Copy
On Love & Loneliness Part #2: interactief online programma van intieme lange-afstands-theatraliteiten
Geen dampende regenjassen, geen lekkende paraplu's. Geen daverend applaus, geen diepgravende keldergesprekken. Oost, west, thuis ook niet al te best... Maar: de poolster misleidt u naar Zuidpools online winterpretpakket!

Na de intieme lange-afstands-theatraliteiten van november zet Zuidpool het programma On Love & Loneliness verder. Finissages van Schrijfresidenten, de avonden Autour de la table en Herkauwers vinden ook na de jaarovergang online plaats. 
08/01 Herkauwers #5
de.ploeg 'kop'eraf - kortfilm'

In april zou de.ploeg de theatervoorstelling 'kop'eraf' presenteren als sluitstuk van zijn maakresidentie in Zuidpool. Covid en een eerste lockdown dachten daar anders over. Ook voor een tweede poging in oktober en een derde in januari stak het C-beestje een stokje. Genoeg! de.ploeg maakt een kortfilm! En we gaan met hen in gesprek.

vr 08/01 20u online >> reserveer (gratis) >>

28/01 Herkauwers #6
Moneymakers 'HYSTERIA' 

₥¤₦€¥₥₳₭£₹$ zijn Ibtissam Boulbahaiem, Britt Das, Femke Van der Steen en Dagmar Dierick, studenten aan LUCA Drama in Leuven. Tijdens een residentie in Zuidpool leggen ze de basis voor hun nieuwe project. Ze delen hun werkmateriaal tijdens een Herkauwersavond. En u? U wordt heel even in hun schoenen geplaatst en ze strikken liefdevol uw veters vast. 

do 28/01 20u online >> reserveer (gratis) >>

29/01 Finissage #3
Pieter Delfosse 'CITY OF DOUBT' 

Pieter Delfosse is schrijver en theatermaker en werkte samen met o.a. Laika, Inne Goris en Ictus. In 'CITY OF DOUBT' trekt hij door Brussel, de stad waar hij al tien jaar woont maar die hij niet begrijpt, en zoekt hij overal aanleiding tot schrijven in telkens nieuwe vormen en op steeds nieuwe manieren. Tijdens zijn residentie in Zuidpool brengt Pieter al deze teksten samen. Hij gaat op zoek naar de speelbaarheid ervan, naar mogelijke verbanden en nieuwe inzichten.

vr 29/01 20u online >> reserveer (gratis) >>

25/02 Finissage #4
Anouk Friedli 'Scènes uit een toekomstig gedeeld verleden'

Anouk Friedli studeerde Regie en Schrijven aan het RITCS. Tijdens haar schrijfresidentie in Zuidpool onderzoekt de betekenis van waanzin. Wat zegt onze wereld over waanzin en wat zegt de waanzin over onze wereld? Een ode aan de onmogelijke poging van de waanzinnige om de sleutel te vinden die alles duidt.

do 25/02 20u online >> reserveer (gratis) >>

04/03 Finissage #5
Thomas Claessens & Hendrik Kegels 'TJIK TJAK WHAM'

In 2018 maakten Thomas Claessens en Hendrik Kegels in Zuidpool de voorstelling 'Wat eraan te doen' met het collectief Hemelhond. Nu bouwen, puzzelen en schaven ze aan een filosofische praatkomedie voor twee personages. Leuterend en vaak tot hun eigen verbazing analyseren zij hoe angst ons in de greep houdt en ons vermogen tot medeleven in de kiem smoort. Wanneer maakt de idee van veiligheid je net banger?

do 04/03 20u online >> reserveer (gratis) >>

12/01 - 26/01 - 09/02 - 23/02
Autour de la table #7 - #8 - #9 - #10

Lees jij ook graag theater? Wil je dat graag samen doen? De Leesclub en Zuidpool organiseren vier gloednieuwe online leesavonden. Dit zijn laagdrempelige en informele samenkomsten waarop lezers, luisteraars en makers elkaar ontmoeten in een gemoedelijke sfeer en samen een theaterstuk lezen. Maak kennis met de auteur, vertaler, acteur. Stel vragen en maak opmerkingen naar believen. Welke teksten in januari en februari op onze digitale leestafel liggen, ontdek je binnenkort hier.

ZUIDPOOL
theater en aanverwanten
in levenden lijve
(en desnoods deeltijds digitaal)
>>> ZUIDPOOL AGENDA >>>
Facebook
Copyright © 2020 Zuidpool Alle rechten voorbehouden.


Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser.


Pas uw voorkeuren aan of schrijf u uit.