Copy
Bekijk deze email in je browser

Gouda, 9 juli 2021


Beste vrienden,
 
Er zit een magische kracht in ons: de kracht van onze geest. Met onze geest kunnen we wonderen verrichten. Onze geest, een bron van energie. Die energie brengt ons niet alleen gezondheid en geluk, maar ook ziekte en lijden. Ontdekken en sturen we deze energie niet, dan ontstaat er chaos in ons hoofd. Het is dus dezelfde energie die gezondheid of ziekte teweegbrengt.
 
Soms zijn we bedroefd. Soms zijn we blij. Achter deze twee emoties zit een energie. Inzicht is nodig om deze energie te kunnen herkennen. Kunnen we deze energie zien, dan zien we ook dat er geen enkel verschil is tussen lijden en geluk; zij zijn inderdaad identiek. Door onwetendheid discrimineren we. We kiezen voor geluk, maar de energie achter geluk is niet anders dan de energie achter lijden.
 
De mens is speciaal omdat hij toegang heeft tot inzicht. Meer dan dat, de mens heeft methodes ontwikkeld om inzicht te kunnen herkennen. Zo’n methode noemen we ‘de weg’. Iedereen heeft een weg nodig. Hebben we een weg, dan zijn we niet alleen gelukkig in gezondheid en blijdschap, maar ook in ziekte en lijden. Met een weg zijn we altijd vrij en gelukkig.
 
Mind Only werkt eraan om je de juiste ondersteuning te geven om de weg in het leven te kunnen ontdekken. Het leven is bijzonder en mooi. Met een weg ontdek je al snel dat je niet een onderdeel bent van het leven. Je bent het leven zelf. Iedere cel in je lichaam is een totale manifestatie van het leven. Net zoals iedere emotie in jouw geest dat is, een totale manifestatie van het leven.
 
Een weg is het hoogste wat een mens kan bereiken. Daardoor kan hij helemaal zichzelf zijn. We hebben een weg voor ieder mens in de maatschappij nodig. Een weg brengt vrede. Heeft een maatschappij geen weg, dan is zij in oorlog. Ziet een mens nog geen weg, dan kan hij niet in vrede zijn. We hebben een weg nodig voor ieder individu en voor de hele maatschappij. Vrede is mijn diepste wens.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Cuong Lu
 

Opleidingen

Opleiding Boeddhistische Psychologie

driejarig intensief verdiepingsprogramma

In de opleiding Boeddhistische Psychologie worden boeddhistische psychologie, boeddhistische filosofie en boeddhistische mindfulness een geheel. Cuong Lu brengt Vasubandhu, Nagarjuna en Thich Nhat Hanh samen en geeft het boeddhisme een nieuw gezicht.
 

Naar deze opleiding

Cursus

Ontdek Je Ware Ik (online)

  • 25-26 sep 2021
  • 30-31 okt 2021
  • 28-29 nov 2021

In het leven, denk je dat je jezelf al kent. Je denkt dat je weet wat een ik is. Maar, wat is een ik eigenlijk? Een ik is de kern van jezelf. Je lichaam is nog niet de kern van jou. Het manifesteert zich slechts een tijdje op basis van condities. Je bewustzijn is ook niet je ware ik. Jouw bewustzijn is opgebouwd uit emoties en gedachten die voortdurend veranderen. Als je stabiel en vrij wilt zijn, moet je de diepste kern van jezelf leren kennen.

Meer info en inschrijving

Cursus

Dieet voor Lichaam en Geest (online)

  • 10 t/m 14 November 2021

We consumeren elke dag vier soorten voeding: eetbaar voedsel, zintuiglijke indrukken, wil en bewustzijn. Het eetbare voedsel voedt ons lichaam, en nemen we in via onze mond. Zintuigelijke indrukken, wil en bewustzijn voeden onze geest.
 
Zintuiglijke indrukken komen van onze zintuigen: ogen, oren, neus, tong en lichaam. Ook ons denken behoort in het boeddhisme tot de zintuigen. En wil is een product van ons denken, maar wordt hier als een apart soort voeding neergezet. Wil is belangrijk, want stuurt ons denken in de richting van rust of onrust, oorlog of vrede. Als laatste bewustzijn, het meest mysterieuze aspect van onze geest. Bewustzijn voedt de geest elke dag. Maar wat is bewustzijn? Bewustzijn omvat alles wat plaatsvindt in het gebied van contact, denken en geheugen. In deze cursus zal dit aspect heel duidelijk uitgelegd worden, zodat je ook deze bijzondere voeding voor je geest kunt herkennen.

Meer info en inschrijving
Copyright © Mind Only, Alle rechten voorbehouden.

Ons werkadres (geen post) is:

Landgoed ISVW

Dodeweg 8
3832 RD Leusden

Wil je aanpassen hoe je deze e-mails ontvangt?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of je uitschrijven voor deze nieuwsbrief.
 


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Mind Only · Boschpolderstraat 10 · Gouda, 2807 LJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp