverstand heeft de natuur bijna helemaal verwoest. We hebben nog wel een kans: we kunnen elkaar weer als broeders en zusters herkennen. En leren geluk weer te herkennen als iets dat we op een prachtige wijze met elkaar kunnen delen.
 
Ik wil jullie hierbij ook inlichten dat we een extra training “Rustend in de Leegte” ingepland hebben voor maart 2023. Na mijn oproep om een Sangha van onzichtbare kloosterlingen op te richten, is de vraag naar deze training momenteel heel erg hoog. De eerste groep heeft deze training afgerond met heel veel vrijheid en blijdschap. In deze training ontvang je een diepe verbinding met een eeuwenoude zentraditie. Na de training hoef je nooit meer alleen te oefenen. Je ervaart altijd de aanwezigheid van alle voorouders - bloedverwant en spiritueel - die met je oefenen en genieten van dit prachtige leven.
 
Met vriendelijke groeten,

 
Cuong Lu

Conferentie

De Collectieve Dimensie van Geluk 

  • 29 oktober 2022
    Safari Meeting Center, Arnhem

Wat is ons concept van geluk? Dat is de vraag. Misschien verwarren we geluk en begeerte. We denken dat geluk oorzaken heeft. We verzamelen de oorzaken om geluk te kunnen bezitten. Maar geluk heeft geen oorzaak.

We kunnen het niet bezitten. Misschien denken we dat geluk schaars is en moet worden bevochten. Echter geluk is nooit exclusief en het is onbeperkt te delen.

Een conferentie met bijzondere sprekers: Cuong Lu, Erik de Jongh, Marjan Slob en Fokke Obbema.

Naar Conferentie

Opleidingen 

Opleiding Boeddhistische psychologie

  • Nieuwe inschrijving is gestart

Mind produceert illusies. Kunnen we mind niet zien, dan kunnen we zijn werkingen niet volgen. We zijn vaak slachtoffers van onze illusies, zonder dat te beseffen. We lijden, omdat we onze mind niet kennen. We zoeken naar objecten die mind als geluk vast kan houden. We kijken naar ons verleden, heden en toekomst en geloven dat ze waar zijn. Mind is een doolhof, een doolhof dat elke dag invloed heeft op ons denken, spreken en doen. Kunnen we mind niet ontcijferen, dan kunnen we niet echt vrij zijn.

Naar deze opleiding

Opleidingen 

Bijzondere kenmerken van boeddhistische psychologie

  • 20 t/m 29 september 2023 

Boeddhistische psychologie probeert niet de waarheid te beschrijven. Zij is een weg om je te helpen om vrij te zijn van de waarheid, een weg om je te bevrijden van de illusies om gelukkig te kunnen zijn in het leven. Dit bijzondere kenmerk en andere kenmerken worden tijdens deze cursus behandeld. De cursus wordt begeleid door Cuong Lu, een expert in het vertalen van boeddhistische psychologie naar het leven van alledag.

Naar deze opleiding

Opleidingen

Rustend op de Leegte 

  • 28 maart t/m 17 april 2023

Een zen-kloosterling kan onzichtbaar in de maatschappij leven en praktiseren, en belichaamt het inzicht van zijn traditie. Hij helpt mensen die worstelen met lijden, verdriet, stress en burn-out. Het zijn niet de kleren; het is de compassie die een mens tot een zen-kloosterling maakt..

Meer info en inschrijving

Cursus

Een Gezonde Boosheid (onine)

  • 17, 18 september 2022
  • 12, 13 november 2022
  • 10, 11 december 2022

Kan boos zijn goed en slecht zijn voor onze gezondheid? Wanneer we boos zijn onderdrukken, is het slecht voor onze gezondheid. Een onderdrukte boosheid komt meestal terug in een explosie waar we helemaal geen controle over hebben. Zij maakt veel relaties kapot en brengt veel lijden met zich mee, voor onszelf en voor anderen.
 
Maar boos zijn kan ook heel gezond zijn. Een gezonde boosheid is een emotie die gezien en erkend wordt. In dat geval wordt deze emotie goed verzorgd, en helpt zij ons om onszelf en anderen beter te begrijpen. Een gezonde boosheid versterkt ons inzicht en is een fundament voor ware liefde.

Meer info en inschrijving

Reis

Naar de Wortels van de Wijsheid

  • 15 t/m 29 augustus 2023 

Op deze reis worden we begeleid door zenleraar Cuong Lu. Hij zal ons de oorsprong van het geëngageerde Boeddhisme ontdekken en leren begrijpen. We zullen de plek bezoeken waar dit geëngageerde Boeddhisme is ontstaan. We zullen de schoonheid van deze bijzondere vorm van boeddhisme leren zien. Bovendien komen we in contact met het hart van de Vietnamese cultuur. De twee soorten muziek waar we naar zullen luisteren, dateren van honderden jaren geleden en zijn erkend door Unesco als werelderfgoed. We zullen genieten van Vietnamees voedsel dat steeds meer gewild en gewaardeerd wordt in de hele wereld.

Meer info en inschrijving
Copyright © Mind Only, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres:

Mind Only

Boschpolderstraat 10
2807 LJ Gouda

Wil je aanpassen hoe je deze e-mails ontvangt?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of je uitschrijven voor deze nieuwsbrief.