Copy
Bosselaar Zuid nieuwsbrief juli 2019
View this email in your browser

Eerste steen gelegd deelgebied 2b
Woensdag 3 juli jl. is de symbolische eerste steen gelegd ter gelegenheid van de start van de bouw van deelgebied 2b in Bosselaar Zuid. Wethouder Brummans deed dit samen met de toekomstige bewoners van de betreffende woning: mevrouw Gaby Posthumus met zoon Matz. Onder het toeziend oog van toekomstige bewoners van dit deel van de wijk, ontwikkelaars, bouwers, woningstichting en de gemeente Moerdijk werd deze bijzondere handeling verricht. 
Namens Bosselaar Zuid sprak Christ van den Berk een bijzonder welkom uit aan alle nieuwe bewoners van deelgebied 2b in Bosselaar Zuid: “Dat is het doel van deze bijeenkomst, een feestelijk moment, herkenning van de mensen die aan dit project werken en een gelegenheid om kennis te maken met buren en buurtbewoners.” Wethouder Brummans sloot hierop aan: “Fijn dat u er allemaal bent, elkaar leren kennen is belangrijk, dat is ‘buurtkracht’. Dat hebben we vorig jaar kunnen zien met de bewoners van deelgebied 2a. Toen mocht ik ook de eerste steen leggen… ik word nog eens een volleerd metselaar!”

Duurzame verzoeken
Wethouder Brummans sprak vorig jaar nog de wens uit voor meer huur- en starterswoningen. Niet alleen in deelgebied 2b, maar straks ook in deelgebied 3 wordt aan die wens gehoor gegeven. “Dat is goed nieuws voor de diversiteit in de wijk en het woningaanbod in Zevenbergen! Er zijn volop kansen voor jong & oud. Ik wil iedereen op het hart drukken ook na te denken over duurzaamheid en klimaat. Dat kan in de vorm van een ‘all electric’ energievoorziening in je huis en veel groen in je tuin voor de grondwaterhuishouding. Voor nu en in de toekomst! Ik wens alle nieuwe bewoners veel geluk en zoek elkaar op, want een goede buur is beter dan een verre vriend!”, aldus Brummans.

Matz kan metselen! 
Samen met de wethouder mocht mevrouw Posthumus met zoontje Matz de symbolische eerste steen leggen. Zij is erg te spreken over de nieuwe wijk en haar nieuwe woning: “Mijn man wilde per se een hoekwoning en dat is gelukt! We zijn erg blij met deze plek! Ik kom oorspronkelijk uit Klundert en we wonen in Fijnaart. Dus we blijven in de gemeente Moerdijk, maar we hebben straks in Zevenbergen naast een prachtig nieuw huis in een fijne wijk ook alle voorzieningen bij de hand.” Zoontje Matz concentreerde zich op het metselen en dat ging hem aardig af!

Ontwikkelingen Bosselaar Zuid
Bosselaar Zuid wordt ontwikkeld en gerealiseerd door Berlaere Vastgoedontwikkeling, Aannemersbedrijf Van Agtmaal en Woonkwartier. Deelgebied 2 wordt in drie delen gerealiseerd. In deelgebied 2a is de oplevering van de woningen gestart en hebben de eerste kopers en huurders de sleutel van hun nieuwe woning ontvangen. In deelgebied 2b is nu gestart met de bouw van 58 grondgebonden woningen en wordt de realisatie van 20 appartementen voorbereid. Ook de ontwikkeling van deelgebied 3 staat niet stil. De gemeenteraad heeft inmiddels ingestemd met toevoeging van 80 extra woningen aan Bosselaar Zuid. De helft daarvan betreft sociale huurwoningen die in deelgebied 3 worden gebouwd. Het is de bedoeling dat de bouw eind 2020 start. Dan is de cirkel bijna rond. In deelgebied 1, waar de realisatie van het plan startte, is nu de definitieve inrichting van de openbare ruimte nagenoeg voltooid. De straten en het groen zijn aangelegd en een mooie speelvoorziening is in gebruik genomen. Als de laatste opleverpunten zijn hersteld, verplaatsen de bouwwerkzaamheden zich definitief naar deelgebied 2 en 3. 
Volg ons op Facebook
Alle nieuwe ontwikkelingen, foto's en nieuws over Bosselaar Zuid.
Graag tot daar!
Copyright © 2019 Bosselaar Zuid, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp