Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief Juni & Juli 2018

Hallo allemaal! Welkom bij een nieuwe nieuwsbrief. Het waren twee volle maanden, met mooie ontwikkelingen en leuke activiteiten. Excursie naar het buitenland zat er zelfs tussen. Ben jij benieuwd wat we deze zomermaanden hebben gedaan? Lees dan vooral verder.

Iftar Meet & Eat 

De titel verklapt het al, een avond die in teken stond van verbinding en lekker eten. De iftar meet & eat was een succes! Dit jaar hebben we de iftar op 14 juni voor het eerst bij Sip op kantoor georganiseerd! De iftar waarbij de maand ramadan centraal staat voor moslims, was voor andere een nieuwe ervaring. Een presentatie over de maand ramadan was hierom niet te missen. Al met al was het een gezellige avond met veel interessante gesprekken.

Dagtrip Brussel & bezoek Europese Commissie 

Wanneer je aan Brussel denkt, schieten het Atomium, het Koninklijk Paleis en de Grote Mark je waarschijnlijk te binnen. Daarnaast is Brussel een belangrijk centrum voor de politiek, de uitvoerende orgaan van de Europese Unie is hier namelijk gevestigd: de Europese Commissie. Thema´s zoals vernieuwingen in de huidige democratie, mensenrechten, empowerment van minderheden en vrouwen & toegankelijkheid van het hoger onderwijs zijn voor velen al bekende thema’s waar hard gewerkt aan moet worden. Om meer inzicht en kennis op te doen zijn een groep studenten op 18 juni naar de Europese Commissie in Brussel geweest. Met uiteraard een rondleiding, achtergrondinformatie over de werkzaamheden en het bezichtigen van bekende bezienswaardigheden was het een dag om niet te vergeten.

Bezoek Eerste Kamer

Voor velen is het belang van de Eerste Kamer al bekend. Om meer inzicht te krijgen hebben we met een groepje studenten de Eerste Kamer bezocht. Samen met Mohamed Sini en Jopie Nooren zijn wij op 14 juni het gesprek aangegaan over o.a. uitdagingen in het hoger onderwijs, maar ook hoe de Senaat te werk gaat en wat de wederzijdse verwachtingen zijn. Hieronder de beleving van één van onze studenten Ole Lechner: ‘Zo hebben we gesproken over de donorwet. De Eerste Kamer let bij het beoordelen van een wetsvoorstel op de deugdelijkheid van de wet en de samenhang van het voorstel met andere wetten. Het kan soms lastig zijn om dit goed te beoordelen, want een wet kan vaak op meerdere manieren worden geïnterpreteerd. Uit dit gesprek bleek de complexe taak van Eerste Kamerleden.’
 

Diversiteitsavond House of Hi

Een thema avond over diversiteit en inclusie, georganiseerd door House of HI, met Prinses Laurentien als moderator klinkt als muziek in de oren. Stip Studenten was op 12 juli gesprekspartner met andere young-professionals en studenten met een bi-culturele achtergrond. Ook de advocaten en partners van advocatenkantoor Nautadulih waren erbij. Na een warm welkomstwoord werden groepen gevormd en gesproken over verschillende thema’s. Met een kritische blik en oplossingsgerichte te denken werden de resultaten per groep aan het publiek gepresenteerd. Deze bijzondere avond  resulteerde naar mooie mogelijke ontwikkelingen, waarbij Stip zowel van de Prinses als Nautadulih een persoonlijke uitnodiging kreeg!

Voetbaltoernooi

Ter afsluiting van een drukke studiejaar hebben we op 7 juli een eindejaar voetbaltoernooi georganiseerd. Voetbal is een sport waarbij teambuilding & samenwerking centraal staat. Er was een verscheidenheid aan teams waarbij sportiviteit centraal stond. Van voetballen krijg je honger dus een gezellige barbecue mocht natuurlijk niet missen! Eindstand: team Kennispoint heeft gewonnen! 

Volg ons op onze social-mediakanalen!

Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
Deze e-mail is verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Wil je deze mail niet meer ontvangen? (Of iets in het kader van toestemming voor avg.)
Kunt u zich hier afmelden.

  Email Marketing Powered by Mailchimp