Copy
Bekijk deze email in je browser

Gouda, 4 juni 2021


Beste vrienden,
 
Je geest is een mysterie, een wonderlijk mysterie. Ik ben blij dat Mind Only er is, zodat mensen die dat willen, de kans krijgen om hun geest beter te leren kennen. Binnenkort organiseert Mind Only een open dag, waar ik je, samen met andere leraren, graag begeleid bij het beter kunnen begrijpen van jezelf. Begrijp je de geest niet goed, dan zijn het vinden en begrijpen van jezelf niet mogelijk.
 
Mensen lijden in het leven. En dat lijden heeft te maken met het niet begrijpen van de geest. We gaan naar school en leren lezen, rekenen en beredeneren, waardoor we goed onderlegd zijn. Maar in de 21ste eeuw missen we concrete begeleiding bij het kunnen begrijpen van onze geest. De wetenschap vult dit gat in, en psychologie is daar een heel wonderlijk aspect van. Mind Only doceert vanuit boeddhistische psychologie, een eeuwenoude wijsheid die zeer wetenschappelijk is, en heel toepasbaar in ons moderne leven.
 
Wie ben ik? Dat is een geestelijke vraag, die op wetenschappelijke wijze beantwoord moet worden. Het begrijpen van wie je bent helpt je om vrij te zijn, vrij in het denken, spreken en handelen. En het begrijpen van jezelf mag niet enkel gebaseerd zijn op het geloven. Het moet toetsbaar zijn. Alles wat we bij boeddhistische psychologie leren is toetsbaar. Je toetst de aangeboden lessen in je dagelijkse leven. En daardoor snap je je geluk en je lijden steeds beter. Geluk is vaker aanwezig dan we denken. Maar we herkennen ons geluk meestal niet omdat het inzicht hiervoor ons ontbreekt.
 
Iedereen mag een gelukkig bestaan leiden. Er is een bestaansrecht en een geluksrecht. De mens kan heel wijs en gelukkig zijn. Wijze en gelukkige mensen vormen samen een harmonieuze maatschappij. Daar moeten we wel iets voor doen. Om tot wijsheid te komen hebben we wetenschappelijke studies nodig. Mind Only wil samen met jou je wijsheid en je geluk ontdekken. Boeddhistische psychologie is een prachtige tool, het ondersteunt je bij je bijzondere reis om geluk, vrijheid en wijsheid te ontdekken.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Cuong Lu

Open Dag 2021

Open Dag 2021 (online)

  • 11 juni 2021

Boeddhistische psychologie geeft onderricht over hoe onze mind werkt. En hoe we vrij kunnen zijn van onze mind. In het dagelijkse leven en zeker in de moeilijke momenten, hebben we dit inzicht nodig. Om angst en lijden te kunnen stoppen. Om van geluk en vreugde te kunnen genieten.

Mind Only organiseert op 11 juni een open dag online, waarin Cuong Lu een lezing zal geven over mind. We krijgen de kans om te ervaren hoe het is om met inzicht naar onze mind te kijken. Het is een mooie gelegenheid voor mensen die overwegen om zich in te schrijven voor de driejarige opleiding Boeddhistische Psychologie die in januari 2022 start, om naar de lezing te komen luisteren en eventuele vragen te kunnen stellen.

 

Meer Info en Inschrijving

Opleidingen

Opleiding Boeddhistische Psychologie

driejarig intensief verdiepingsprogramma

In de opleiding Boeddhistische Psychologie worden boeddhistische psychologie, boeddhistische filosofie en boeddhistische mindfulness een geheel. Cuong Lu brengt Vasubandhu, Nagarjuna en Thich Nhat Hanh samen en geeft het boeddhisme een nieuw gezicht.
 

Naar deze opleiding

Cursus

Ontdek Je Ware Ik (online)

  • 25-26 sep 2021
  • 30-31 okt 2021
  • 28-29 nov 2021

In het leven, denk je dat je jezelf al kent. Je denkt dat je weet wat een ik is. Maar, wat is een ik eigenlijk? Een ik is de kern van jezelf. Je lichaam is nog niet de kern van jou. Het manifesteert zich slechts een tijdje op basis van condities. Je bewustzijn is ook niet je ware ik. Jouw bewustzijn is opgebouwd uit emoties en gedachten die voortdurend veranderen. Als je stabiel en vrij wilt zijn, moet je de diepste kern van jezelf leren kennen.

Meer info en inschrijving

Cursus

Dieet voor Lichaam en Geest (online)

  • 10 t/m 14 November 2021

We consumeren elke dag vier soorten voeding: eetbaar voedsel, zintuiglijke indrukken, wil en bewustzijn. Het eetbare voedsel voedt ons lichaam, en nemen we in via onze mond. Zintuigelijke indrukken, wil en bewustzijn voeden onze geest.
 
Zintuiglijke indrukken komen van onze zintuigen: ogen, oren, neus, tong en lichaam. Ook ons denken behoort in het boeddhisme tot de zintuigen. En wil is een product van ons denken, maar wordt hier als een apart soort voeding neergezet. Wil is belangrijk, want stuurt ons denken in de richting van rust of onrust, oorlog of vrede. Als laatste bewustzijn, het meest mysterieuze aspect van onze geest. Bewustzijn voedt de geest elke dag. Maar wat is bewustzijn? Bewustzijn omvat alles wat plaatsvindt in het gebied van contact, denken en geheugen. In deze cursus zal dit aspect heel duidelijk uitgelegd worden, zodat je ook deze bijzondere voeding voor je geest kunt herkennen.

Meer info en inschrijving

Lezing

Pandemie Zonder Ruzie

  • 25 juni 2021

Laat je je wel of niet vaccineren? Draag je een mondmasker, of draag je geen mondkapjes? Midden in de COVID-19-pandemie maken we ruzie met elkaar en beschadigen we onze relaties. Hoe kunnen we ruzie stoppen en vreedzaam samenleven? Een lezing over het herstellen van de harmonie in je leven en in je relaties. Over het herontdekken van vrede en geluk in jezelf en in je leefomgeving.

Meer info en inschrijving
YouTube
Facebook
Twitter
LinkedIn
Copyright © Mind Only, Alle rechten voorbehouden.

Ons werkadres (geen post) is:

Landgoed ISVW

Dodeweg 8
3832 RD Leusden

Wil je aanpassen hoe je deze e-mails ontvangt?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of je uitschrijven voor deze nieuwsbrief.
 


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Mind Only · Boschpolderstraat 10 · Gouda, 2807 LJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp