Copy
Zuidpool serveert dit voorjaar een twaalfgangenmenu.
De eerste première wordt 'De aanzegster', de langverwachte samenwerking van Zuidpool met Ilja Leonard Pfeijffer. 
Een hele resem autonome makers en schrijvers broeden in Zuidpool op nieuw werk dat ze dit voorjaar met publiek delen. Vier maakresidenties, vijf schrijfresidenties en twee bergetappes Hors Catégorie!
Zuipool wenst u een begeesterd 2020.
NIEUWE CREATIE ZUIDPOOL

Ilja Leonard Pfeijffer ontbindt zijn duivels in zijn eerste theatertekst voor een Vlaams gezelschap. 'De aanzegster' wordt een bijzonder actuele tragedie waarin misbruik, fake news en de macht van de media vervlochten zijn.
Jorgen Cassier regisseert een topcast met Sofie Decleir, Robby Cleiren, Stijn Van Opstal, Koen van Kaam en Kenneth Cardon met live-muziek van de onnavolgbare Els Vandeweyer.

vanaf 04/03 in Zuidpool - op tournee tot 28/05 (speeldagen in Zuidpool zijn uitverkocht)

>>> info & tickets >>>

MAAKRESIDENTIES
'X' 
Juicy Dune IJsselmuiden & Sascha Bornkamp
"Gelaagd theater zoals u dat zelden te zien krijgt," schreef Knack Focus over '+'. Dat belooft voor opvolger 'X'. Hoe kan het dat het meervoud van ik soms wij is, en soms niet? 
residentie 10/03-01/04
première 02/04
>>> info & tickets >>>

'kop'eraf'
de.Ploeg
"De wereld is van bordkarton. In den draai dansen we samen onze wals. Verteren verzinsels en haken ons vast aan het beetje mens dat ons nog rest." Kortom: het is reikhalzend uitkijken naar deze vierde creatie van Taeke Nicolaï, Vincent Van Sande, Danny Bouman, Matthias Hellemans en Zino Moons.
residentie 23/02-22/04
première 23/04
>>> info & tickets >>>

'r u close'
Martijn Gielen & Tim Taveirne
Wat in online gesprekken gebeurt, lijkt niet ver af te staan van de werkelijke wereld. Toch niet in de zoektocht naar nabijheid, naar de ander. Maar hoe ziet een mogelijke confrontatie eruit? 
residentie 28/04-15/05
première 16/05
>>> info & tickets >>>

'Inside out'
Myrte Vandeweerd & Vitja Pauwels
Danseres Myrte Vandeweerd en muzikant Vitja Pauwels creëren een visuele en muzikale vertaling van wat paniekaanvallen met een mens kunnen doen.
residentie 21/04-26/05
presentatie 27/05
>>> info & tickets >>>
SCHRIJFRESIDENTIES 
Michaël Van Remoortere
is criticus, essayist, filosoof en dichterNa zijn eerste voorstelling 'Het Offer' moet deze schrijfresidentie zijn met gepaste fanfare aangekondigde retour au théâtre betekenen.
residentie 06/01-05/02
finissage 06/02
>>> info & tickets >>>

Ruth Bruyneel
is speler, theatermaker en docent. In Zuidpool voert ze onderzoek naar liefde en tederheid in taal en intertekstualiteit. Een pleidooi voor radicale intimiteit. Een zoölogische studie.
residentie 10/02-12/03 
finissage 13/03
>>> info & tickets >>>

Simon Baetens
werkt verder aan 'blue light', vanuit zijn fascinatie voor wat technologie en internet met ons menszijn doen. Vergeet niet de kleine lettertjes te lezen.
residentie 16/03-31/03
finissage 01/04 
>>> info & tickets >>>

Prisca-Agnes Nishimwe & Brice Deconinck
zijn samen E C H E L O N. Met hun spoken word in jazzy composities leggen ze de basis voor hun eerste performance, met een centrael rol voor het publiek.
residentie 06/04-23/04
finissage 24/04
>>> info & tickets >>>

Miriam Boolsen
Je culturele referenties moeten missen, wat doet dat met een mens? Zowat het centrale thema in het werk van schrijfster Miram Boolsen, die als Deense in de Lagen Landen landde, en tweetalig werd.
residentie 04/05-25/05
finissage 26/05 
>>> info & tickets >>>
HORS CATÉGORIE
Bachelorproeven Theaterkostuum
Voor het tweede jaar op rij ontvangt Zuidpool de studenten van de Derde Bachelor Theaterkostuum AP/KASKA. Een avond vol installaties en performances in het kader van hun project TAKE OVER.
presentatie 20/03
>>> info & tickets >>>

Masterproeven Acteren
Zuidpool verwelkomt een nieuwe lichting die afstudeert aan de opleiding acteren van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Met werk van Johannes Wirix-Speetjens, Wito Geerts, Goele Denil en Arne Luiting.
presentaties 04, 05, 06/06
>>> info & tickets >>>
>>> AGENDA >>> 
Zuidpool --- Lange Noordstraat 11 --- 2000 Antwerpen --- onthaal@zuidpool.be

Wilt u geen nieuwsbrief van Zuidpool meer ontvangen?

Bekijk deze email in uw browser

© 2020 Zuidpool
Alle rechten voorbehouden