Copy
 
Mantelzorgsteunpunt Buren Nieuwsbrief 2021-3
Zin in de zomer!
Het mooie weer doet veel mensen goed. Het is heerlijk om weer in de zon te lopen en met de versoepelingen rondom corona gaan we weer op vakanti. De afgelopen maanden hebben mantelzorgers het zwaar gehad. Hoe fijn is het om even de accu op te laden! Kunnen mantelzorgers eigenlijk wel op vakantie? In deze Nieuwsbrief hebben we hier een artikel over geschreven. Hopelijk is het in uw situatie mogelijk om er even tussenuit te gaan. In de agenda staan al bijeenkomsten gepland voor na de zomervakantie. Het samen komen mag weer en we hopen u dan te begroeten. In november is de dag van de mantelzorg. Ideeën voor een activiteit/bijeenkomst zijn welkom! Voor nu wensen wij u veel leesplezier en wensen u een fijne zomer toe.  

Met zomerse groeten, Ankie Bongers
De mantelzorger op vakantie.. een onmogelijke missie of toch niet?
Team mantelzorgbelvrijwilligers: op volle sterkte!
Zorgen voor iemand anders is vaak zwaar en intensief. Soms heeft u als mantelzorger even tijd voor uzelf nodig. Maar hoe regelt u dat? U kunt uw partner of ouder toch niet zomaar alleen laten?
Zorgen voor iemand anders houdt u langer vol als u er ook eens tussenuit kan. Maar wie neemt de zorg dan over?
Mijn naam is Willemien de Lang, 54 jaar en ik ben opgewekt en opgeruimd van aard en alweer 32 jaar getrouwd met Ron en moeder van een kanjer van een zoon. Woonachtig in het pittoreske Eck en Wiel beleef ik de Betuwe in alle seizoenen. Mijn dagen waren tot corona gevuld met reizen en werken.
Informatiebijeenkomst over dementie en pijnbestrijding
Ouders van kinderen die anders zijn
De Mantelzorgsteunpunten Neder-Betuwe en Buren organiseren in samenwerking met Zorgcentra de Betuwe een informatieavond over pijnbestrijding bij dementie

Pijn herkennen bij je naaste met dementie kan lastig zijn. Door de dementie kan je naaste pijn moeilijker zelf aangeven. Pijn vermindert de kwaliteit van leven en is ongunstig voor het verloop van de dementie.
OKA-buren gaat weer van start in september 2021

Na een jaar van covid-19 waarin we helaas geen activiteiten hebben kunnen organiseren gaan we in september weer van start.

OKA is een steungroep die in 2019 is ontstaan door en voor ouders van kinderen die anders zijn. Hiervoor organiseren we thema-avonden.
UITGELICHT
Hoe tevreden bent u over
Welzijn Rivierstroom?
U staat ingeschreven als mantelzorger in Gemeente Buren. Welzijn Rivierstroom is in de Gemeente Buren verantwoordelijk voor het Mantelzorgsteunpunt in de gemeente. Zo verzorgt Welzijn Rivierstroom trainingen/ cursussen, de Mantelzorgnieuwsbrief, de Dag van de Mantelzorg en de Mantelzorg-waardering. Ook bieden wij individuele ondersteuning aan mantelzorgers.
We zijn erg benieuwd wat u van onze dienstverlening vindt. We zouden het enorm waarderen als u de volgende korte vragenlijst zou willen invullen: https://welzijn.tevreden.nl/welzijn-rivierstroom/
Het gaat hierbij om de bovenste vragenlijst (“Ik heb contact over mijn individuele begeleiding met Welzijn Rivierstroom”). Het invullen kost zo’n 5 minuten.
 
Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!
Aan- afmelden/wijziging doorgeven

Wilt u zich aanmelden als mantelzorger, dat kan via deze link:
aan- afmelden/ een wijziging doorgeven
 
Ook als uw mantelzorgsituatie gewijzigd is waarderen wij het zeer als u dit doorgeeft zodat onze administratie op orde blijft en u onze informatie tijdig ontvangt.
 
Welzijn Rivierstroom Mantelzorgconsulent
Ankie Bongers
 
Welzijn Rivierstroom

Voorstraat 8
4033 AD Lienden


(0344) 602337
bereikbaar op werkdagen
van 9:00 tot 14:00 uur

Vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar mantelzorgburen@welzijnrivierstroom.nl