Copy

 Bekijk in de browser 
BARTHOLOMAEÏ


MOOIE MOMENTEN IN CORONATIJD

In deze nieuwsbrief delen we graag enkele mooie momenten met u uit de afgelopen weken. Want die zijn er ook, ondanks deze ingrijpende coronatijd.
  


 

BURGEMEESTER OP RAAMVISITE

Een speciaal bezoek afgelopen vrijdag! De burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, bracht een bezoekje aan het Bartholomeus Gasthuis op het terras bij de serre.
De burgemeester kwam persoonlijk een brief overhandigen om bewoners en medewerkers een hart onder de riem te steken en zijn betrokkenheid te tonen.
Door middel van raambellen heeft hij een tijdje met enkele bewoners gesproken,
dat werd door hen zeer gewaardeerd.

 


 

QUARANTAINE LIJN

Genieten van kunst vanuit huis? Dat kan via de Quarantaine Lijn KUNST IN HUIS.
Een telefoonlijn vol mooie teksten, ingesproken door bekende en minder bekende Nederlanders. Via deze lijn zijn korte audiofragmenten te beluisteren van ongeveer twee a vijf minuten. U kunt kiezen uit gedichten, liedjes, monologen en boekfragmenten die door verschillende kunstenaars zijn geschreven. Dit mooie initiatief komt van theatermaker Tonje Langeveld in samenwerking met geluidskunstenaar Allard Medema.
 
 
U kunt de Quarantaine Lijn KUNST IN HUIS! bellen op: 06 – 42 28 04 81.
(24 uur per dag, tegen lokaal tarief).

 


 

HEALTH CENTRUM SALUS OPEN

Health Centrum Salus is sinds 11 mei weer open voor behandelingen op afspraak.
Er bleek afgelopen maandag meteen veel belangstelling te zijn om het kapsel in model te brengen en de voeten te laten verzorgen. Bewoners van het Bartholomeus Gasthuis kunnen vanaf nu op maandagen terecht bij de kapper en pedicure.
Op dinsdag tot en met zaterdag is het Salus uitsluitend toegankelijk voor klanten van buiten het gasthuis.

 


 

BEVRIJDINGSDAG

De feestelijke 5 mei viering in het Bartholomeus Gasthuis begon met 'bevrijdingsgebak' bij de koffie. Om 12.00 luidde het klokje weer als vanouds, de vlag hing uit en in de hal was een mini-tentoonstelling te zien met bevrijdingsherinneringen. In de middag werd er een muzikaal optreden verzorgd in de binnentuin door de zanggroep ‘Jilted’. Er werd gedanst op het balkon en bewoners genoten van een hapje en een drankje op het terras. Ter ere van 75 jaar vrijheid ontving iedere bewoner een speldje met het vrijheidssymbool.
 

binnentuin
 

EENVOUDIG GENIETEN

De binnentuin van het Gasthuis, zomaar op een mooie lentedag.
Een aantal bewoners brengt de middag door in de tuin met 
medewerkers van team Welzijn.

Bekijk het filmpje voor een kleine impressie.

 


 

DANSEN ALS DANK

Om zorgverleners van het Bartholomeus Gasthuis te bedanken voor de zorg voor zijn moeder, is dansleraar Jowellino een actie gestart. De danser biedt online dansworkshops aan via zijn website en de helft van de opbrengst daarvan wordt geschonken aan het Bartholomeus Gasthuis. Dit mooie initiatief wordt door bewoners en medewerkers zeer gewaardeerd. Het Bartholomeus Gasthuis wenst Jowellino veel succes en plezier met zijn online lessen.
 FEESTJE VOOR HET RAAM

Een bijzondere 90e verjaardag voor een bewoonster van het Bartholomeus Gasthuis. Haar familie bracht taart en cadeautjes en klom met een flinke ladder omhoog om de jarige voor het raam te feliciteren. Mooi om op deze manier toch even dichtbij elkaar te kunnen zijn op deze speciale dag.

Ook beneden in de serre beneden wordt regelmatig contact gelegd met familie via het raam. Even bellen en elkaar in de ogen kijken doet veel mensen goed.

  

HARTVERWARMENDE REACTIES

Van buitenaf komen veel hartverwarmende reacties in allerlei vormen, klein en groot. Zo bracht de Wafelbakker stroopwafels voor het hele huis en deelde de eigenaresse van een Jaminwinkel paaseitjes uit aan bewoners en medewerkers.
Er worden bloemen, planten, cadeautjes, taarten en mooie brieven van schoolkinderen bezorgd. Ook is er steun in de vorm van aardige kaartjes en mails, aanbod voor gratis coaching van zorgmedewerkers, tablets voor beeldbellen en financiële bijdragen van particulieren en bedrijven.


*Wat betreft het aanbod van eten en drinken houden wij om veiligheidsredenen de restrictie aan, dat wij alleen voorverpakte producten aannemen en geen eigengemaakt eten, hoe aardig bedoeld ook.
 


 

VOORJAAR IN DE TUIN

De binnentuin is klaar voor het voorjaar. Er zijn aparte zitjes gemaakt, een fijne plek om even buiten van het lentezonnetje te genieten. Ook is een aantal plantentafels aangeschaft zodat bewoners op comfortabele hoogte plantjes kunnen kweken en zo actief kunnen zijn in de buitenlucht. Twee van deze plantentafels zijn mogelijk gemaakt dankzij de inzamelingsactie van Jetje Moonen. Zij legde samen met collega’s, vrienden en familie geld bij elkaar om iets positiefs te kunnen doen voor de bewoners van het Bartholomeus Gasthuis. Een prachtig gebaar.
 


 

BEELDBELLEN MET FAMILIE

Bewoners kunnen via skype beeldbellen met hun naasten o.a. dankzij de donatie van Stichting BLADT Charity. Deze stichting heeft zeven tablets ter beschikking gesteld voor de bewoners van het Bartholomeus Gasthuis. Een bijdrage die mede tot stand is gekomen via het netwerk van Rabobank regio Utrecht en omstreken en die enorm gewaardeerd wordt. De tablets worden ingezet om visueel contact te leggen tussen bewoners en familie.
Ook verschillende familieleden hebben een tablet gedoneerd of in bruikleen gegeven. Dankzij deze vrijgevigheid hebben nu steeds meer bewoners en familie contact met elkaar via skype. Bewoners die dit niet zelf kunnen, krijgen hierbij, waar mogelijk, assistentie. Het is even wennen voor veel mensen, maar toch een mooie manier om elkaar te kunnen blijven zien.

 


 

HELPENDE HANDEN NODIG

Het is mogelijk dat wij in de komende periode extra handen nodig zullen hebben om te ondersteunen in de zorg voor bewoners. Een aantal van u heeft zich al aangemeld om ons tijdelijk te ondersteunen. Wilt u - als dat nodig is - een bijdrage leveren om de zorg voor onze kwetsbare bewoners hoog te houden? 

Spreekt dit u aan én kunt u voldoen aan de gestelde voorwaarden?
Meldt u zich dan aan.

 
Bekijk de vacature en meer informatie

 

We kijken er naar uit om iedereen snel weer te kunnen verwelkomen
in het Bartholomeus Gasthuis.

 

Copyright © 2020 Bartholomeus Gasthuis, All rights reserved.