Copy
Bekijk deze email in je browser

Gouda, 22 februari 2022Beste vrienden,
 
Mijn hele leven lang heb ik Zen geoefend. En dat is niet een weg om je naar een waarheid te brengen. Zen vernietigt iedere waarheid die je vasthoudt. Je geest heeft het vermogen om alle waarheden op te slaan. En Zen bevrijdt je van alle waarheden. De realiteit is heel anders dan de waarheid.
 
Het lijden vanwege een waarheid duurt erg lang en herhaalt zich telkens weer. Het lijden vanwege een realiteit is vergankelijk en voedend. Als mens heb je toegang nodig tot de realiteit. Zen helpt je om vrij te zijn van alle concepten in je hoofd om de realiteit te kunnen ontdekken. Ik ben dankbaar dat Zen als een weg mij gekozen heeft.
 
Vanuit deze dankbaarheid heb ik een nieuwe Zen-orde opgericht, die No Word Zen heet. Met deze orde ga ik zen-kloosterlingen opleiden. Deze kloosterlingen zullen door mij getraind worden en kunnen daarna in de maatschappij hun kloosterleven leiden. De maatschappij wordt hun ware klooster, en iedereen is hun broeder of zuster.
 
Je wordt dus een onzichtbare zen-kloosterling. Ieder jaar krijg je een diepere training van mij om de hele zen-traditie te kunnen belichamen. Mensen in de maatschappij zullen je niet als kloosterling herkennen vanwege jouw kleding, want die heb je niet aan. Ze zullen je herkennen vanwege je wijsheid en vrijheid.
 
Met deze speciale nieuwsbrief kondig ik ook de nieuwe website voor No Word Zen aan, die je kunt bezoeken op https://www.nowordzen.com. Vanaf maart stuur ik rond de eerste dag van de maand een Mind Only nieuwsbrief en rond de vijftiende dag van de maand een No Word Zen nieuwsbrief. Om deze nieuwsbrief te ontvangen dien je jezelf op te geven op de website.
 
Ooit heeft Hui Neng (638-713) Boeddha’s leer voortgezet als Zen. Ik heb deze weg afgelegd met heel veel geluk en lijden, en ben erg gelukkig dat ik op deze manier de weg van Zen in het Westen tot leven kan roepen. 
 
Met vriendelijke groeten,
 
 
Cuong Lu

De Nieuwe Website

We trainen geëngageerde zen-kloosterlingen


Een zen-kloosterling mediteert niet op een kussen. Hij oefent niet in een klooster. Zen heeft zich vanaf het begin losgemaakt van alle religieuze vormen, en is het diepgeworteld in de wijsheid van de Boeddha. Een zen-kloosterling kan onzichtbaar in de maatschappij leven en praktiseren, en belichaamt het inzicht van zijn traditie. Hij helpt mensen die worstelen met lijden, verdriet, stress en burn-out. Het zijn niet de kleren; het is de compassie die een mens tot een zen-kloosterling maakt.
 

Naar De Website

Zen Training

Rustend in de Leegte 

  • 2 t/m 17 juli 2022

In deze 16-daagse intensieve training worden de deelnemers door Cuong Lu geordineerd tot zen-kloosterlingen. Daarna krijgen de nieuw geordineerde kloosterlingen de instructies om de wijsheid van de Boeddha op een onzichtbare wijze in de moderne maatschappij te kunnen oefenen. Deze training is intensief en zal doorgaan wanneer de zen-kloosterlingen met een diepe wijsheid in hun hart terugkeren naar het dagelijkse leven. Ze kunnen hun oude werk doen, maar wel met het nieuwe inzicht van een onzichtbare zen-kloosterling.

Meer info en inschrijving

Cursus

Stilte - de Weg naar Huis

  • 12 t/m 21 augustus 2022

Het ontdekken van jezelf gaat altijd samen met het ontdekken van de grote stilte in jou. Stil zijn van alle illusies. Stil zijn van alle concepten die ons steeds het verkeerde beeld geven van onszelf en van het leven. Dankzij deze stilte hebben we toegang tot het wonderlijke leven. Het leven is mooi en we kunnen ongelooflijk gelukkig zijn. Ontdek deze stilte en word vrij van alle herrie in onze geest. Als je deze stilte hebt ontdekt, dan heb je ook een weg naar je ware thuis gevonden.

Meer info en inschrijving

Cursus

Het Leven voor en na de Dood

  • 17 t/m 23 oktober 2022

In het dagelijkse leven is het begrijpen van de dood een belangrijke voorwaarde voor onze vrijheid. Het leven gaat altijd samen met de dood. Leven en dood kunnen niet uit elkaar gehaald worden. Waar leven is, daar is ook de dood aanwezig. We zijn gewoon om de dood te vermijden en daardoor leven we vaak in angst en bezorgdheid.

Zen helpt ons om vrij te zijn van het leven-en-doodconcept. Als we diep in het leven kijken, dan zien we de dood. Kijken we diep in de dood kijken, dan zien we het leven. Deze wijsheid zal ons in het dagelijkse leven vrede en stabiliteit brengen.

Meer info en inschrijving

Cursus

Het Leven is Altijd Nieuw

  • 1 t/m 7 april 2023

Het concept van tijd is een product van ons bewustzijn. Als we vrij zijn van het tijdconcept, zijn we ook vrij van de discriminatie van ons bewustzijn. In het nu is alles vergankelijk. Niets blijft hetzelfde in twee verschillende tijdstippen. Ons bewustzijn gelooft dat alles hetzelfde blijft en houdt vast aan pijn, lijden, plezier en geluk. Door vrij te zijn aan het vasthouden, ervaren we het leven als nieuw. Het leven is prachtig en het is niet te beschrijven met concepten.

Meer info en inschrijving

Cursus

Geluk in Volle Bloei

  • 26 mei t/m 4 juni 2023

We hebben training in geluk nodig. We zijn goed getraind in het denken, maar we zijn niet getraind in het herkennen van geluk. Geluk is er, maar dikwijls herkennen we het niet. We zoeken naar geluk als een idee, een object van ons denken. Geluk is puur. Het is zo waar en stabiel als de zon aan de hemel. Het is een waarheid, heeft geen oorzaak nodig om aanwezig te zijn, en als voeding in ons dagelijkse leven onmisbaar.

Meer info en inschrijving

Zen Training

Een Glimlachende Lotus

  • 22 t/m 31 juli 2023

In deze intensieve 10-daagse training krijgen de onzichtbare zen-kloosterlingen de begeleiding van Cuong Lu om hun weg op een stabiele manier voort te kunnen zetten. Er worden lezingen en instructies gegeven om de soetra’s, sastra’s en vinaya te verdiepen. In het gigantische oerwoud van het boeddhisme is er gelukkig een begeleiding, waardoor we niet verdwaald raken in de complexiteit van het denken. Deze wijsheid geeft ons de mogelijkheid om het wonder van het leven te ontdekken en aan andere mensen door te geven met een aspiratie en een inspiratie.

Meer info en inschrijving

Reis

Naar de Wortels van de Wijsheid

  • 15 t/m 29 augustus 2023

In deze reis worden we begeleid door zenleraar Cuong Lu om de wortels van het Geëngageerd Boeddhisme te bezoeken, te ontdekken en te begrijpen. We zullen de plaats bezoeken waar dit Geëngageerd Boeddhisme is geboren. We zullen de schoonheid van deze bijzondere vorm van boeddhisme begrijpen. We zullen in contact komen met het hart van de Vietnamese cultuur. De twee soorten muziek die we zullen horen, introduceerden hun wortels honderden jaren geleden en worden door Unesco erkend als werelderfgoed. We zullen proeven van Vietnamees voedsel dat steeds meer gewild en gewaardeerd is in de wereld. De reis wordt gecombineerd met een vijfdaagse retraite in het hart van het prachtige landschapscomplex van Ninh Binh, dat is geregistreerd als Unesco Werelderfgoed.

Meer info en inschrijving

Cursus

Leef Langzamer, Geniet Meer

  • 6 t/m 15 oktober 2023

Hoe sneller we leven, hoe meer we de kans hebben om veel wonderlijke momenten in het leven te missen. Hoe kunnen we langzamer leven? Wanneer we de kunst om langzamer te leven beheersen, dan kunnen we altijd het geluk om ons heen herkennen. Maak iedere stap in jouw leven op een zodanige wijze, dat we tegelijkertijd het geluk in ons hart aan kunnen raken. Nemen we de tijd om het geluk te ontdekken, dan is het er.

Meer info en inschrijving
Copyright © Mind Only, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres:

Mind Only

Boschpolderstraat 10
2807 LJ Gouda

Wil je aanpassen hoe je deze e-mails ontvangt?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of je uitschrijven voor deze nieuwsbrief.