Copy

Onder het motto ...tijd voor een ander en tijd voor een andere tijd voor een ander en tijd voor een andere... focust RECUP vier dagen op theatertekst.

De performances van de Stadsnomaden trakteren u in tefrente soortementen Vlaams op een onvoltooide liefdesode, een kelderse peepshow en een onderzoek naar oude Vlaamse volksliederen - door 'Hollanders', begot!

We ontdekken theaterteksten tijdens een gezellige avond SamenLezen en een spetterende Toneelleesmarathon. Zo ontkrachten we meteen ook het vooroordeel dat theater lastig om te lezen zou zijn...


Als apotheose presenteert RECUP De eerste lezing: 11 schrijvende makers en makende schrijvers delen prille teksten. Van speelse lezingen en one-on-one-performances tot audiogedichten en tekstconcerten!
 

TONEELLEESMARATHON
collectieve leesclub met interactieve bezetting
>>> vr 15/11  20u  180' >>> tickets >>> meer >>>


STADSNOMADEN
parcours van onaffe en onwijze performances 
>>> do 21/11  20u  180' >>> tickets >>> meer >>>

SAMENLEZEN XL
associatief luisteren en van gedachten wisselen
>>> vr 22/11  20u  120' >>> meer >>>

DE EERSTE LEZING
11 auteurs in een bruisend onuitgegeventekstenballenbad - met hoogteverschillen
>>> za 23/11  20u  180' >>> tickets >>> meer >>>

 

Nieuwe residentie: Laura Vroom 

Kwetsbaarheid en onafheid fascineren Laura Vroom ('Langzaam gleed een berg een dal in'). In ‘herderstasje’ tovert ze met t t t t taal, melodie en ritme, en met zogenaamde spraakgebreken als stotteren, mompelen en lispelen. Als woorden louter klanken worden, wat blijft nog van hun inhoud over?

Schrijfresidentie 14/10-5/11
Preview 23/11 op RECUP tijdens De eerste lezing.
>>> tickets >>>

Nieuwe residentie: Maya Sannen

Een vrouw voert een baldadige eenmansfanfare op. Ze heeft zichzelf tot koningin van de ondergang gedoopt. Voor ze aftreedt, geeft ze nog een feest. Een feest om alles te geloven wat misschien nooit bestond.
Maya Sannen ('Zieke jeugd, Fernweh...) werkt in Zuidpool aan haar nieuwe solo 'REGINA TRITUM' . Het verhaal van een gevallen liefde, een parel voor de verbeelding, een mes voor het hart.

Maakresidentie 26/11 tot 12/12
Première 13/12 

>>> tickets >>>

Na LAFS#4: twee viersterren-recensies voor de.ploeg en Wang

De sterren staan gunstig voor onze residenten: zowel de.ploeg als Wang kregen **** voor hun voorstellingen op Love at First Sight #4.


  'Koningskloote' ****
"... met valse baarden en hoge tutu's oogt Koningskloote een luchtige komedie, ware het niet dat de makers een veel gelaagdere voorstelling in petto hadden. . ... het jonge acteurstrio maakt van Koningskloote een soort Game Of Thrones op lsd. En u heeft er zelfs geen drugs voor nodig. ... De grootste kracht achter de schermen is schrijver Matthias Hellemans. In zijn indrukwekkende tekst speelt hij met woorden, herhalingen en talen tot u finaal buigt voor de kroon en smijt met gulle dotaties. " KnackFocus

> Matthias Hellemans solo 'Radioow Faust-o' op RECUP tijdens Stadsnomaden >>> tickets >>>
> In april 2020 gaat de nieuwe productie van de.ploeg 'kop'eraf' in Zuidpool in première. >>> tickets >>>  '+' ****
"Met een impressionant associatiespel ontkoppelt en verbindt het duo woorden en hun betekenis en geven ze een draai aan de functies die onze taal kan vertalen. Daarbij verliezen ze hun worstelend publiek geen seconde uit het oog. ... Een jong theaterduo verdient pluspunten als hun spel een dag later nog door je hoofd sluipt. ‘+’ is gelaagd theater zoals u dat zelden te zien krijgt." **** KnackFocus
Juicy Dune IJsselmuiden en Sascha Bornkamp (Wang) werken volop aan het vervolg op ‘+’, getiteld 'x' over de rol van taal bij het vormen van een groep.

> Preview 'x' op RECUP tijdens De eerste lezing >>> tickets >>>
> Première 'x' april 2020 in Zuidpool >>> tickets >>>

Zuidpool --- Lange Noordstraat 11 --- 2000 Antwerpen --- onthaal@zuidpool.be

Wilt u geen nieuwsbrief van Zuidpool meer ontvangen?

Bekijk deze email in uw browser

© 2019 Zuidpool
Alle rechten voorbehouden