Copy
Bekijk deze email in je browser

Gouda, 27 augustus 2022


 
Beste vrienden,
 
Op 2 februari 2022 heb ik de No Word Zen-orde opgericht in de tradities van de zenmeesters Hui Neng, Lin Chi en Thich Nhat Hanh. Kloosterlingen in deze volgorde zouden geen speciale gewaden dragen. Het zijn niet de kleren die de monnik maken, maar wijsheid en mededogen die je kunnen helpen de monnik in jezelf te zien. Wat je ook doet in de samenleving, de echte monnik zit altijd in je hart. Dat is wat het betekent om ‘een onzichtbare monnik in de traditie van No Word Zen’ te zijn.
 
Ik heb zestien jaar als monnik getraind onder Thich Nhat Hanh. In het jaar 2000 ontving ik de lamptransmissie van hem, waarmee ik gemachtigd werd om de Dharma te onderwijzen. En ik heb twaalf jaar in de samenleving geoefend als onzichtbare monnik. In deze twaalf jaar is de samenleving mijn tempel geworden. Ik heb als geestelijk verzorger in gevangenissen en op veel donkere plekken gewerkt, om mensen die lijden te helpen het ware geluk te vinden. In de hel zijn wijsheid en mededogen altijd mogelijk.
 
Ik heb de diepe ambitie om een miljoen onzichtbare kloosterlingen op te leiden. Deze kloosterlingen zullen overal op aarde zijn om diegenen te helpen die steun nodig hebben. Een onzichtbare No Word Zen-monnik is geëngageerd in de wereld, een licht dat schijnt in de duisternis van onze tijd. We moeten een harmonieuze en vreedzame wereld bouwen om het leven te beschermen en een nieuwe energie te geven. We moeten begrip en liefde in ons eigen hart vinden en de harten van anderen raken. We moeten iedereen, alle wezens van alle soorten, erkennen als onze broeders en zusters.
 
Met vriendelijke groeten,

 
Cuong Lu

Conferentie

De Collectieve Dimensie van Geluk 

  • 29 oktober 2022
    Safari Meeting Center, Arnhem

Wat is ons concept van geluk? Dat is de vraag. Misschien verwarren we geluk en begeerte. We denken dat geluk oorzaken heeft. We verzamelen de oorzaken om geluk te kunnen bezitten. Maar geluk heeft geen oorzaak.

We kunnen het niet bezitten. Misschien denken we dat geluk schaars is en moet worden bevochten. Echter geluk is nooit exclusief en het is onbeperkt te delen.

Een conferentie met bijzondere sprekers: Cuong Lu, Erik de Jongh, Marjan Slob en Fokke Obbema.

Naar Conferentie

Opleidingen 

Opleiding Boeddhistische psychologie

  • Nieuwe inschrijving is gestart

Mind produceert illusies. Kunnen we mind niet zien, dan kunnen we zijn werkingen niet volgen. We zijn vaak slachtoffers van onze illusies, zonder dat te beseffen. We lijden, omdat we onze mind niet kennen. We zoeken naar objecten die mind als geluk vast kan houden. We kijken naar ons verleden, heden en toekomst en geloven dat ze waar zijn. Mind is een doolhof, een doolhof dat elke dag invloed heeft op ons denken, spreken en doen. Kunnen we mind niet ontcijferen, dan kunnen we niet echt vrij zijn.

Naar deze opleiding

Opleidingen 

Bijzondere kenmerken van boeddhistische psychologie

  • 20 t/m 29 september 2023 

Boeddhistische psychologie probeert niet de waarheid te beschrijven. Zij is een weg om je te helpen om vrij te zijn van de waarheid, een weg om je te bevrijden van de illusies om gelukkig te kunnen zijn in het leven. Dit bijzondere kenmerk en andere kenmerken worden tijdens deze cursus behandeld. De cursus wordt begeleid door Cuong Lu, een expert in het vertalen van boeddhistische psychologie naar het leven van alledag.

Naar deze opleiding

Cursus

Een Gezonde Boosheid (onine)

  • 17, 18 september 2022
  • 12, 13 november 2022
  • 10, 11 december 2022

Kan boos zijn goed en slecht zijn voor onze gezondheid? Wanneer we boos zijn onderdrukken, is het slecht voor onze gezondheid. Een onderdrukte boosheid komt meestal terug in een explosie waar we helemaal geen controle over hebben. Zij maakt veel relaties kapot en brengt veel lijden met zich mee, voor onszelf en voor anderen.
 
Maar boos zijn kan ook heel gezond zijn. Een gezonde boosheid is een emotie die gezien en erkend wordt. In dat geval wordt deze emotie goed verzorgd, en helpt zij ons om onszelf en anderen beter te begrijpen. Een gezonde boosheid versterkt ons inzicht en is een fundament voor ware liefde.

Meer info en inschrijving

Reis

Naar de Wortels van de Wijsheid

  • 15 t/m 29 augustus 2023 

Op deze reis worden we begeleid door zenleraar Cuong Lu. Hij zal ons de oorsprong van het geëngageerde Boeddhisme ontdekken en leren begrijpen. We zullen de plek bezoeken waar dit geëngageerde Boeddhisme is ontstaan. We zullen de schoonheid van deze bijzondere vorm van boeddhisme leren zien. Bovendien komen we in contact met het hart van de Vietnamese cultuur. De twee soorten muziek waar we naar zullen luisteren, dateren van honderden jaren geleden en zijn erkend door Unesco als werelderfgoed. We zullen genieten van Vietnamees voedsel dat steeds meer gewild en gewaardeerd wordt in de hele wereld.

Meer info en inschrijving
Copyright © Mind Only, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres:

Mind Only

Boschpolderstraat 10
2807 LJ Gouda

Wil je aanpassen hoe je deze e-mails ontvangt?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of je uitschrijven voor deze nieuwsbrief.