Copy
View this email in your browser

Zomervakantie

Voor sommigen is hij al begonnen, voor anderen duurt het nog even: zomervakantie. Naast dat het een fijne periode is, met tijd voor ontspanning en plezier, weten we dat de zomerperiode met een eetstoornis ook heel lastig kan zijn. Gebrek aan structuur, zomerkleding, anders eten, mensen uit je omgeving die op vakantie gaan of een behandeling die even stil ligt, het hoort allemaal bij de zomermaanden. En dat terwijl het na alle coronamaatregelen juist zo fijn zou zijn om weer een beetje in het ritme te komen.

Toch hopen we dat je deze zomer ook een beetje durft te genieten.
Van de zon, van je vrije tijd en van je familie en vrienden. Misschien ga je nog op vakantie en mag je nieuwe plekken gaan ontdekken. Dat kan gelukkig ook in Nederland, nu reizen naar het buitenland nog een beetje onzeker is.

Bij WEET kijken we ook alvast vooruit. We zijn blij met onze nieuwe secretaris! Ze heet Melanie en stelt zich in deze nieuwsbrief aan je voor. Voor na de zomer zijn we nog op zoek naar een nieuw bestuurslid communicatie. Wil jij graag een bijdrage leveren aan WEET? Je vindt de vacature elders in deze nieuwsbrief.

Voor nu wensen we jou een fijne zomer!

Met hartelijke groet,
het WEET bestuur

In deze nieuwsbrief:


 

Agenda

Bijeenkomsten leden Interesse*

Ontmoetingsavond voor ouders en naasten
Datum: dinsdag 4 augustus
Tijd: 19.30 – 21.00 uur
Locatie: Leontienhuis, Zevenhuizen

Tijdens de ontmoetingsavonden voor ouders en naasten kun je vrij praten over je ervaringen en gevoelens. Er is altijd minimaal één ervaringsdeskundige ouder en/of naaste aanwezig.

Themabijeenkomst voor ouders en naasten
Datum: dinsdag 11 augustus
Tijd: 19:00 – 21:00 uur
Locatie: Leontienhuis, Zevenhuizen

Thema: ‘Mindfulness’ door Dana van de Linden. Dana is ervaringsdeskundige en is hersteld van anorexia.

*Interesse is een bundeling van krachten van de verenigingen en stichtingen die zich laagdrempelig inzetten voor steun aan (naasten van) lotgenoten met een eetstoornis. De leden zijn WEET, Ixta Noa, Stichting JIJ, Proud2Bme, het Leontienhuis, Stichting Dalisay Recovery, Realcovery inloophuis en ikookvanmij.nl.

Inloophuizen

Leontienhuis

Het Leontienhuis is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 10 –16.30 u. Aanmelden voor het inloopprogramma, zoals bijvoorbeeld creatief atelier, lunch en yoga is noodzakelijk. Je kunt je aanmelden via de website.

Stichting JIJ

Vanaf 1 juli kun je weer terecht bij Stichting JIJ. De ervaringsdeskundige vrijwilligers staan op vaste inloopmiddagen voor je klaar en organiseren iedere week verschillende activiteiten, workshops en trainingen. Ook zijn de zelfhulpgroepen weer van start gegaan. Meer informatie vind je op de website.

Dalisay Recovery

Dalisay Recovery is geopend op de eerste zaterdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur. Bij meer dan 10 deelnemers is er een tweede shift (10.00-12.00). De derde zaterdag van de maand is er een online inloop. Het programma voor juli en augustus is als volgt: 18 juli: online inloopmiddag via Zoom 1 augustus: creatieve inloop in het inloophuis (workshop aquarel) 15 augustus: online inloopmiddag via Zoom. Kijk voor meer informatie op de website.

Realcovery

Het Realcovery inloophuis is geopend op de vrijdagen van 10.00-17.00. Je bent van harte welkom! Kijk voor meer informatie op de website.

WEET Hulplijn

De WEET hulplijn is er voor iedereen die op de een of andere manier met een eetstoornis te maken heeft (je hebt er zelf last van, je bent ouder, docent, vriend(in), of anders betrokken). Heb je behoefte aan een luisterend oor? Praat met ervaringsdeskundigen via de WEET Hulplijn.

085-1304617


De hulplijn is bereikbaar op de volgende dagen en tijden*:
  • Maandag 09.00 - 11.00 uur en 19.00 - 21.00 uur
  • Dinsdag 09.00 - 11.00 uur en 19.00 - 21.00 uur
  • Woensdag 09.00 - 11.00 uur en 19.00 - 21.00 uur
  • Donderdag 09.00 - 11.00 uur en 20.00 - 21.00 uur
  • Vrijdag: 09.00 - 11.00 uur en 20.00 - 21.00 uur
Liever op een ander moment bellen? Maak dan een afspraak via hulplijn@weet.info. Alleen de coördinator van de hulplijn leest deze mail en zal samen met jou een andere dag en/of tijdstip plannen.

*Kijk hier voor actuele data en tijd.

WEET videochats en forum

Vanwege de coronacrisis biedt WEET nog steeds videochats aan waar je terecht kunt met je vragen. Hebben de coronamaatregelen bijvoorbeeld invloed op je eten en bewegen of vind je het lastig structuur aan te brengen in je dagen? We denken graag met je mee. Ook als je andere vragen hebt, kun je ze stellen tijdens de videochat. Deze vindt plaats op zondagavond om 19:00 uur. Je kunt je voor zondagmiddag 15:00 uur op het forum aanmelden voor de chat.

Secretaris Melanie stelt zich voor

Mijn naam is Melanie en begin dit jaar was ik voor het eerst aanwezig bij een bijeenkomst van WEET. Wat ik zo bijzonder vond aan deze bijeenkomst was het feit dat het direct voelde als een open en veilige omgeving waarin de ruimte was voor aanwezigen om ervaringen te delen. Hoewel elk verhaal uiteraard uniek was, viel het groot aantal raakvlakken en gedeelde ervaringen mij direct op. Dit is precies waarom ik geloof dat het perspectief van mensen met een eetstoornis en hun betrokkenen cruciaal is in het begrijpen en behandelen van de eetstoornis. Als secretaris in het bestuur van WEET hoop ik hier dan ook samen met jullie een bijdrage aan te kunnen leveren.

Zelf heb ongeveer 10 jaar Anorexia gehad en inmiddels gaat het al ruim 5 jaar goed. Ik kijk met een dubbel gevoel terug op deze periode. Het was een proces waarbij een lange adem nodig was, maar ook zeker een periode waarin ik, na het vinden van een voor mij passende behandeling, mezelf steeds beter leerde kennen en begrijpen. In mijn dagelijks leven werk ik in het internationaal onderwijs. Verder kan ik ontzettend genieten van een goed boek of een fijne (herfst)wandeling en ben ik dol op mijn kat Oscar. Ik hoop binnenkort ook jullie beter te leren kennen, dus stap alsjeblieft op me af voor een kennismaking of een gesprek als de gelegenheid zich voordoet.

Vacatures bij WEET

Bij WEET hebben we momenteel de volgende vacatures:

Heb je interesse in een van deze vrijwilligersfuncties? Neem dan een kijkje op onze website of mail naar vrijwilligerscoördinator@weet.info.

Ervaringsdeskundige vrijwilligers gezocht

Dalisay Recovery in Wieringerwerf en het Realcovery inloophuis in Weerselo zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Heb jij zelf een eetstoornis gehad of ben jij een ervaringsdeskundige ouder, vriend, of partner? Kijk dan op de website van Dalisay of Realcovery voor meer informatie.

Nederlands Eetstoornis Register zoekt deelnemers

Het Nederlands Eetstoornis Register (NER) onderzoekt hoe het mensen met een eetstoornis of eetprobleem in het leven vergaat. Bijvoorbeeld op het gebied van onderwijs, vriendschap en vrije tijd. Door een grote groep mensen voor langere tijd online te volgen, willen zij beter in kaart brengen hoe de eetproblematiek zich ontwikkelt en welke factoren van invloed zijn op deze ontwikkeling en het herstel. Die kennis kan vervolgens worden gebruikt om de behandeling van eetstoornissen te verbeteren.

Het NER is op zoek naar deelnemers. Iedereen kan meedoen: man of vrouw, jong of oud, wel of geen behandeling, een beginnende of een langdurige eetstoornis, als je maar eetproblematiek (ongeacht de vorm) hebt of hebt gehad. Je kunt je aanmelden via www.nederlandseetstoornisregister.nl.

Na aanmelding ontvang je per mail een link naar de startvragenlijst, vervolgens ontvang je jaarlijks een uitnodiging voor de volgende NER-vragenlijst.

Oproep voor deelname aan onderzoek emotie-eten

De Universiteit van Twente doet onderzoek om een op-maat-gemaakte aanpak voor emotie eters te ontwikkelen in de vorm van een applicatie voor je smartphone. De app heeft als doel de emotionele behoeftes van emotie-eters in kaart te brengen en daarvoor passende oefeningen aan te bieden.

Voor dit onderzoek zijn zij op zoek naar mensen die problemen met emotioneel eetgedrag ervaren en 18 jaar of ouder zijn. Het is belangrijk dat je de Nederlandse taal beheerst en via je telefoon of laptop meerdere vragenlijsten in te vullen. Je deelname aan het onderzoek duurt 2 weken, waarin je om de dag een oefening krijgt en uitvoert.

Wil je hieraan deelnemen? Meld je dan aan via de website. Als je nog vragen hebt kun je contact opnemen met Lysanne Schwartz via l.m.schwartz@student.utwente.nl.

Ben jij al lid van WEET?

Als WEET-lid steun je ons in het uitvoeren van onze kerntaken: informatievoorziening, lotgenotencontact en belangenbehartiging en heb je (via stemrecht op de ALV) invloed op ons beleid. Ook ontvang je als lid 3 keer per jaar ons eigen WEET Magazine. Het WEET Magazine wordt gemaakt voor én door leden en staat vol interessante artikelen van ervaringsdeskundigen, lotgenoten, ouders, wetenschappers en hulpverleners.
Word lid
Facebook
LinkedIn
Website
Je kan ons bereiken via: communicatie@weet.info
 


Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen?
Je kunt je hier  uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Weet · De Imker 14 · Heeze, 5591 MX · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp