Copy
Velkommen til nyhedsbrevet fra EXIT-trafficking.
Her kan du læse om vores to primære projekter, Night Light Café i København og safehouset Greater Love Lighthouse i Nigeria, samt andre tiltag, som har til mål at gå imod menneskehandel. Du kan også læse om forskning, politik og debat på området.   
Rigtig god læselyst. 
2018 bød på spændende sager i EXIT
2018 blev et år, hvor vi satte fokus på ”Et godt liv hjemme i Nigeria”, og det har ført til gode, udfordrende og vanskelige snakke. Det er nemlig en kæmpe beslutning for en kvinde at vende tilbage til Nigeria og at tro på muligheden for et godt liv; et godt liv med identitet og værdighed, netværk og relationer, job og selvforsørgelse, men det er muligt. Vi har gennem de sidste 10 år opbygget et netværk af kompetente aktører, velfungerende safehouses og bæredygtige jobtilbud, så mulighederne er der. Det skal kvinderne vide, og derfor har vi haft fokus på ”Et godt liv hjemme i Nigeria” for at være tydelige i vores kommunikation om kvindernes muligheder i Nigeria. 
 
Når vi ser på tallene for 2018, der er knyttet til Night Light Café, ser det godt ud; nogle af tallene er cirkatal. Natcaféen har haft åben 48 nætter i 2018, hvor vi har haft 550 besøgende, mens 500 kopper te er blevet uddelt på Vesterbros gader til kvinder i prostitution. 120 kvinder har deltaget i vores kreative workshops, og 150 har deltaget i andagten. Alt det har 25-30 frivillige hjulpet til med, og i 2018 blev vores frivilligkorps udvidet med fem mediemedarbejdere. Det har blandt andet resulteret i fire nyhedsbreve og en ny hjemmeside, og så har vi været i Kristeligt Dagblad to gange og i Til Tro.
 
En stor tak til alle, der har bidraget til natcaféens formål, drift og succes, som for eksempel frivillige i natcaféen og frivillige, som har hjulpet med nyhedsbreve, hjemmeside, skriverier, grafisk design og teknisk support, økonomiske støtter og arrangering af events. Af hjertet tak. Sammen skaber vi Night Light Café!
Hvis jeg kunne gøre en forskel
Inden jeg startede som frivillig i Night Light Café, havde jeg hørt godt om arbejdet. En søndag eftermiddag for år tilbage var jeg og en veninde til et møde, hvor en tidligere frivillig fortalte om arbejdet og det kommende introduktionsmøde i caféen. Det motiverede mig til at blive involveret, og nu har jeg været frivillig i natcaféen en del år efterhånden. 

Som frivillig bliver jeg drevet frem af tanken, troen og håbet på, hvis jeg på en eller anden måde kan være med til at gøre en minimal forskel med mit lille virke i en stor verden. Hvad hvis jeg kan gøre en forskel for de udsatte kvinder, der kommer til Danmark i deres tro og håb på noget bedre. Og hvad hvis jeg kan være med i det endnu større perspektiv i indsatsen mod menneskehandel og i at skabe mere opmærksomhed om emnet. Dette håb gør det hele værd for mig. 

Fortalt af Pernille Røgeskov, assistent på plejecenter og ledsager.

12 nigerianske medarbejdere opkvalificeret

I midten af november mødtes 12 medarbejdere fra fire safehouses til en workshop med fokus på behandling af traumaer, opgradering af et rehabiliteringsprogram og planlægning af oplysningsaktiviteter for at forebygge, at teenagere og kvinder havner i prostitution. EXIT-projektleder Karin Kjærgaard er begejstret over mødet: 

”Det er tankevækkende, hvad der sker, når 12 engagerede, energiske og erfarne medarbejdere på safehouses mødes med det formål at yde maksimal støtte for at hjælpe kvinder videre i livet med job, uddannelse, selvværd og værdighed. Der er så megen vilje, livsmod og beslutsomhed til stede,” siger hun. 

Undervisningen om trauma resulterede i, at flere medarbejdere oplevede at sætte fokus på deres egne traumaer. Nogle af medarbejderne har nemlig selv levet et liv i prostitution, men de er i dag ’ambassadører’ i indsatsen mod menneskehandel.

International konference overgik al forventning
Den første internationale konference mellem Danmark og Nigeria blev afviklet d. 20.-21. november i Abuja, og konferencen overgik al forventning. Den danske delegation bestod af Berit Arne fra Center mod Menneskehandel, Gosia Andresen fra IOM (International Organization for Migration) Danmark, Jesper Kamp, som er den danske ambassadør i Nigeria, Steen Hadsbjerg, som er Arlas vicepræsident i Nigeria og tre af hans nøglemedarbejdere samt EXIT-projektleder Karin Kjærgaard. Fra den nigerianske side deltog cirka 20 repræsentanter, hvoraf flere var fra regeringen, blandt andre Dame Julie Okab-Donli fra NAPTIP, IOM Nigeria, Nigeria Immigration Service og Foreign Affairs. Desuden deltog politiet, NGO- og kirkeledere samt mediefolk. 

Konferencen sluttede med en nedskrevet og underskrevet hensigtserklæring, som konkretiserer de indsatsområder, vi vil arbejde sammen om i løbet af 2019. Der blev også dannet en arbejdsgruppe på syv personer, som skal planlægge en opfølgende international konference i 2019.
Nyt aktieprojekt til januar
 
Fra midten af januar lancerer vi et safehouse-aktie projekt. Aktierne sikrer, at der i 2019 bliver tilbudt pladser på safehouses i Nigeria til 37 kvinder, at tre safehouses kan blive renoveret, og at ni medarbejdere på disse safehouses kan blive opkvalificeret. Når du køber en aktie, modtager du en æske med en smuk designmagnet, som du kan se på billedet. Magneten kan du hænge op på din arbejdsplads eller på dit køleskab for at minde dig selv, kolleger og venner om dit engagement i indsatsen mod menneskehandel. Læs mere om projektet på hjemmesiden fra januar.
Vi ønsker alle vores læsere en glædelig jul,
og vi håber, det har været givende for dig at læse nyhedsbrevet  
– tak for din interesse. 
Vil du vide mere om EXIT-trafficking, kan du besøge vores hjemmeside,
og du kan følge Night Light Café på Facebook og Instagram:
EXIT-trafficking er en helhedsorienteret indsats mod menneskehandel med fokus på Danmark og Nigeria. EXIT-trafficking er i samarbejde med Kirkernes Integrations Tjeneste.

Kontakt gerne projektleder Karin Kjærgaard: info@EXIT-trafficking.dk
/ 40 14 34 35.
Vores postadresse er:
EXIT-trafficking, c/o Kirkernes Integrations Tjeneste
Smallegade 47, 2000 Frederiksberg
Copyright © 2019 EXIT-trafficking, All rights reserved.

Se denne mail i din browser 
Afmeld nyhedsbrev

Email Marketing Powered by Mailchimp