Copy
Bekijk deze email in je browser

Gouda, 1 oktober 2020


Beste vrienden,

Middenin coronatijd mogen we gelukkig zijn. Waarom? Omdat we een weg hebben. Een weg om onze mind te kunnen begrijpen. Een mind met een complexiteit die we onmogelijk kunnen doorzien met goed of slecht, zijn of niet-zijn.

Graag willen we alles zo eenvoudig mogelijk beschrijven. Echter, simpliciteit is een valkuil voor onze denkwereld. Begrijpen we alles op een eenvoudige wijze, dan nemen we deze eenvoudige feiten voor waar aan.

Mind Only leert ons vrij te zijn van waarheden. En helpt ons om waarheden als zodanig te herkennen en er niet verstrikt in te raken. Houden we vast aan deze eenvoudige waarheden, dan zijn we niet in staat de complexiteit van het leven te ontdekken. Het leven, complex en mooi.

Waar eenvoud is, daar is schijnbaarheid. Met deze schijnbare eenvoud bekijken we het leven en denken we de wereld te begrijpen. Ook onszelf zien we met deze eenvoud en denken we te kennen. Met deze eenvoud kijken we eveneens naar de mind en geloven we de mind te kunnen transformeren.

We hebben een weg nodig om vrij te kunnen zijn van eenvoud. En we hebben begeleiding nodig om in aanraking te kunnen komen met de complexiteit van onze mind. Die weg hebben we. Na zoveel jaren hebben we een weg opgebouwd die ons ondersteunt bij onze ontdekkingstocht.

Ik ben heel dankbaar voor Mind Only, de opleiding en alle mensen die gekomen zijn om samen onze bijzondere mind te ontdekken. En zo steeds meer respect hebben voor onze mind, voor onszelf, en voor andere mensen.

Met vriendelijke groeten,

Cuong Lu

Opleidingen

Opleiding Boeddhistische Psychologie

3-jarig intensief verdiepingsprogramma

In de opleiding Boeddhistische Psychologie worden boeddhistische psychologie, boeddhistische filosofie en boeddhistische mindfulness een geheel. Cuong Lu brengt Vasubandhu, Nagarjuna en Thich Nhat Hanh samen en geeft het boeddhisme een nieuw gezicht.

Het is vanaf nu mogelijk om je aan te melden voor de nieuwe opleidingsgroep, die start in januari 2021.

Naar deze opleiding

Cursus

Mindfulness en Interbeing (online)

  • 20-21 februari 2021
  • 13-14 maart 2021
  • 24-25 april 2021

De oorsprong van mindfulness is te vinden in het boeddhisme. Mindfulness is de kunst om aanwezig te zijn, je bewust te zijn van het huidige moment. Het beoefenen van bewust ademen brengt ons bij de energie om wakker te zijn in het leven. In deze cursus krijgen we nauwkeurige instructies om mindfulness met de bijbehorende ademtechnieken te kunnen oefenen. Het laat zien hoe toegankelijk geluk is. Met de oefening van bewuste ademhaling en aandachtig zijn, lukt het ons om terug te gaan naar onszelf. En daarmee raken we geluk in het hier en nu aan.

Meer info en inschrijving

Cursus

Empathisch Luisteren (online)

  • 27-28 februari 2021
  • 3-4 april 2021
  • 1-2  mei 2021

Empathie wordt vaak omschreven als de capaciteit om in het lichaam en de ziel van de ander te kunnen kruipen. Je kunt daardoor het gevoel van de ander voelen. Je ervaart het geluk en de pijn van die ander.

Vanuit het boeddhisme wordt deze vorm van empathie nog steeds als dualistisch gezien. Er is nog een grens tussen jou en die ander. Voor jou is het gemakkelijker empathie voor iemand te hebben als hij op een aantal aspecten op jou lijkt. Maar wat gebeurt er als je empathie voor iemand hebt die helemaal anders dan jij is? Kun je nog steeds zijn geluk en lijden voelen, alsof ze van jezelf zijn?

Meer info en inschrijving
YouTube
Facebook
Twitter
LinkedIn
Copyright © Mind Only, Alle rechten voorbehouden.

Ons werkadres (geen post) is:

Landgoed ISVW

Dodeweg 8
3832 RD Leusden

Wil je aanpassen hoe je deze e-mails ontvangt?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of je uitschrijven voor deze nieuwsbrief.
 


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Mind Only · Boschpolderstraat 10 · Gouda, 2807 LJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp