Copy
View this email in your browser

Hallo beste <<Voornaam>>,

Met het verdrietige nieuws over de gebeurtenissen in Oekraïne zijn we de voorjaarsvakantie begonnen. Hopend naar een meer vredevolle wereld, proberen we onze vrije dagen te vullen met compassie. In deze nieuwsbrief hebben we voor jou de ontspannende highlights van februari op een rijtje gezet. We blikken terug op: de Wall of Stip, de Stip Campus Trips, de Ebru Workshop, de Movienights en het Kinderboekenproject. Daarnaast tellen we de dagen af voor de 4e Nationale Studiekeuzedag en zijn we op zoek naar enthousiaste studenten voor het nieuw dagelijks bestuur van Stip. Tot slot vertelt Hagar ons wat het betekent om een jaar ouder te worden en herinnert ons dat leeftijd slechts een getal is. Have a look en veel lees- en kijkplezier!

Wall of Stip


In februari voelden we allemaal een windvlaag. Voor de één waaide de wind tegen, voor de ander waaide het mee. We hebben geleerd dat het niet gaat om in welke richting de wind waait, maar in hoeverre wij bewust zijn van onze zeilen en die kunnen openen om het wind in de richting van ons doel te krijgen. In deze editie van Wall of Stip heeft ons achterban zich laten leiden door de uitdagende avonturen van het leven. 

Stip Campus Trips

De afgelopen aantal maanden hebben aspirant studenten helaas weinig kennis kunnen maken met de verschillende studentensteden en hoger onderwijsinstellingen die Nederland rijk is. Daarom zijn wij begonnen met het organiseren van de Stip Campus Trips. Tijdens deze trips zijn onze ambassadeurs van de hoger onderwijsinstellingen gastheer/gastvrouw geweest voor onze eindexamenleerlingen. De hele dag stond in het teken van ''De studentenstad verkennen''. Samen met de ambassadeurs en regiopartners bezochten zij de campus, de hotspots voor studenten, de bezienswaardigheden en nog veel meer! 

Wil jij een Stip ambassadeur worden of deelnemen aan een van deze trips, stuur dan een mail naar info@stipstudenten.nl!
 

 

Workshop Ebru kunst

 
Afgelopen zaterdag op 26 februari vond de workshop Ebru kunst plaats op het Rumi Kunstinstituut georganiseerd door Stichting Saffraan. Met in totaal 20 deelnemers was het een ervaring die je nog een keer zou willen meemaken. Lees hieronder de ervaring van Mariam:

''De Ebru workshop was een bijzondere en leuke ervaring. Het is een simpele en vrije vorm van zelfexpressie met een variatie aan kleuren. Het bijzondere is dat elk gemaakt kunstwerk met Ebru uniek is en een reflectie is van je emoties. Zeker een aanrader voor personen die naar een vorm van zelfexpressie zoeken, maar niet zoveel tijd en energie willen steken om de vaardigheden op te bouwen. Als je er eenmaal mee bezig bent kan je er veel plezier uit halen, want je kan het zo gek maken als je het wilt. Het is eenmaal jouw kunstwerk. Kortom, een top ervaring!''

Ieder kind een eigen boek


Op zondag 13 februari was het zover. Het project “Ieder kind een eigen boek” is meer dan waar geworden. Na een kort bezoekje aan het universiteitsmuseum in Groningen hebben de vrijwilligers van Stichting Saffraan tassen vol verzamelde kinderboeken mogen uitreiken in twee verschillende asielzoekerscentra en veel kinderen blij kunnen maken. Een kleine moeite en tegelijk een groot gebaar!

Klik op de onderstaande afbeelding om een compilatie van deze dag te bekijken!

Kompas Movienight

 
Kompas organiseerde deze maand op 11 en 12 februari filmavonden voor haar achterban en hun vrienden. Na een lange periode van lockdown waarin we niet naar de bioscoop konden, hebben wij met ons achterban en hun vrienden genoten van een spannende actiefilm in een privézaal!

Met 30 vrouwen tijdens de ladies-only en 40 mannen op de men-only avond, hebben ruim 70 personen kosteloos kunnen genieten van een filmavond met lekkere snacks. Naast de nostalgische geur van zoete popcorn, waren er ook pizza’s en drankjes aanwezig.

De avond werd door veel deelnemers als erg gezellig ervaren. Ook waren de vrouwen erg blij met de gepersonaliseerde Kompas snacktafel inclusief de pizza’s van pizzadam. Het was een avond die zeker voor herhaling vatbaar is! 

Vanuit het Kompas bestuur zijn we erg blij om een avond vol gezelligheid te hebben georganiseerd en kijken we uit om alle jongeren in en rondom Amsterdam te mogen verwelkomen bij onze activiteiten. Volg Kompas Studenten op Instagram of LinkedIn om up to date te blijven van onze activiteiten. De eerstvolgende is al op 8 maart, een panelgesprek over zoals je wellicht al raadt: Internationale Vrouwendag. Tot snel!

- Dilruba, bestuurslid bij Kompas Studenten

Klik op de onderstaande afbeelding om een compilatie van de Kompas Movienight te bekijken!


 

Het is bijna zover!

 
Nog maar een aantal nachtjes slapen en dan is het zover. De vierde editie van de Nationale Studiekeuzedag van Stip Studentenplatform. Op zaterdag 5 maart staan wij met de 30 meest gekozen opleidingen van over heel Nederland klaar om eindexamenleerlingen te verwelkomen en hen te informeren. Daarnaast zijn er ook workshops over het aanvragen van een DUO lening, de juiste studiekeuze maken en vertelt een studentendecaan ons over de meest voorkomende problemen die eerstejaarsstudenten ervaren en hoe je hiermee kunt omgaan. 

Tot zaterdag!

Kom bij het dagelijks bestuur van Stip!
 

Onze missie als landelijk studentenplatform is om te vertegenwoordigen, te verbinden en te inspireren. Dit doen wij graag samen met jou. Wil jij een pionier zijn? Wil jij je inzetten voor studerend Nederland? Ben jij bereid om mee te bouwen aan een betekenisvolle toekomst voor alle groepen? Sluit je dan aan bij het dagelijks bestuur van Stip Studentenplatform! Als dagelijks bestuurslid ben jij er namelijk voor scholieren en studenten.

Enthousiast geworden? Stuur dan voor 30 maart een mail met jouw motivatie en CV naar info@stipstudenten.nl en dan nemen wij z.s.m. contact met jou op! 

Klik op de onderstaande afbeelding om de vacature te bekijken!


 

Blog van Hagar

Een jaartje jonger
 

Hebben jullie dat ook? Worden jullie ook zo emotioneel als jouw verjaardag weer aanbreekt? Alsof alles wat je het hele jaar hebt meegemaakt allemaal op je afkomt. Je wordt herinnerd aan al het goede en slechte wat je hebt meegemaakt. Dan zing je “Happy Birthday” met een brok in je keel terwijl alle anderen leuk en gezellig meezingen. Dan denk je, maar wat wordt er nu van mij verwacht? Wat gaat er veranderen in mijn leven? Hoe moet ik nu verder? Heel dramatisch klinkt het, maar toch gaat dit echt door mijn hoofd heen. 

 

Na een paar dagen voelt het weer anders. Dan ga je opeens nadenken over hoe eigenlijk niks is veranderd. Hoe je eigenlijk nog steeds dezelfde persoon bent gebleven (weet eigenlijk niet zo goed of dit een goed of slecht iets is). Maar wanneer komt dat moment dat je alles anders gaat zien. Het moment dat je weer anders naar de wereld gaat kijken. Is dat pas op je 30ste, 40ste of juist 50ste verjaardag? Is het door jouw leeftijd dan of juist door alles wat je hebt meegemaakt? Mensen zeggen weleens dat ik me ouder gedraag dan mijn leeftijd… Is dat dan een compliment of geeft het juist aan dat ik jammer genoeg niet evenveel van het leven heb kunnen genieten als iedere andere 20 jarige. Nou ja, zo vaak vertel ik anderen en nu ook mijzelf en jou dat leeftijd maar een getal is. Zolang wij ons zielen jong houden, blijven we tot onze laatste adem de meest jonge mensen op aarde.

Volg ons via Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn om sneller op de hoogte te blijven. Tot de volgende nieuwsbrief!

Volg ons op:

Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
Graag tot onze volgende nieuwsbrief!
Deze e-mail is verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

  Email Marketing Powered by Mailchimp