Copy
Logo

Nieuwsbrief juni 2021

Beste donateurs, vrijwilligers en andere geïnteresseerden,

Graag blikken wij in deze nieuwsbrief met u terug op de ontwikkelingen van de afgelopen maanden. We kijken wederom met veel bewondering terug op alle inzet en initiatieven die deze maand binnen onze stichting hebben plaatsgevonden. We beginnen met een belangrijke ontwikkeling binnen ons stichting: we hebben een nieuwe voorzitter!

Jos Hummelen is de nieuwe voorzitter van Stichting Albinisme in Afrika.

Daarbij nemen wij afscheid van Julia Klapwijk; een fantastische voorzitter die met haar continue inzet, energie en enthousiasme enorm gemist gaat worden. Wij zijn echter heel blij dat we Jos Hummelen kunnen voorstellen als de nieuwe voorzitter van de stichting. Benieuwd naar het verhaal van Jos? Lees hier meer.

Zondag 13 juni is het International Albinism Awareness Day (IAAD), een dag die voor onze stichting erg belangrijk is. Het thema dit jaar is 'Strength beyond all odds', wat prachtig aansluit bij het doel van onze stichting, en ook bij de uitdagingen van het afgelopen jaar. In de aanloop naar IAAD hebben wij de handen ineengeslagen met de Oogvereniging Albinisme, Visio en de Nederlandse Vereniging voor de Dermatologie en Venereologie (NVDV). Op onze socials verschijnen beelden en verhalen over wat albinisme vanuit onze organisaties betekent. Op 13 juni zullen we uiteraard aandacht besteden aan deze bijzondere dag! Meer weten? Kijk op onze Instagram en Facebook, en volg ook de andere organisaties!

Inpakdagen

De afgelopen maanden zijn we achter de schermen druk geweest met het inpakken van grote hoeveelheden zonnebrand die we naar Afrika exporteren. De zonnebrand is gedoneerd door onze partner Altruist en maken wij in ons magazijn klaar voor transport. Wij willen ons vrijwilligers enorm bedanken voor hun enthousiasme en inzet in het magazijn!

Malawi

Eind April hebben wij in Malawi zonnebrand kunnen uitdelen. Hiermee hebben wij 13 kinderen met albinisme kunnen voorzien van zonbeschermende middelen. Daarnaast zijn bij de Association of Persons with Albinism ook dozen met zonnebrand aangekomen. Wij zijn onze fantastische partner Altruist dankbaar voor het mogelijk maken.

Gedoneerde mutsen

Elly Schipper heeft een fantastische actie bedacht om wat te kunnen betekenen voor mensen met albinisme in Afrika. Samen met haar mede breisters heeft zij voor onze stichting 50 prachtige mutsen gebreid, die we naar Afrika zullen transporteren. Deze mutsen bevatten een klep, waarmee de mensen met albinisme in Afrika hun ogen en gezichtshuid kunnen beschermen tegen de felle zon. Wij zijn deze groep ontzettend dankbaar voor deze actie en zullen ervoor zorgen dat de mutsen op de goede plek terecht komen.

Documentaire: Golden

Twee studenten van de Hogeschool Utrecht, Merel en Laura, zijn momenteel bezig met het maken van een documentaire over albinisme in de westerse wereld. Deze documentaire vertelt het verhaal van de achttienjarige Fareda Johnson en haar ervaringen als persoon met albinisme in de westerse wereld. Met deze film willen de twee studenten meer bewustzijn en begrip creëren voor mensen met albinisme en laten zien dat je meer bent dan je uiterlijk.

Onze stichting focust zich op albinisme in Afrika, maar wij vinden elk initiatief dat het welzijn van mensen met albinisme bevordert enorm waardevol. Meer weten over dit initiatief? Lees hier meer.

Facebook iconInstagram iconWebsite iconLinkedIn icon

Copyright (C) 2022 *|LIST:COMPANY|*. All rights reserved.


Our mailing address is:


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe