Copy
View this email in your browser

Beste <<Voornaam>>,

Het nieuw schooljaar is begonnen! De introductiedagen zijn achter de rug en nieuwe doelen zijn gesteld. Na een lange vakantie moeten we weer wennen aan het gewone, dagelijkse ritme. In deze nieuwsbrief blikken we weer - zoals altijd- terug op de Wall of Stip. Maar nemen we jou ook mee naar het zonnige Zuidoost-Europa, een oud jeugdherberg in Straatsburg en allerlei andere bestemmingen waar één ding centraal stond: bezinning. Veel lees- en kijkplezier!

Wall of Stip

Juli en augustus waren de maanden van vernieuwing. Door nieuwe boeken te lezen, andere landen te bezoeken, nieuwe mensen en culturen te leren kennen, heeft onze innerlijke wereld zich kunnen verruimen. Dit resulteerde in een gevoel van voldoening. In deze editie van de Wall of Stip heeft ons achterban zich geoorloofd om samen meer te zien van het leven.
 

Goede vrienden en een goed boek


Hoe lelijk je zomerbestemming of hoe koud het weer ook mag zijn, afgelopen zomer besefte ik dat dat geen big deal is; zolang je maar goede vrienden om je heen hebt! Wij zaten lekker te chillen tussen de bergen en meertjes onder de hete zon in het fantastische stad Straatsburg in Frankrijk! 

Met de regio Utrecht hebben we onze zomerretraite besteed in een leuk oud jeugdherberg in Straatsburg. We hebben kunnen ontspannen met çay (Turkse thee), een goed boek in onze handen en het koude bergwater dat stroomde langs onze voetjes. 
We waren overdag bezig met bezinning en in de avonden met Weerwolven van Wakkerdam of een goed potje volleybal. Straf voor het verliezende team = waterballonnen penalty.

Daarnaast hebben we meerdere dagtrips georganiseerd naar leuke steden in de omgeving, waaronder de stad van de mode: Milaan! De chef die was ingehuurd zorgde voor het lekkere eten, dus daar hoefden wij ons ook niet zorgen over te maken.

We hebben dus veel mooie herinneringen opgedaan. Als slotwoord  wil ik zeggen dat zomervakanties als deze echt GOUD zijn. Op naar zomer 2023!

Ciao.

- Berat, dagelijks bestuurslid bij Stip Studentenplatform

Een leerzame zomervakantie 

 
De bovenbouw retraite van dit jaar was heel leerzaam, maar vooral ook actief. Wij hebben samen met andere groepen leuke activiteiten gedaan. Mijn favoriete activiteiten waren volleyballen en samen met iedereen het Weerwolven van Wakkerdam spel spelen. Het huis waarin wij sliepen had ook een kleine hot tub. Het was niet alleen maar spelen en relaxen. Ook hadden we elke dag hadden twee lees sessies en af en toe een seminar met allerlei interessante onderwerpen. Ik vond het zelf heel erg leuk en zal volgende keer zeker weer meedoen!

- Hilmi, bovenbouw leerling in Den Haag

Offline: back to the moment


In Nederland hebben we veel vakanties tussendoor. Dat is goed om even te stoppen. Maar echt alles op stop zetten, dat doe ik tijdens de zomervakantie. Wat ik bedoel met alles stopzetten? Uit je dagelijkse ritme stappen, de verplichtingen opzij zetten. Waarvoor? Om even te landen, terug te keren naar het nu en - hoe cliché het ook klinkt - in het moment leven. Doen we nauwelijks nog hè? We zijn continue in een rush: van de ene vergadering naar de andere afspraak hoppen en dit herhaalt zich elke week. 

Verschillende regio coördinatoren zijn dit jaar bij elkaar gekomen om een programma in elkaar te zetten voor de zomerretraite. Bezinning, spiritualiteit en zelfontwikkeling stonden centraal, zodat het moment meer betekenisvol zou zijn. Een retraite is nodig om je doelen te herontdekken, te reflecteren op het afgelopen jaar en te vooruitblikken op het aankomend jaar. Allerlei workshops georganiseerd door Kevser Aydoğan (regiocoördinator Rotterdam) en Şeyma Kuş (landelijk bovenbouw coördinator) gaven het programma een extra dimensie. 

Uiteraard had onze stop ook een stop nodig, tussendoor hebben we onze adrenaline aangewakkerd in de MoviePark en genoten van de gezellige momenten die we samen hadden. Tot slot waren we volledig ge-reset en konden we het aankomend jaar met vreugde verwelkomen.

- Aysenur Bayer, dagelijks bestuurslid Stip StudentenplatformZomerprogramma als Stip vrijwilliger


Buiten mijn taken in het dagelijks bestuur en de contacten met externe partijen draait mijn hart ook warm voor alle leerlingen en vrijwilligers binnen ons platform. Elk jaar organiseren wij in het binnen- en buitenland retraite programma's om het drukke schooljaar rustig af te sluiten. Ook dit jaar waren er over heel het land verschillende retraites en programma's.

Wat mij tijdens de verschillende bezoeken en gesprekken opviel was hoe veel scholieren en studenten aan het hoger onderwijs behoefte hebben aan een moment van rust en bezinning. Even terug naar mezelf en een kort moment voor een evaluatie van het jaar. Steeds vaker horen wij van studenten maar ook examenleerlingen dat de prestatiemaatschappij een groot impact heeft op hun schoolloopbaan en dat zij af en toe de rust niet meer kunnen pakken en zichzelf wel eens kwijt zijn. De roep om vaker bij elkaar te komen, gesprekken te voeren en elkaar te zien klinkt luider. 

Daar waar wij altijd dachten dat de ''student van nu'' wel gewend was aan het snelle leven en het continue online zijn, laat de praktijk iets heel anders zien. Ik ben daarom ook al onze vrijwilligers dankbaar dat zij ook in de zomervakantie hun best hebben gedaan om scholieren en studenten een moment en plek te geven om tot rust te komen en na te denken over waar zij staan en wat zij willen

Ik wens via hier iedereen heel veel succes met de eerste paar weken. En ik weet zeker dat jullie ook dit jaar een betere versie van jullie zelf kunnen worden. 

- Orhan Usta, voorzitter Stip Studentenplatform
 
Regio Rotterdam ging naar het warme Zuidoost-Europa: Albanië. Dit jaar was het extra warm, rafting tussen de bergen was daarom een must. Daar hoort natuurlijk een frisse duik in het water bij. Plons!
Volg ons via Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn om sneller op de hoogte te blijven. Tot de volgende nieuwsbrief!

Volg ons op:

Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
Graag tot onze volgende nieuwsbrief!
Deze e-mail is verstuurd aan <<E-mailadres>>.

Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

  Email Marketing Powered by Mailchimp