Copy
EXIST vil stoppe menneskehandel!

EXIST vil forebygge menneskehandel, hjælpe nigerianske kvinder i prostitution tilbage til livet og opbygge kompetencer hos en mangfoldighed af aktører i Danmark og Nigeria. SAMMEN kan vi stoppe menneskehandel!

EXIST´ tre indsatsområder:

  • Advokering via fortaler- og forebyggende oplysningsvirksomhed

  • Rehabilitering og reintegration

  • Kapacitetsopbygning og kompetenceudvikling

I dette nyhedsbrev kan du læse om Hope, som fik håbet tilbage, da hun valgte at bo på et safehouse, og om vores SAFEHOUSE-aktier, der giver danske støtter mulighed for at hjælpe 37 nigerianske kvinder til at skabe sig et nyt liv. Endelig præsenterer vi vores nye Grass Cutter-projekt på Greater Love Lighthouse.

Velkommen til EXIST og go´ læselyst!

En fortælling om håb


Hope er en af ​​kvinderne i Nigeria, som har valgt at forlade et liv i prostitution. Hun bor sammen med fire andre kvinder på Greater Love Lighthouse (GLL) og her er hendes historie i egne ord.

My name is Hope Godwin. I am 30 years old and from Benin City. I´m the second child in our family and I grew up with my father, step brothers, step sisters and step mother and I am the only child from my mother.

My stay at Greater Love Lighthouse has been a blessed and great one. They have supported me spiritually, physically and mentally. I have experienced love, care and I also went through an empowerment program such as life skills on how to make beads necklaces, beads bags and fabric bags and shoes.

I was able to do my National Youth Service Corp (NYSC) program *) through their support. After my NYSC program I got a job and right now I´m working with an NGO. Today I´m independent through the help and support I got. Thank you!

I would like to be an advocate for women in the future and to also continue my education.”

*) NYSC er en form for obligatorisk samfundstjeneste for unge i Nigeria, hvor de bliver involveret i projekter, der skal styrke landet.
 

Giv 37 nigerianske kvinder håb - invester i en SAFEHOUSE-aktie!

Vi har vel alle oplevet det at møde et menneske, hvis historie sætter vores tanker i gang. Projektleder Karin Kjærgaard fortæller her om mødet med Joy.

Joy arbejder som prostitueret, alle dage, mest om natten. Det er en ensom og tabubelagt beskæftigelse, som hun skjuler for familien - og det er et plagsomt liv, hun bider i sig.

Jeg kan ikke lade være med at tænke: Hvilket liv har hun? Hvilken fremtid? Og hvilket værd har hun sat på sig selv? Jeg tænker, at hun må have drømme og forventninger til livet ligesom mig, men hvilke muligheder har hun?”

Karin Kjærgaard, EXIST projektleder
 

Joy skal have en fremtid!

Vi med ressourcer kan give hende det skub i ryggen, der skal til. Tænk, om vi sammen kan tilbyde kvinder som Joy trygge fællesskaber, hvor talent, potentiale og drømme kan få afsæt.

Vi kan bidrage til at skabe morgendagens ”ambassadører” i indsatsen mod menneskehandel. Selvstændige kvinder, der kan inspirere andre - og som også kan tage vare på andre.

Ved køb af en SAFEHOUSE-aktie bliver du investor i indsatsen mod menneskehandel og i løbet af 2019 støtter du safehouses med at hjælpe kvinder til et liv med værdighed, job og selvforsørgelse. Helt konkret går din støtte til at:

  • 37 kvinder bliver rehabiliteret

  • 9 medarbejdere bliver opkvalificeret

  • 3 safehouses bliver renoveret

Der er produceret 480 SAFEHOUSE-aktier i 3 prisklasser: 200 kr., 1000 kr. og 5000 kr.

Køb SAFEHOUSE-aktier på www.EXIST-ngo.org og få tilsendt en designermagnet.

Gnavere giver glæde på Greater Love Lighthouse

I december 2018 flyttede 20 nye, pelsede beboere ind på Greater Love Lighthouse (GLL). De såkaldte grasscutters er nogle store gnavere, der kan blive op til 60 cm lange og veje 8,5 kilo. Dyrene har fået deres eget lille hus på grunden og bliver nu passet af kvinderne på GLL.

Gnaverne er nemme og billige at holde, da de primært spiser græs, og samtidig er de en kilde til proteinholdigt, fedtfattigt kød. Tanken er derfor, at dyrene skal sælges videre til lokale handlende og restauranter, hvor der netop er efterspørgsel på den type kød.

Med projektet vil GLL give kvinderne redskaber til selv på sigt at kunne leve af at holde og sælge grasscutters, når de på et tidspunkt får skabt sig en tilværelse udenfor safehouset. Samtidig er bestanden på GLL en kilde til indtjening for safehouset selv, og den kan dermed hjælpe med til at gøre projektet endnu mere bæredygtigt.

Festus Imarhiagbe, som er landbrugskonsulent, driver projektet hos os, og lærer kvinderne at passe dyrene. Han er uddannet i Østrig og sagde i 2017 sit faste job op for at bruge sin ekspertise til at hjælpe udsatte mennesker med at skabe sig et bedre liv.

Festus er en ildsjæl med en klar forståelse for, at en vigtig del af hans arbejde er at skabe medejerskab og selvforsørgelse hos de kvinder, han underviser. Han er allerede begejstret over at se, hvordan kvinderne har taget gnaverne til sig.

Vi ser frem til at følge bestanden, der efter planen skal have vokset sig op til omkring 90 grasscutters i løbet af de første 7 måneder af 2019.

Vi håber, det har været givende for dig at læse nyhedsbrevet  
– tak for din interesse. 
Vil du vide mere om EXIST, kan du besøge vores hjemmeside EXIST-ngo.org,
og du kan følge Night Light Café på Facebook og Instagram:
EXIST er en helhedsorienteret indsats mod menneskehandel.

Vi arbejder ud fra vores egen model ARK, som står for Advokere via fortaler- og forebyggende oplysningsvirksomhed, Rehabilitering og reintegration, Kapacitetsopbygning og kompetenceudvikling.


Kontakt gerne projektleder Karin Kjærgaard: kk@EXIST-ngo.org / 40 14 34 35.
Copyright © 2019 EXIST, All rights reserved.

Se denne mail i din browser 
Afmeld nyhedsbrev

Email Marketing Powered by Mailchimp