Copy
Bekijk deze email in je browser

Gouda, 04-03-20

Beste vrienden,
 
Op het moment dat we de dood begrijpen, ontdekken we het leven. Als we het lijden echt begrijpen, ontdekken we het geluk. We kunnen het leven niet buiten de dood aanraken. En we kunnen ook geen geluk buiten het lijden ervaren. Willen we een gelukkig leven leiden, dan moeten we het lijden en de dood in zijn totaliteit begrijpen.
 
Het begrijpen van het lijden in zijn totaliteit is ook het begrijpen van de mind in zijn geheel. We zien onze mind vaak als brokstukken. Hier een stuk boosheid, daar een stuk angst of blijdschap. Mind als een geheel zien is moeilijk. Dat komt omdat we mind observeren met mind. We hebben geen andere gereedschappen om mind te observeren.
 
Gelukkig hebben we de Dharma. De Dharma is een lens die ons helpt om geconcentreerd mind als een object te kunnen waarnemen. Dankzij de Dharma-lens kunnen we mind zien, in zijn totaliteit. Op het moment dat we mind in zijn geheel kunnen zien, kunnen we het begrijpen. We kunnen daardoor ook lijden en de dood loslaten. Zo ontdekken we een gelukkig leven. 
 
Ik wens je een gelukkig leven toe.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Cuong Lu
 
 

Opleidingen

Opleiding Boeddhistische Psychologie

3-jarig intensief verdiepingsprogramma

In de opleiding Boeddhistische Psychologie worden boeddhistische psychologie, boeddhistische filosofie en boeddhistische mindfulness een geheel. Cuong Lu brengt Vasubandhu, Nagarjuna en Thich Nhat Hanh samen en geeft het boeddhisme een nieuw gezicht.

Het is vanaf nu mogelijk om je aan te melden voor de nieuwe opleidingsgroep, die start in oktober 2020.

Naar deze opleiding

Retraite

Het Leven voor en na de Dood

Havelte, 3 t/m 7 november

Het begrijpen van de dood is een belangrijke voorwaarde voor onze vrijheid in het dagelijks leven. Het leven gaat altijd samen met de dood. Leven en dood kunnen niet uit elkaar gehaald worden. Waar het leven is, daar is ook de dood aanwezig. We hebben de gewoonte om de dood te vermijden en daardoor leven we vaak in angst en bezorgdheid.

Meer info en inschrijving

Reizen met Cuong Lu

Naar Je Essentie

Vietnam, 15 t/m 29 augustus 2020

 
Op deze reis worden we begeleid door zenleraar Cuong Lu. Hij zal ons de oorsprong van het geëngageerde Boeddhisme leren zien en begrijpen. We zullen de plek bezoeken waar dit geëngageerde Boeddhisme is ontstaan. We zullen de schoonheid van deze bijzondere vorm van boeddhisme leren zien. Bovendien komen we in contact met het hart van de Vietnamese cultuur.
 
Meer info over de reis
YouTube
Facebook
Twitter
LinkedIn
Copyright © 2020 Mind Only, Alle rechten voorbehouden.


Wil je aanpassen hoe je deze e-mails ontvangt?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of je uitschrijven voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp