Copy
Bekijk deze email in je browser

Gouda, 13 april 2022


 
Beste vrienden,
 
In april geniet ik altijd heel erg van de zonneschijn. Het is een teken van het leven. De bloemen bloeien en laten hun glimlach zien. De jonge bladeren kleuren de ruimte met hun lichtgroene kleur. In de lucht is de ruimte nu gevuld met vogelzang. De blijdschap is duidelijker voelbaar aan het begin van de nieuwe lente.
 
In deze blijdschap zie ik altijd de aanwezigheid van de stilte. Ik hoor de stilte. Stilte is een bijzonder geluid dat altijd echoot in mijn oren. Als tijd en ruimte elkaar ontmoeten, hoor je het geluid van de stilte. Tijd als een realiteit is heel anders dan tijd als een concept. In ons denken wordt tijd verdeeld in verleden, heden en toekomst. In realiteit is tijd tijdloos.
 
Ruimte is ruimteloos. In een ruimte zie je alles. In jou kan ik de hele kosmos zien. Je bent uniek en tegelijkertijd alles. Kunnen uniciteit en alles met elkaar samengaan? Ik meen van wel. Ben je niet alles, dan kun je onmogelijk uniek zijn. Je bent uniek als je onvergelijkbaar bent. Hoe kun je onvergelijkbaar zijn als je minder bent dan alles?
 
Je bent alles en je bent niemand. Ik kijk naar je en herken je als een stilteling. In de lente ben je een mooie manifestatie van de hele kosmos. De bloei van een blad aan een tak is de bloei van het hele universum. Het is onze geest die een verkeerde interpretatie geeft van tijd en ruimte. In realiteit versmelten tijd en ruimte met elkaar en laten een unieke manifestatie zien. Jij bent deze uniciteit. Geniet van je eigen bloei.

Met vriendelijke groeten,

 
Cuong Lu

Open Dag

Met een lezing van Cuong Lu

  • 23 april 2022

Mind Only organiseert op 23 april een open dag online, waarin Cuong Lu een lezing zal geven over mind. We krijgen de kans om te ervaren hoe het is om met inzicht naar onze mind te kijken. Het is een mooie gelegenheid voor mensen die overwegen om zich in te schrijven voor de driejarige opleiding Boeddhistische Psychologie die in januari 2023 start, om naar de lezing te komen luisteren en eventuele vragen te kunnen stellen.

Naar Inschrijving

Opleidingen 

Opleiding Boeddhistische psychologie

  • Nieuwe inschrijving is gestart

Mind produceert illusies. Kunnen we mind niet zien, dan kunnen we zijn werkingen niet volgen. We zijn vaak slachtoffers van onze illusies, zonder dat te beseffen. We lijden, omdat we onze mind niet kennen. We zoeken naar objecten die mind als geluk vast kan houden. We kijken naar ons verleden, heden en toekomst en geloven dat ze waar zijn. Mind is een doolhof, een doolhof dat elke dag invloed heeft op ons denken, spreken en doen. Kunnen we mind niet ontcijferen, dan kunnen we niet echt vrij zijn.

Naar deze opleiding

Opleidingen 

Bijzondere kenmerken van boeddhistische psychologie

  • 20 t/m 29 september 2023 

Boeddhistische psychologie probeert niet de waarheid te beschrijven. Zij is een weg om je te helpen om vrij te zijn van de waarheid, een weg om je te bevrijden van de illusies om gelukkig te kunnen zijn in het leven. Dit bijzondere kenmerk en andere kenmerken worden tijdens deze cursus behandeld. De cursus wordt begeleid door Cuong Lu, een expert in het vertalen van boeddhistische psychologie naar het leven van alledag.

Naar deze opleiding

Lezing

Echo van de Stilte (online)  
100% van de opbrengst voor Ukraïne-vluchtelingen

  • 24 april 2022

In de stilte is er een geluid. Het geluid van de stilte. Het geluid dat alle andere geluiden kan omarmen. Het geluid van de stilte is een echo die altijd in ons leven aanwezig is. Wie goed luistert, hoort die stilte, die echo. Wie goed luistert, is vrij van alle geluiden binnen en buiten zichzelf. Daardoor is hij een perfecte luisteraar. Hij snapt zichzelf en anderen, want hij is stil, een stilteling.

Naar inschrijving

Cursus

Een Gezonde Boosheid (onine)

  • 17, 18 september 2022
  • 12, 13 november 2022
  • 10, 11 december 2022

Kan boos zijn goed en slecht zijn voor onze gezondheid? Wanneer we boos zijn onderdrukken, is het slecht voor onze gezondheid. Een onderdrukte boosheid komt meestal terug in een explosie waar we helemaal geen controle over hebben. Zij maakt veel relaties kapot en brengt veel lijden met zich mee, voor onszelf en voor anderen.
 
Maar boos zijn kan ook heel gezond zijn. Een gezonde boosheid is een emotie die gezien en erkend wordt. In dat geval wordt deze emotie goed verzorgd, en helpt zij ons om onszelf en anderen beter te begrijpen. Een gezonde boosheid versterkt ons inzicht en is een fundament voor ware liefde.

Meer info en inschrijving

Reis

Naar de Wortels van de Wijsheid

  • 15 t/m 29 augustus 2023 

Op deze reis worden we begeleid door zenleraar Cuong Lu. Hij zal ons de oorsprong van het geëngageerde Boeddhisme ontdekken en leren begrijpen. We zullen de plek bezoeken waar dit geëngageerde Boeddhisme is ontstaan. We zullen de schoonheid van deze bijzondere vorm van boeddhisme leren zien. Bovendien komen we in contact met het hart van de Vietnamese cultuur. De twee soorten muziek waar we naar zullen luisteren, dateren van honderden jaren geleden en zijn erkend door Unesco als werelderfgoed. We zullen genieten van Vietnamees voedsel dat steeds meer gewild en gewaardeerd wordt in de hele wereld.

Meer info en inschrijving
Copyright © Mind Only, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres:

Mind Only

Boschpolderstraat 10
2807 LJ Gouda

Wil je aanpassen hoe je deze e-mails ontvangt?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of je uitschrijven voor deze nieuwsbrief.