Copy
Bekijk deze email in je browser

Gouda, 5 mei 2021


Beste vrienden,
 
We leven met het idee dat we maar tijdelijk bestaan. Dat is wel pijnlijk. Want voor mij is een bestaan van 80 jaar of 100 jaar geen echt bestaan. De oudste mens ter wereld heeft ooit 122 jaar geleefd. Dat is heel erg kort. Een echt bestaan verandert in zo’n korte tijd niet zomaar in niet-bestaan. Je bent geboren, je bestaat. En na 100 jaar besta je niet meer. Dat is heel erg grappig. En het grappigste is nog wel dat we dit gewoon accepteren.
 
Als liefde echt is, dan is het nooit tijdelijk. Hij houdt niet alleen van je als je aardig bent, maar ook als je niet aardig bent. Dan heb je echte liefde gevonden. Ook een bestaan is alleen echt, als het niet ineens verandert in niet-bestaan. Een ‘ik’ bestaat alleen echt als het niet zomaar verdwijnt. Een echte ik. Of een ware ik. In ieder van ons is zo’n ware ik aanwezig. ‘Ontdek Je Ware Ik’ is een heel bijzondere cursus. Je ware ik kun je alleen ontdekken als je weet hoe lichaam en bewustzijn in elkaar zitten. Vaak identificeren we lichaam en geest met onze ik. Dat is een hele grote denkfout. En die denkfout maakt ons leven onstabiel, en brengt lijden. Want alleen met het ontdekken van je ware ik, weet je ook wat echt geluk is.
 
‘Geluk bestaat’ is een onderricht dat ik sinds 2003 onderwijs. Daarover is ook een boek verschenen met als titel ‘Dit is geluk’ (Asoka, 2017). In de cursus ‘Ontdek Je Ware Ik’, wordt dit onderricht verder aangescherpt en uitgediept. Net zoals je ware ik, is echt geluk er altijd en kan niet zomaar ineens verdwijnen, dat wil zeggen is niet afhankelijk van voorwaarden of condities. Echt geluk bestaat ook als er lijden is. Lijden is geen vijand van geluk. Echt geluk heeft geen vijanden. En is als de oceaan, die alle golven ondersteunt.
 
Een andere mooie cursus die Mind Only binnenkort aanbiedt is ‘Dieet voor Lichaam en Geest’. Deze cursus is gebaseerd op het onderricht over de vier soorten voeding. We denken vaak aan eetbaar voedsel als we het over voeding hebben. Maar eigenlijk ‘eten’ we elke seconde. Onze voeding bestaat uit eetbaar voedsel, zintuiglijke indrukken, wil en bewustzijn. Elk van deze soorten voeding kan ons lijden brengen. Drie uur lang achter je laptop zitten, kan ervoor zorgen dat je ‘ziek’ wordt door ongezonde voeding die je via je ogen tot je neemt.
 
Hoe zien deze vier soorten voeding eruit? Hoe kan ik deze vier soorten voeding met mate innemen? Een dieet zonder inzicht in deze vier soorten voeding, kan lichaam en geest uit balans brengen. De cursus ‘Dieet voor Lichaam en Geest’ is een must als je lichaam en geest goed wilt verzorgen.
 
Verder kondig ik graag aan dat we binnenkort een open dag hebben bij Mind Only. Het is een online sessie voor mensen die interesse hebben voor de driejarige opleiding. De driejarige opleiding is een hele mooie weg voor iedereen die zichzelf wil ontdekken en begrijpen. Het is zeker een aanrader. Tijdens deze open dag luister je naar een korte lezing van mij en heb je ook gelegenheid om vragen te stellen.

Vanaf nu hebben we bij Mind Only een Avalokiteshvara Telefoonlijn. Ben je verdrietig? Voel je je eenzaam? Weet je niet meer hoe je verder moet? Je kunt je bij Avalokiteshvara Telefoonlijn aanmelden. Er is een team aanwezig van mensen die de oren van Avalokiteshvara hebben om naar je te luisteren. Avalokiteshvara is een bodhisattva die ons beloofd heeft om aanwezig te zijn en met compassie naar ons te luisteren wanneer we lijden. En dit is geheel en al kosteloos.
 
Tot slot: ik zie ernaar uit om binnenkort samen met Erik de Jongh de cursus ‘De Zin van het Leven’ te doen. Graag tot ziens.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Cuong Lu

Open Dag 2021

Open Dag 2021 (online)

  • 11 juni 2021

Boeddhistische psychologie geeft onderricht over hoe onze mind werkt. En hoe we vrij kunnen zijn van onze mind. In het dagelijkse leven en zeker in de moeilijke momenten, hebben we dit inzicht nodig. Om angst en lijden te kunnen stoppen. Om van geluk en vreugde te kunnen genieten.

Mind Only organiseert op 11 juni een open dag online, waarin Cuong Lu een lezing zal geven over mind. We krijgen de kans om te ervaren hoe het is om met inzicht naar onze mind te kijken. Het is een mooie gelegenheid voor mensen die overwegen om zich in te schrijven voor de driejarige opleiding Boeddhistische Psychologie die in januari 2022 start, om naar de lezing te komen luisteren en eventuele vragen te kunnen stellen.

 

Meer Info en Inschrijving

Opleidingen

Opleiding Boeddhistische Psychologie

3-jarig intensief verdiepingsprogramma

In de opleiding Boeddhistische Psychologie worden boeddhistische psychologie, boeddhistische filosofie en boeddhistische mindfulness een geheel. Cuong Lu brengt Vasubandhu, Nagarjuna en Thich Nhat Hanh samen en geeft het boeddhisme een nieuw gezicht.
 

Naar deze opleiding

Cursus

De Zin van het Leven (online)

  • 29-30 mei 2021
  • 19-20 juni 2021
  • 10-11 juli 2021

Wat is een zinvol leven? Iedereen heeft wel een antwoord op deze vraag. Elk antwoord wordt gevormd door ons eigen perspectief. In deze cursus gaan we met elkaar in gesprek over de vragen die ieder zich stelt en de zoektocht naar antwoorden. Daarbij besteden we nadrukkelijk aandacht aan de zingevingskaders die je hebt meegekregen in de loop van je leven. De zingevingsvragen die je stelt en de zoektocht naar antwoorden houden een verkenning in van onze cultuur, geschiedenis, religie en levensfilosofie – maar ook een verkenning van je eigen geschiedenis, karakter, verlangens.

Meer info en inschrijving

Cursus

Ontdek Je Ware Ik (online)

  • 25-26 sep 2021
  • 30-31 okt 2021
  • 28-29 nov 2021

In het leven, denk je dat je jezelf al kent. Je denkt dat je weet wat een ik is. Maar, wat is een ik eigenlijk? Een ik is de kern van jezelf. Je lichaam is nog niet de kern van jou. Het manifesteert zich slechts een tijdje op basis van condities. Je bewustzijn is ook niet je ware ik. Jouw bewustzijn is opgebouwd uit emoties en gedachten die voortdurend veranderen. Als je stabiel en vrij wilt zijn, moet je de diepste kern van jezelf leren kennen.

Meer info en inschrijving

Cursus

Dieet voor Lichaam en Geest (online)

  • 10 t/m 14 November 2021

We consumeren elke dag vier soorten voeding: eetbaar voedsel, zintuiglijke indrukken, wil en bewustzijn. Het eetbare voedsel voedt ons lichaam, en nemen we in via onze mond. Zintuigelijke indrukken, wil en bewustzijn voeden onze geest.
 
Zintuiglijke indrukken komen van onze zintuigen: ogen, oren, neus, tong en lichaam. Ook ons denken behoort in het boeddhisme tot de zintuigen. En wil is een product van ons denken, maar wordt hier als een apart soort voeding neergezet. Wil is belangrijk, want stuurt ons denken in de richting van rust of onrust, oorlog of vrede. Als laatste bewustzijn, het meest mysterieuze aspect van onze geest. Bewustzijn voedt de geest elke dag. Maar wat is bewustzijn? Bewustzijn omvat alles wat plaatsvindt in het gebied van contact, denken en geheugen. In deze cursus zal dit aspect heel duidelijk uitgelegd worden, zodat je ook deze bijzondere voeding voor je geest kunt herkennen.

Meer info en inschrijving

Luisteren met compassie

Avalokiteshvara Telefoonlijn

Ben je verdrietig, heb je het moeilijk, zit iets je dwars? Ben je eenzaam? Of pas een dierbare kwijtgeraakt? Je kunt onze Avalokiteshvara Telefoonlijn gebruiken. Wij zullen je diepe aandacht geven tijdens een sessie van 30 minuten. Deze service is helemaal gratis. Het enige wat we van jou vragen, is je zelfvertrouwen. Je hebt er volledig vertrouwen in, dat we, met compassie, altijd een uitweg kunnen vinden voor iedere kwestie in het leven.

Onze medewerkers zijn getraind door het Mind Only Instituut. Zij luisteren naar je met de oren van Avalokiteshvara. De methode die zij toepassen om naar jou te luisteren, is empathisch luisteren, een luistertechniek die ontwikkeld is door het Mind Only Instituut. Om jou helemaal te kunnen begrijpen, zullen zij zich volledig inleven in de situatie die jij aan hen voorlegt.

Meer info en inschrijving
YouTube
Facebook
Twitter
LinkedIn
Copyright © Mind Only, Alle rechten voorbehouden.

Ons werkadres (geen post) is:

Landgoed ISVW

Dodeweg 8
3832 RD Leusden

Wil je aanpassen hoe je deze e-mails ontvangt?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of je uitschrijven voor deze nieuwsbrief.
 


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Mind Only · Boschpolderstraat 10 · Gouda, 2807 LJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp