Copy
View this email in your browser

Hallo beste <<First Name>>,

Nieuwe maatregelen, kouder wordend weer en het leven die in een rap tempo doorgaat. Tegelijkertijd overal lichtjes, warme truien en langzamere avonden. In deze nieuwsbrief hebben we voor jou de inspirerende highlights van november op een rijtje gezet.  We blikken terug op: de Wall of Stip, de S4S Community Meet-up, de workshop Professioneel netwerken, Proef de Cultuur: India en de internationale dag van de student. Daarnaast hebben we een belangrijk datum om in je agenda te zetten en Studenten TIP's die je in de gaten zal willen houden. Tot slot schrijft Hagar in haar blog over haar inzichten betreft ons reis naar een duurzamere aarde. Have a look en veel lees- en kijkplezier!

Wall of Stip


November was de maand van het loslaten. De vrijgekomen ruimte vulde zich in met dankbaarheid en bewondering. In deze editie van Wall of Stip heeft onze achterban verschillende smaken van verbintenis mogen proeven in het samen doen en samen leren!

Students-4-Students Community Meet-up

In het weekend van 5 november vond de Students-4-Students Community Meet-up plaats in een accommodatie gelegen in Poelenburgh. Tijdens dit train-de-trainer traject van 3 dagen zijn studenten die betrokken zijn bij de S4S campagne onder begeleiding van ECHO, Expertisecentrum Diversiteitsbeleid aan de slag gegaan om strategisch te kunnen werken aan het bevorderen van diversiteit en inclusie binnen instellingen. Voormalig Stip bestuurslid Dave Emanuelson was ook aanwezig om de trainers te trainen. Je ziet het misschien al aan de glimlachen op de foto: het was een geslaagd weekend!

Wil je meer weten over de S4S campagne? Dat kan via www.students-4-students.nl.


Workshop Professioneel netwerken
 

Afgelopen woensdag 24 november waren wij als Stip-team aanwezig bij een workshop van Kompas Studenten op de Hogeschool van Amsterdam. De presentator van de dag was Yunus Emre Çiçek, zelf werkzaam als docent Social Work op de HU. Een interessante gastspreker die zijn verhaal op een mooie en inspirerende manier aan ons overbracht. Hij vertelde vanaf de start aan zijn studie tot aan de werkzaamheden die hij momenteel uitvoert. Wist je dat je zelfs aan een baan zou kunnen komen zonder te solliciteren?! Dit was namelijk bij hem het geval. Hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen? Aldus, door zijn netwerk die hij al die tijd had opgebouwd! 

Emre vertelde ons hoe belangrijk een netwerk, en al helemaal een professioneel netwerk, eigenlijk voor een student is. Ergens klein beginnen en het balletje rolt zo weer verder. Durven, zelf de stappen zetten, niet terughoudend zijn én ook nog eens je netwerkpartners verduurzamen. Niet begrijpen om te beginnen, maar beginnen om te begrijpen.
Aan het einde van de workshop gaf hij ons een aantal tips en hadden wij een korte na-borrel. Leuk om daar ook met anderen kennis te maken, ieder met een ander achtergrond, maar allen voor één doel: leren hoe je aan een professioneel netwerk komt.
Een leuke aftrap (met tussendoor veel motiverende quotes) van dit onderwerp, waar zeker nog een deel 2 op zou kunnen komen!
 
- Müberra, dagelijks bestuurslid Stip Studentenplatform

 Bekijk de videocompilatie door op de onderstaande afbeelding te klikken.

Proef de cultuur: India


- Hoe noem je iets dat afkomstig is uit India, Indisch?
+ Indiaas!
- Indiaas, weet je het zeker? 

Dit soort gesprekken bleken een cliché te zijn voor Indiërs en kwamen maar al te duidelijk naar voren tijdens onze ‘Proef de cultuur’ avond die dit keer ging over India!
Dit is een leuk initiatief die is gestart door Actieve Jongeren Almere (AJA) en dit keer is doorgezet met een samenwerking met onze regiopartner uit Utrecht (Legulas). Tijdens zo een avond staat de oprechte kennismaking met een bepaald cultuur centraal. Met oprechtheid wordt er bedoeld dat er verder wordt gekeken dan een oppervlakkig beeld. Na een algemene woordspin om de kennis te peilen van de deelnemers, zijn ze in groepjes verder gegaan met het samen koken van een heerlijk Indiaas kip biryani en komkommer raita. Na nog op de proef te worden gesteld door de host middels een quiz, was het tijd voor een heerlijk festijn! 

- Berat, voorzitter SV Legulas en dagelijks bestuurslid Stip Studentenplatform

 Bekijk de videocompilatie door op de onderstaande afbeelding te klikken.
 
 
 

Internationale dag van de student


Op 17 november was het de internationale dag van de student. Deze dag staat in teken van de diversiteit van de studentengemeenschap en het belang van het opdoen van internationale vaardigheden en ervaringen. Voor deze belangrijke dag gingen we op pad om verschillende studenten te vragen wat zij het leukst vinden aan het student zijn. Vrijheid, gezelschap, kortingen, kennis werven en het onderweg zijn naar je doel gaf het studentenleven een soelaas. Ook scholieren keken uit naar de mooie ervaringen die hun te wachten staat tijdens deze fase in hun leven!

- Aysenur, dagelijks bestuurslid Stip Studentenplatform

 Bekijk het videoresultaat door op de onderstaande afbeelding te klikken.

Save the date: Profielkeuzedag

Binnenkort staat voor sommige leerlingen een belangrijke beslissing te wachten. Namelijk de profiel/sector keuze. Het is soms erg zoeken naar de juiste keuze en soms heb je nog niet helemaal duidelijk welke gevolgen een bepaalde profielkeuze met zich meebrengt voor je vervolgopleiding op de HBO of de universiteit. Daarom hebben wij op zondag 9 januari de profielkeuzedag georganiseerd waarin jij in gesprek kunt met docenten en een decaan om te bespreken welke keuze het beste bij jou past. Aanmelden kan via een mailtje naar info@stipstudenten.nl

Graag tot dan!

Studenten TIP


Stip heeft een tip voor je 💡. Niet alleen één tip, maar meer zelfs. Tips over studeren, studiekeuze, hobbies, persoonlijke ontwikkeling en alles om jou te helpen het beste uit je studententijd én jezelf te halen. De tips zijn afkomstig uit de ervaringswerelden van regionale en landelijke Stip bestuursleden en zullen wekelijks elke vrijdag met jullie gedeeld worden op onze Instagram pagina! 

Klik op de onderstaande afbeelding om de eerste Studenten TIP te lezen.

Blog van Hagar

Fair share of earth
 
De eerlijke verdeling van onze aarde. Het onderwerp van de les van vandaag. Als opdracht moesten wij als studenten nagaan hoe groot onze ecologische voetafdruk is. Een ecologische voetafdruk is weliswaar het stukje land wat wij van onze aarde nodig hebben voor zowel onze consumptie als afvalverwerking.  Zelf was ik erg nieuwsgierig naar de uitkomst, maar na die van mijzelf en anderen te hebben gezien, hield ik toch even mijn hart vast. Doen wij onze aarde dit allemaal aan? Hebben wij onze natuur echt zo erg verwaarloosd? Wat als de aarde ‘opraakt’? Kunnen wij ervoor zorgen dat generaties na ons überhaupt nog op aarde kunnen leven?
 
Het gehele proces heeft me aan het denken gezet en ik kwam tot de conclusie dat verandering een must is op dit moment. Verandering begint altijd bij jezelf, en daarom gingen wij als studenten nadenken over wat wij het beste aan onze lifestyle kunnen veranderen om de aarde ook echt te redden. Wij schreven allemaal SMART doelen (misschien een trigger-woord voor vele studenten) en gingen na hoe wij elkaar kunnen motiveren deze doelen te behalen. Wij keken naar wat de ander beter deed dan wij en vroegen om meerdere adviezen. Ik weet nog dat ik, tijdens deze kleine gesprekken, iets voelde wat ik lang niet had gevoeld. Wij zaten opeens samen (ondanks de pandemie) en waren aan het brainstormen over een onderwerp dat op ons allemaal van toepassing is. Ik voelde saamhorigheid, dat wij allemaal één waren. Misschien dat onze generatie inderdaad niet ‘the lost one’ is. Misschien staan wij samen toch sterker tegenover elke ontbering. Misschien dat wij er toch voor kunnen zorgen dat onze aarde niet extra hard hoeft te werken voor ons, maar dat wij harder werken voor onze aarde!
 
Volg ons via Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn om sneller op de hoogte te blijven. Tot de volgende nieuwsbrief!

Volg ons op:

Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
Graag tot onze volgende nieuwsbrief!
Deze e-mail is verstuurd aan <<Email Address>>.

Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

  Email Marketing Powered by Mailchimp