Copy
 
Mantelzorgsteunpunt Neder-Betuwe
nieuwsbrief 2020-4
Week van de Mantelzorg 2020

Dit jaar hebben we helaas moeten besluiten geen bijeenkomsten te organiseren rondom de Dag van de Mantelzorg. Juist in deze tijden is het belangrijk om aandacht voor u te hebben, want zonder u kunnen uw naast(en) niet. Daarom willen we u graag op een andere manier in het zonnetje zetten en een verrassing bij u thuis langs brengen.

Dit doen wij op dinsdag 10 november, samen met wethouders en raadsleden uit de gemeente Neder-Betuwe.

Het zou fijn zijn als u het wilt doorgeven aan ons als u een attentie zou willen. Uiteraard mag u ook iemand anders opgeven, wel graag eerst toestemming vragen.

Opgeven kan door te bellen naar 0344-602337 of mail naar info@welzijnrivierstroom.nl

Aanmelden kan tot 2 november

Een relatie met iemand met een Niet Aangeboren Hersenletsel, ben je dan een mantelzorger?
Werk en mantelzorg combineren
Voor de wraps was ik vergeten de sour cream te kopen. Manlief zegt: “Dat haal ik wel even en dan neem ik gelijk appels en salsa saus mee”.

Bij het weggaan geef ik nog nadrukkelijk aan dat hij sour cream moet halen. Hij komt thuis met appels, salsa saus en crème fraîche.

Als partner moet ik me inhouden om niet boos of geïrriteerd te zijn. Iedere dag nemen we zijn planning door, regel ik zijn bankzaken en kijken we welke zaken hij zelf kan regelen.

Ben ik dan een mantelzorger? Ik vind zelf van niet. Ik ben zijn vrouw en doe deze dingen gewoon.
We zitten te wachten op het busje. Normaal is deze er altijd om 8:30 uur, maar om 8:45 uur is het busje er nog niet. Wat blijkt, een jongen met dezelfde voornaam is afgemeld en de vaste chauffeur is met vakantie.

Er is iets fout gegaan. Niet alleen voor mijn zoon, die nu thuis blijft, maar ook voor mij. Om 9:00 uur had ik een belangrijke afspraak op mijn werk. Ik moet schakelen en opnieuw een planning maken en al mijn afspraken verzetten.

De week begint weer niet zoals ik in gedachten had. Een verhaal van een moeder van een zoon met het down syndroom. Zij werkt 24 uren per week.
Cursus ‘Omgaan met rouw voor vrijwilligers’ in Lienden

Indigo Preventie organiseert in samenwerking met Welzijn Rivierstroom de cursus ‘Omgaan met rouw’ voor vrijwilligers uit gemeente Buren en Neder-Betuwe.

De cursus ‘Omgaan met rouw’ is voor vrijwilligers die te maken hebben met rouw, verlieservaringen en eenzaamheidsgevoelens bij de mensen die zij bezoeken.

Lees verder


Aan- afmelden/wijziging doorgeven

Wilt u zich aanmelden als mantelzorger, dat kan via deze link:

aan- afmelden/ een wijziging doorgeven
 
Ook als uw mantelzorgsituatie gewijzigd is waarderen wij het zeer als u dit doorgeeft zodat onze administratie op orde blijft en u onze informatie tijdig ontvangt.
 
Welzijn Rivierstroom Mantelzorgconsulent
Frederike Burgers

Welzijn Rivierstroom

Voorstraat 8
4033 AD Lienden


(0344) 602337
bereikbaar op werkdagen
van 9:00 tot 14:00 uur

Vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar mantelzorgnederbetuwe@welzijnrivierstroom.nl