Copy
Als u het bericht hieronder niet kunt zien, klik dan hier.
Tips, nieuws en inspiratie over écht luisteren
Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je tips over écht luisteren wilt ontvangen en op de hoogte wilt blijven van ons werk.

De Luisterlijn is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar bereikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon, chat en mail. Door te luisteren helpen 1.500 professioneel getrainde vrijwilligers mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden.

De Luisterlijn is nu bereikbaar via een nieuw telefoonnummer:
088 0767 000. Kijk op deluisterlijn.nl/nieuwtelefoonnummer


 
Nieuw telefoonnummer 088 0767 000. Dag en nacht bereikbaar. 

Sinds kort is de Luisterlijn bereikbaar via het nieuwe telefoonnummer 088 0767 000. Het nummer is dag en nacht bereikbaar voor mensen die nergens met hun verhaal terechtkunnen of behoefte hebben aan een vertrouwelijk gesprek.

Lees meer
Waarom een nieuw telefoonnummer?
En andere vragen.
Een 0900-nummer brengt voor de Luisterlijn (niet voor de beller) hoge kosten met zich mee. Dit geld kan beter besteed worden aan iets anders. Een 088-nummer is nagenoeg kosteloos. 

Voor het bellen naar het nieuwe telefoonnummer 088 0767 000 betaalt de beller – net als bij het oude telefoonnummer – geen extra kosten, alleen het normale beltarief (afhankelijk van de provider en het abonnement).
 
Vraag en antwoord 
Wist je dat een gesprek via de telefoon de voorkeur heeft?
Wist je dat 9 van de 10 gesprekspartners ervoor kiezen om de telefoon te pakken? In 2020 voerden vrijwilligers meer dan 320.000 telefoongesprekken. De meeste mensen vinden het fijn om écht even van zich af te praten en een stem te horen. 
Help mee, gebruik de toolkit.
Niet iedereen die de Luisterlijn nodig heeft, kent het telefoonnummer. Help je mee? Breng de Luisterlijn en het nieuwe telefoonnummer 088 0767 000 onder de aandacht. Deze toolkit bevat voorbeeldteksten, social media posts en ander online promotiemateriaal.
 Naar toolkit
Podcast: echt en oprecht luisteren.
Echt en oprecht luisteren is nog steeds een zeldzaamheid. Niet voor niets nemen jaarlijks honderdduizenden mensen contact op met de Luisterlijn. Vrijwilligers zijn getraind om met echte aandacht te luisteren. Hoe doen zij dat? En wie nemen er zoal contact op? Jessica Voets gaat in gesprek met trainer Jacqueline Vas Dias en vrijwilliger Yolanda. 
 Luister podcast 
De Luisterlijn in de media (selectie)
Luister, kijk of lees terug
24-02, Maas & Waler, 
Maas & Waler dat ben ik: Agnes Holtes, vrijwilliger bij de Luisterlijn
17-02, Hart van Nederland, 
Elke dag 1.000 belletjes naar de Luisterlijn
14-02. The New York Times, 
‘What’s the Point?’ Young People’s Despair Deepens as Covid-19 Crisis Drags On
Meer lezen