Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief oktober 2022

De dagen beginnen alweer flink in te korten en de doordeweekse avondtrainingen kunnen dan ook niet meer zonder lampjes gereden worden. Neem deze dan ook mee als je 's avonds de weg op gaat!

Normaal zijn we nu volop bezig met het organiseren van de GEVTT en dit jaar konden we na 2 jaar afwezigheid weer de veldtoertocht organiseren. Helaas kan deze om organisatorische redenen ook in 2022 geen doorgang vinden. We hopen in de toekomst wel weer een uitdagende toertocht te organiseren, maar gezien veranderende regelgeving die negatieve invloed heeft op de toegankelijkheid van onze mooie en uitdagende omgeving zien we dit somber in.
De tijd zal uitwijzen of en wanneer dit weer kan, of dat we mogelijk iets anders moeten organiseren.

Desalniettemin, is HDKS een gezonde vereniging. Dit blijkt onder meer uit de vele activiteiten die in deze nieuwsbrief de revue passeren. Veel leesplezier!

Weekend Limburg 26-28 augustus

Na twee Coronajaren kon het eindelijk weer: het traditionele HDKS weekendje Limburg. De locatie in Ransdaal was bezet dus uitgeweken naar Mechelen. Mooie locatie met ruimte voor 20 slapers. Ruud mocht als 21ste uiteraard ook mee, maar dan wel in een tentje slapen. Locatie was mooi dicht bij de ijskraam aan de voet van de Camerig, voor de liefhebbers dan… zelf hou ik niet zo van ijs.

Vrijdagmiddag 1 uur aankomst en rond half 3 samen op weg voor de eerste 68 km en bijna 900 hoogtemeters. 3 maanden zo goed als geen regen gezien, maar jawel: halverwege een bui op de kop. Verder mooi ritje om de beentjes op strak te zetten. Naderhand de traditionele vrijdagavond pasta, gevolgd door de noodzakelijke al dan niet alcoholische versnaperingen, met veel diepzinnige dan wel minder diepzinnige gesprekken (lees: bier en veel geouwehoer).

Zaterdag bewolkt maar droog, dus na het ontbijt op pad voor 105 km en 1.800 hoogtemeters door België met ook een stukje Duitsland. Joost had dit jaar de routes gemaakt, en had bedacht dat we best een stukje konden klunen op de raceschoentjes, over een pad waar zelfs de wilde zwijnen niet overheen zouden durven. De beloning was wel een prachtig fietspad. De hele route was trouwens mooi. Joost was eerder dit jaar dan ook vele malen ter verkenning naar het zuiden getogen, speciaal om ons dit weekend de mooiste routes aan te kunnen bieden. Wat een clubliefde. Op deze zaterdag een paar langere beklimmingen, met voor België goede wegen (meestal). Koffie met vlaai bij abdij Val Dieu , helaas nog wat te ver van huis om alvast hun bier te proeven. Allemaal erg fijn. Aart voldeed ook dit jaar aan de traditie om halverwege af te haken, volgens eigen zeggen omdat hij zichzelf of zijn batterij niet meer op kon laden… of zoiets. Wim offerde zich op en reed met hem mee om zeker te zijn dat de oude baas veilig thuis zou komen.

Zaterdagavond geen BBQ maar prima buiten de deur gegeten, daarna wel weer de traditionele versnaperingen en de goede gesprekken (lees ook hier: bier en veel geouwehoer) voor het slapen gaan.

Zondag rondje 100 km en 1.600 hoogtemeters, ditmaal over de meer traditionele Limburgse colletjes. Prachtig zonnig weer, wat een feest. Na de rustpauze halverwege haakten 3 van de 4 dames af (Natascha, Tessa, Cora: maken jullie je geen zorgen, ik noem geen namen), moegestreden als ze waren door de vele mooie maar zware kilometers en hoogtemeters. Je zou kunnen spreken van het zwakke geslacht, ware het niet dat ook Aart de batterij geheel volgens traditie weer leeg had. Ook nu zorgde Wim dat de grijsaard weer veilig thuiskwam.

Speciale vermelding voor Thirza, die alle colletjes soepel overwon. Iets met watts per kilogram geloof ik. Ook Hans, René, Joost en Gerrit en enkele anderen hadden dat aspect goed voor elkaar. Ik iets minder helaas.

Vele tradities in stand gehouden ook dit jaar: veel gezelligheid, iedereen die spontaan een groter of kleiner deel van de taken op zich nam, Bertus die alles piekfijn georganiseerd had, José die voor de (vele!) eieren had gezorgd, koffie met vlaai, ijsje aan de voet van de Camerig, afsluitende friet op het station van Klimmen, en ga zo maar door.

Op de weg terug naar huis vroeg ik me af waarom ik dit jaarlijkse HDKS weekend toch zo leuk blijf vinden. Ik denk dat ik het weet: vanwege 21 mensen die dezelfde hobby hebben. Vanwege soms flauwe maar vaak fijne gesprekken over alles en over niets. Over kinderen, over ouders, over muziek, over vermogensmeters, over werk, over hobbies. En soms een serieus gesprek dat je raakt, over ziekte, over lijden of over overlijden. Fietsen, eten, praten, lachen. Wat een fijn weekend, wat een fijne mensen… ik kijk nu alweer uit naar volgend jaar.

André

P.S. Zie www.hdks.nl voor meer foto's

Holterbergrit 4 september 2022

Met mooi weer hadden we een goede opkomst bij de jaarlijkse rit naar de Holterberg. 5 snelle renners vertrokken het eerst richting de pont over de IJssel bij Olst, niet lang daarna gevolgd door 15 fietsers die een iets gematigder tempo aanhielden. Desalniettemin, de overtocht werd gezamenlijk gemaakt, waarna de twee groepen weer uiteenspatten.

Via het mooi Sallandse land bereikten we het Holterberg massief, waarna we ieder voor zich via de motieweg naar boven snelden. Gelukkig dit keer zonder ongelukken wisten we de Nijverdalse kant van de Holterberg te bereiken. Vervolgens was het met gezwinde spoed richting Heeten, waar we bij “Brasserie 13” bij konden komen met een drankje en een stuk appeltaart, al dan niet met slagroom.

Via dezelfde IJssel overgang arriveerden we weer in Gelderland met om en nabij 100 km op de teller. Het was weer een mooie rit!

Hierbij de uitslag van de Bart Kamphuisrit van 11 september.

Zie www.hdks.nl voor het uitgebreide verslag.
 

Positie

Naam

Verschil
uu:mm:ss

+/-

Opgegeven
gemiddelde

Gereden
gemiddelde

1

Hans Dekker

00:00:11

-

32,8

32,7

2

Natascha Doornebosch

00:00:28

-

32,0

31,9

3

Gerrit Peters

00:00:50

-

33,0

32,7

4

Harold Biesterbos

00:01:11

-

31,5

31,2

5

Sander Pannekoek

00:01:11

-

32,2

31,9

6

Menno Brouwer

00:01:17

-

29,2

28,9

7

Jurgen Kocken

00:01:28

+

32,3

32,7

8

Gert Pannekoek

00:03:20

-

29,7

28,9

9

Hans Peters

00:03:23

-

29,5

28,7

10

Robert Leusink

00:05:17

-

33,2

31,6

11

Thirza Gorkink

00:06:34

-

31,8

30,0

12

Jan Dokter

00:12:36

-

27,2

24,8

13

Gerrit Schurink

00:14:01

-

27,5

24,8

14

Joop Strijk

00:15:13

-

24,0

21,8

15

Gertie Tellegen

00:16:09

-

28,3

25,1

16

Henk Jacobs

00:16:26

-

24,2

21,8

17

Harrie Gorkink

00:18:37

-

28,9

25,1

18

Lammert Weerts

00:19:58

-

24,8

21,8

+ is te snel; - is te langzaam

Valpartij Wim Karman

Tijdens een training voor de Zilveren Sigaret is Wim Karman ten val gekomen. Hierbij zijn verslag van de gebeurtenis:

“Zoals je ongetwijfeld zult weten ben ik een van de vaste deelnemers van "onze" wedstrijden, echter bij de training voor de Zilveren Sigaret stak er een hert over op de Elburgerweg. Om een een aanrijding te voorkomen met dit hert stuurde ik de berm in en kwam er val. Met als gevolg, verschillende ribben gekneusd, schouder kneuzing en een wond in mijn gezicht. Ik ben herstellende maar kan 17/9 NIET meedoen aan de zilveren sigaret.”

Zijn deelname is dan ook gemist.

Om zijn verdriet toch enigszins te verzachten heeft Marleen Huis in ’t Veld namens het bestuur Wim een bezoekje gebracht en een fruitschaaltje achtergelaten om bij te dragen aan zijn herstel. We wensen je een voorspoedig herstel en we hopen je volgend jaar weer bij de tijdritten te zien!

 

P.S.
Uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat het hert er in eerste instantie goed vanaf gekomen is, maar helaas toch onlangs door toedoen van Zijne Koninklijke Hoogheid naar de eeuwige jachtvelden verzonden is.

De 45e Zilveren Sigaret

Tussen de buien door werd zaterdag 17 september voor de 45e keer de Zilveren Sigaret verreden in de prachtige omgeving van Gortel en Niersen voor leden van wielerclub Houdt de Ketting Strak uit Emst. De Zilveren Sigaret is de oudste rit van Houdt de Ketting Strak. Het is in 1977 begonnen als tijdrit. Nu is het een tijdrit, maar de leden kunnen zich ook opgeven als regelmatigheid rit. De afstand is in al die jaren hetzelfde gebleven, namelijk 32.2 km. Hoe is De Zilveren Sigaret ontstaan? Het was de thans 89-jarige Willie van Essen uit Emst die in 1977 een jaar van het roken af was. Hij had altijd gezegd als ik een jaar van het roken af ben, ga ik een tijdrit organiseren met de toepasselijke naam De Zilveren Sigaret. En van Essen hield zijn woord.

Winnaar van de 45e tijdrit editie is de in Vaassen woonachtige Hans Dekker geworden in een prachtige tijd van 49 minuten en 21seconden. Zijn gemiddelde snelheid was 39.1 km. Dekker had een voorsprong van 1 minuut en 3 seconden op nummer twee, Joost van Oosterhout. Als nummer drie ging Peter van Grootheest over de finish met een tijd van 52 minuten en 15 seconden.

Bij de regelmatigheid wedstrijd werd Gerrit Peters eerste. Hij had opgegeven de Zilveren Sigaret te rijden met een gemiddelde van 36.5 km en wat nog nooit iemand eerder gelukt is, Peters reed het parcours ook met een gemiddelde van exact 36.5 km per uur. Als tweede eindigde Bas Huis in ‘t Veld en derde werd Sander Pannekoek. Huis in ‘t Veld had opgegeven te rijden met een gemiddelde van 32.2 km en dat werd 32.3 km en was daardoor 16 seconden te snel. Pannekoek dacht de rit met een gemiddelde van 34.0 km te gaan rijden, maar aan de finish bleek dat hij de Zilveren Sigaret gereden had met een gemiddelde van 33.6 km en dat was helaas 45 seconden te langzaam.

De volledige uitslagen staan op www.hdks.nl

Virtuele Group Rides op Wahoo RGT

In navolging op vorig jaar zal er ook deze winter weer vanaf 7 november virtueel gereden worden op de maandagavond.
Hiervoor maken we gebruik van Wahoo RGT, voorheen RGT Cycling. Wahoo RGT heeft een gratis versie, waarmee het mogelijk is om deel te nemen aan de virtuele HDKS groepsritten. Dit gratis programma kan gedownload worden door op bovenstaande afbeelding te klikken. Vervolgens kun je je aanmelden voor de gratis versie door een "free account" aan te maken. Met zo'n gratis account kun je deelnemen aan groepsritten, wanneer je daarvoor uitgenodigd wordt, maar ook een aantal virtuele routes rijden of gratis workouts proberen. Je kan natuurlijk ook een betaald abonnement nemen en dan is er veel meer mogelijk.

Voor de virtuele groepsritten op de maandagavond zal ruim voor de starttijd een link verstuurd worden aan de liefhebbers, zodat je op tijd aan de startlijn kan staan. De ritten zullen om 20 uur starten en ongeveer een uur duren. 

Als je belangstelling hebt, meld je dan aan bij mij: webmaster@hdks.nl.  Ik zal dan een Whatsapp groep aan maken, waarin dan ook wekelijks de link verspreid zal worden.

Ik hoop dat het weer net zo succesvol wordt als vorig jaar!

Bertus

Copyright © 2022 HDKS  All rights reserved.

www.hdks.nl

Wil je iets veranderen aan de instellingen van de mail van HDKS?
Je kunt je instellingen updaten of je verwijderen van de lijst 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
HDKS · Boxhofstede · Vaassen, Ge 8171KB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp