Copy
Bekijk deze email in je browser

Gouda, 3 mei 2020

Beste vrienden,
 
Op 7 mei van dit jaar vieren we Wesak, de verjaardag van de Boeddha. Het is de geboortedag van een mens die innerlijke vrede heeft bereikt. Een mens die een heel belangrijk inzicht heeft ontdekt: dat we allemaal de capaciteit hebben om deze innerlijke vrede te bereiken. Sterker nog, we hebben deze innerlijke vrede al in ons: onze innerlijke vrede!
 
We zoeken naar rust en vrede, naar iets wat we al in ons hebben. Zoeken is niet meer nodig. Maar we blijven zoeken. Hoe lang moeten we nog zoeken voordat we het ontdekt hebben? Het leven nodigt ons uit om ervan te genieten. Maar we zitten nog steeds vast in onze oude denkpatronen en gewoontes. Waarom? Omdat we niet weten wat bewustzijn is. We kennen de oorsprong van ons bewustzijn niet. En daardoor hebben we er nog geen idee van wie we zijn en waar we vandaan komen.
 
Wat is de oorsprong van bewustzijn? We kunnen deze vraag niet onbeantwoord laten. Zolang we niet weten wat het is en waar het vandaan komt, zitten we nog steeds gevangen in dit mysterieuze aspect van de mens. Hoe kunnen we ons bewustzijn kennen? Door observatie kunnen we het niet leren kennen. Het is trouwens niet mogelijk om bewustzijn met bewustzijn te observeren. Dat is niet authentiek. Om bewustzijn te ontdekken hebben we tools nodig, hulpmiddelen. Zonder geschikte tools, zien we ons bewustzijn via ons eigen bewustzijn, en dat zit vol met oordelen en vooroordelen.
 
In de wetenschap hebben we ook tools nodig om te observeren, denk aan een telescoop en een microscoop. De Boeddha is een zeer talentvol ingenieur, die veel tools heeft ontwikkeld om ons te helpen ons bewustzijn te leren begrijpen. Deze tools van de Boeddha worden de Dharma genoemd. Op 7 mei vieren we dus de geboorte van een ingenieur die veel ontdekkingen zal doen op het gebied van bewustzijn. En deze ingenieur, dat ben jij. Jij kunt het. Jij bent degene die uiteindelijk vrij en gelukkig zal kunnen zijn. Ik zie je graag als iemand die zijn bewustzijn, zijn oorsprong en zichzelf helemaal begrijpt.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Cuong Lu

Retraite

Het Leven voor en na de Dood

Havelte, 3 t/m 7 november

Het begrijpen van de dood is een belangrijke voorwaarde voor onze vrijheid in het dagelijks leven. Het leven gaat altijd samen met de dood. Leven en dood kunnen niet uit elkaar gehaald worden. Waar het leven is, daar is ook de dood aanwezig. We hebben de gewoonte om de dood te vermijden en daardoor leven we vaak in angst en bezorgdheid.

Meer info en inschrijving

Lezingen

Van Angst tot Zielsrust

Online, 29 t/m 31 mei

Angst en zielsrust zijn gemaakt van bewustzijn. Wat is bewustzijn eigenlijk? Zes lezingen over bewustzijn op basis van boeddhistische psychologie om ons de weg te wijzen van A tot Z, van angst tot zielsrust.

Meer info en inschrijving
YouTube
Facebook
Twitter
LinkedIn
Copyright © 2020 Mind Only, Alle rechten voorbehouden.
Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven via de website, of omdat je aan een activiteit hebt deelgenomen.

Ons werkadres (geen post) is:
Mind Only
Internationale School voor Wijsbegeerte
Dodeweg 8
Leusden, 3832 RD
Netherlands

Wil je aanpassen hoe je deze e-mails ontvangt?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of je uitschrijven voor deze nieuwsbrief.


This email was sent to <<Mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Mind Only · Boschpolderstraat 10 · Gouda, 2807 LJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp