Copy

 Bekijk in de browser 
BARTHOLOMAEÏ


MOOIE MOMENTEN IN CORONATIJD

In deze nieuwsbrief delen we graag enkele mooie momenten van de afgelopen weken in en om het Bartholomeus Gasthuis. 
  

paardenkoets
 

Op stap met de paardenkoets

Deze prachtige oude paardenkoets stond afgelopen week voor de deur van het gasthuis om bewoners op te halen voor een rondje door de binnenstad.
Koetsier Ben van Diest en zijn paard Ted zorgden voor een fantastische rondrit langs de grachten en door bekende steegjes. Bewoners genoten er zichtbaar van om in deze speciale koets door de stad te rijden en herinneringen op te halen.
De komende week staan er nog meer ritjes op de planning.

 

zunte
 

OP DE KOFFIE IN DE BRASSERIE

Bewoners kunnen weer met hun bezoek een kopje koffie drinken in Brasserie Zunte. De Brasserie is zo ingericht dat er 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Dit betekent dat er minder zitplekken zijn. Is er geen plaats meer in de Brasserie?
Dan kan er koffie, thee of een taartje besteld worden om mee te nemen naar het appartement.

 

schilderen
 

TIJD VOOR CREATIVITEIT

Met uitzicht op de oude binnenstad van Utrecht wordt een prachtig schilderij gemaakt door een creatieve bewoonster van het Bartholomeus Gasthuis.
De schildersezel heeft een plekje op het balkon gekregen en dat is een perfecte plek om de creativiteit de vrije loop te laten.
Sinds kort is het atelier in het gasthuis ook weer beperkt open.
Hier kan onder andere geschilderd en getekend worden door bewoners met medewerkers van team welzijn.

 

moestuin
 

DE BINNENTUIN IN DE KRANT

Er is lekker gewerkt in de moestuin de afgelopen maanden en het resultaat mag er zijn. De planten en bloemen groeien uitstekend en de eerste radijsjes zijn al geoogst. Deze maand kunt u in de Binnenstadskrant een artikel lezen over onze mooie binnentuin.

Lees het artikel ‘Buitengewoon in de binnentuin


 

Cello en piano optreden binnentuin
 

MUZIKAAL TALENT

Jong muzikaal talent tijdens het binnentuinconcert op woensdagmiddag.
Dit keer klonk er prachtige cello- en pianomuziek door de tuin. Thomas Prechal is de kleinzoon van een van de bewoners. Hij speelt fantastisch op de cello en gaf samen met pianiste Natasja Douma een indrukwekkend optreden voor de bewoners van het Bartholomeus Gasthuis.

Bekijk ook een filmfragment van het optreden

 

Wandelen


EEN BLOKJE OM

Verschillende bewoners genoten afgelopen weken van een wandeling met medewerkers van team Welzijn. Even lekker de deur uit voor een ommetje in de buurt! Sinds maandag 8 juni kunnen bewoners ook samen met hun bezoeker
wandelen buiten het Gasthuis.

 


Bezoek
 

BEZOEK IN HUIS

Een week met extra veel mooie momenten in het Gasthuis dankzij de versoepeling van het bezoekverbod. De deuren gingen voor het eerst sinds weken weer open voor bezoek. Verschillende bewoners konden de afgelopen dagen hun eerste bezoeker al ontvangen. Wat doet het goed om familie weer te kunnen ontmoeten in het eigen appartement en echt samen te zijn. Een kostbaar moment.
 

Bekijk het filmpje
 

MOOIE DAGEN IN MEI

Een spelletje, radijsjes uit de moestuin, de zon op het gezicht, een kopje koffie, een vriendelijke lach, met bed en al naar buiten, een goed gesprek, mooie bloemen of een nieuw boek. Zonnige dagen in mei, vastgelegd in een nieuwe korte fotoserie.
 
Bekijk het filmpje

 


 

BURGEMEESTER OP RAAMVISITE

Een speciaal bezoek afgelopen vrijdag! De burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, bracht een bezoekje aan het Bartholomeus Gasthuis op het terras bij de serre.
De burgemeester kwam persoonlijk een brief overhandigen om bewoners en medewerkers een hart onder de riem te steken en zijn betrokkenheid te tonen.
Door middel van raambellen heeft hij een tijdje met enkele bewoners gesproken,
dat werd door hen zeer gewaardeerd.

 


 

HEALTH CENTRUM SALUS OPEN

Health Centrum Salus is sinds 11 mei weer open voor behandelingen op afspraak.
Er bleek afgelopen maandag meteen veel belangstelling te zijn om het kapsel in model te brengen en de voeten te laten verzorgen. Bewoners van het Bartholomeus Gasthuis kunnen vanaf nu op maandagen terecht bij de kapper en pedicure.
Op dinsdag tot en met zaterdag is het Salus uitsluitend toegankelijk voor klanten van buiten het gasthuis.

 


 

KUNST IN HUIS

Genieten van kunst vanuit huis? Dat kan via de Quarantaine Lijn KUNST IN HUIS.
Een telefoonlijn vol mooie teksten, ingesproken door bekende en minder bekende Nederlanders. Via deze lijn zijn korte audiofragmenten te beluisteren van ongeveer twee a vijf minuten. U kunt kiezen uit gedichten, liedjes, monologen en boekfragmenten die door verschillende kunstenaars zijn geschreven. Dit mooie initiatief komt van theatermaker Tonje Langeveld in samenwerking met geluidskunstenaar Allard Medema.
 
 
U kunt de Quarantaine Lijn KUNST IN HUIS! bellen op: 06 – 42 28 04 81.
(24 uur per dag, tegen lokaal tarief).

 


 

DANSEN ALS DANK

Om zorgverleners van het Bartholomeus Gasthuis te bedanken voor de zorg voor zijn moeder, is dansleraar Jowellino een actie gestart. De danser biedt online dansworkshops aan via zijn website en de helft van de opbrengst daarvan wordt geschonken aan het Bartholomeus Gasthuis. Dit mooie initiatief wordt door bewoners en medewerkers zeer gewaardeerd. Het Bartholomeus Gasthuis wenst Jowellino veel succes en plezier met zijn online lessen.
 FEESTJE VOOR HET RAAM

Een bijzondere 90e verjaardag voor een bewoonster van het Bartholomeus Gasthuis. Haar familie bracht taart en cadeautjes en klom met een flinke ladder omhoog om de jarige voor het raam te feliciteren. Mooi om op deze manier toch even dichtbij elkaar te kunnen zijn op deze speciale dag.

Ook beneden in de serre beneden wordt regelmatig contact gelegd met familie via het raam. Even bellen en elkaar in de ogen kijken doet veel mensen goed.

  

BEELDBELLEN MET FAMILIE

Bewoners kunnen via skype beeldbellen met hun naasten o.a. dankzij de donatie van Stichting BLADT Charity. Deze stichting heeft zeven tablets ter beschikking gesteld voor de bewoners van het Bartholomeus Gasthuis. Een bijdrage die mede tot stand is gekomen via het netwerk van Rabobank regio Utrecht en omstreken en die enorm gewaardeerd wordt. De tablets worden ingezet om visueel contact te leggen tussen bewoners en familie.
Ook verschillende familieleden hebben een tablet gedoneerd of in bruikleen gegeven. Dankzij deze vrijgevigheid hebben nu steeds meer bewoners en familie contact met elkaar via skype. Bewoners die dit niet zelf kunnen, krijgen hierbij, waar mogelijk, assistentie. Het is even wennen voor veel mensen, maar toch een mooie manier om elkaar te kunnen blijven zien.

 

 

We kijken er naar uit om iedereen snel weer te kunnen verwelkomen
in het Bartholomeus Gasthuis.

 

Copyright © 2020 Bartholomeus Gasthuis, All rights reserved.