Copy
Als u het bericht hieronder niet kunt zien, klik dan hier.
Tips, nieuws en inspiratie over écht luisteren
Je ontvangt deze nieuwsbrief, omdat je tips over écht luisteren wilt ontvangen en op de hoogte wilt blijven van ons werk. 

Beste Luisteraar,

Vorige week stond er een paginagrote advertentie van de Luisterlijn in de NRC. Deze is ontwikkeld door Stella en Joël, twee talentvolle studenten van de Willem Kooning Academie in Rotterdam. Met deze advertentie maken we kans op het winnen van gratis advertentieruimte. Omdat wij als stichting geen torenhoge marketingbudgetten hebben, zou dit fantastisch zijn! Zo kunnen we iedereen laten weten dat wij er zijn. Veel mensen hebben namelijk behoefte aan een (anoniem) praatje. Vooral tijdens de vakantieperiode voelen veel mensen zich alleen.

Stem jij daarom ook op de Luisterlijn? 

Alvast bedankt!

Monique van Bijsterveld,
directeur-bestuurder de Luisterlijn

PS Benieuwd naar wat jij kunt doen voor een ander bij eenzaamheid? Kijk dan op eentegeneenzaamheid.nl 
Ear-opener: Talk eens small!
Het praatje (small talk) lijkt te verdwijnen. Door de komst van de mobiele telefoon zitten we steeds minder voor ons uit te staren in het openbaar vervoer, bij de dokter of op een terras. Steeds vaker hebben mensen oortjes in en kijken ze op het scherm van hun mobiele telefoon. De small talk verdwijnt en dat is niet alleen jammer maar ook schadelijk.
 
Vooral jongeren oefenen niet met het maken van een praatje terwijl een praatje voor zoveel (eenzame) mensen het verschil kan maken op een dag. En voor iedereen geldt; minder persoonlijk contact maakt dat we sociale vermogens verliezen. Dus laten we de small talk weer meer oefenen. 
Lees meer
'De telefoon bij de Luisterlijn staat roodgloeiend'
"Juist in de zomer merken wij dat een toenemend aantal mensen contact zoekt met ons", vertelt vrijwilligster Sylvie Steffers. "Familie is met vakantie, vrienden zijn weg, afspraken gaan niet door. Dan kunnen mensen vaak bij niemand met hun verhaal terecht." Vooral ouderen voelen zich extra alleen.  
Lees meer
'Ik geef u op afstand een knuffel'
Ervaring van een beller:
"Dat er iemand is die me gelooft, en dat er écht naar me geluisterd wordt, dat helpt me zo enorm. Soms zegt iemand van de Luisterlijn ‘ik geef u op afstand een knuffel’ en dat voelt dan bijna echt, heel fijn is dat", aldus Mevrouw K. (87).
Lees meer
Soms moet je even je ei kwijt...
...en heb je behoefte aan een luisterend oor. Dit is het thema van onze advertentie in NRC. Hiermee maken we kans op een NRC Charity Award. Stem op de Luisterlijn en help ons aan gratis advertentieruimte. Iedereen moet weten dat er dag en nacht een anoniem luisterend oor is voor iedereen. 
Stem
De Luisterlijn in de media
Luister, kijk of lees terug
29-07, NPO Radio 2, 
Hans heeft het door de zomer extreem druk bij de Luisterlijn
29-07, Customerfirst!, 
Zomerpiek bij de Luisterlijn
28-07, Hart van Nederland, 
Eenzaam in de zomer? De Luisterlijn maakt graag een praatje.
28-07, AD, 
'Misschien gek dat ik bel, maar ik wil even een stem horen'
23-07, NRC Handelsblad, Ff je ei kwijt?
17-07, Stadsblad Breda,
Voor de locatie Breda zoekt Luisterlijn nog vrijwilligers
15-07, Mooi Schijndel, 
Luister jij? Als iemand zijn verhaal kwijt wil
01-07, KBO-PCOB Magazine, 
Wie luistert er nog naar je?