Copy
Jaargang 8  -  Editie april
Quote van de maand:
"Door de sterke groei in 2018 zet de trend van de afgelopen jaren zich voort, die laat zien dat hernieuwbare energie steeds meer toeneemt”, stelt Adnan Amin”  

Beste <<Voornaam>>,
 
Hier is-ie weer: onze eigen nieuwsbrief De Lokale Courant der Duurzaamheid. Ook deze keer met interessante artikelen en een leuk nieuwtje over onze eigen organisatie.

Zoals je wellicht wel weet, helpen wij veel sportclubs met het verduurzamen van hun sportaccommodatie. Dit doen we vaak in opdracht van de gemeente waar de sportclub is gevestigd, maar ook regelmatig rechtstreeks in opdracht van de club zelf. 

Sinds de oprichting van CapitalLED hebben we de afgelopen maanden weer veel sportclubs bezocht om de (financierings)mogelijkheden voor ledverlichting rondom de velden te onderzoeken. Hierbij is ons opgevallen dat veel clubs meerdere elektriciteitsaansluitingen hebben en dus ook meerdere energienota’s krijgen. 

Een veelgehoorde klacht is helaas nog steeds dat de energienota voor velen niet te volgen is. Wij kunnen energienota’s gelukkig wel goed lezen en daardoor zijn we ook in staat laaghangend fruit te plukken in de vorm van besparingen. Niet meteen op het energieverbruik, maar wel op de energiekosten, bijvoorbeeld door van twee kleinverbruikersaansluitingen naar één grootverbruikersaansluiting te gaan. Hiermee bespaart een club al snel duizenden euro’s per jaar én komen de nieuw te plaatsen zonnepanelen in aanmerking voor de landelijke subsidieregeling SDE+. Een win-winsituatie dus.

Participatie in duurzame-energieprojecten wordt steeds populairder. Sommige lokale overheden stellen (lokale) participatie zelfs verplicht om überhaupt een vergunning te krijgen voor de realisatie van windturbines of zonneparken. Ook bij aanbestedingen spelen participatiemogelijkheden steeds vaker een belangrijke rol in de gunning. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering van de coöperatie ZonneHub is besloten dat Greenspread de ontwikkeling en exploitatie van ZonneHub-projecten overneemt van Eneco. 

Greenspread beschikt nu via het crowdfundingplatform van Stichting Greencrowd en via ZonneHub over twee participatiemogelijkheden voor geïnteresseerden in duurzame-energieprojecten. 

Mocht je meer willen weten over de sportclubs of de ZonneHub, lees dan ook even de artikelen.

Ik wens je weer veel leesplezier.

Met vriendelijke groet,
Jan Willem

DUURZAME ACTUALITEITEN
Informatieplicht geldt ook voor sportclubs: administratieve lastendruk dreigt
Lees meer
Provincie Friesland voorziet eigen gebouwen en gronden van zonnepanelen
Lees meer
Wereldwijd 171 gigawatt aan duurzame energie toegevoegd in 2018
Lees meer
Onderzoek naar waterstofproductie door afvalverbrandingsinstallaties 
Lees meer
Opslag van overtollige stroom in enorme zeewaterbatterij 
Lees meer
Baatbelasting ingezet voor duurzame woningen
Lees meer
GREENSPREAD-NIEUWS
Updates vanaf onze werkvloer
Greenspread neemt de ontwikkeling en exploitatie van ZonneHub-projecten over van Eneco. Dat is tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering besloten. ZonneHub is dé landelijke coöperatie voor postcoderoosprojecten. Dankzij deelname in projecten van ZonneHub wek je groene stroom op, terwijl de zonnepanelen niet op je eigen dak liggen.
Lees meer
Copyright © 2019 Greenspread, All rights reserved.


Update nieuwsberichtgegevens of uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp