Copy

Beste <<First Name>>,

Deze Nieuwsbrief is een speciale editie waarin je alles kunt lezen en bekijken over ons, in het voorjaar verschenen, Handboek professionele schoolcultuur. Zo krijg je een terugblik op de feestelijke presentatie, vertellen we aan de hand van een aantal recensies hoe ons boek is ontvangen, bieden we een inkijkje aan de hand van het Kadermodel en voor wie meer wil, zetten we ons aanbod rond dit boek op een rijtje. Als laatste vragen we je aandacht voor de wet AVG. Wil je geïnformeerd blijven via onze nieuwsbrief dan moet je dat bevestigen.
Veel lees- en kijkplezier.
 
Henk Galenkamp en Jeannette Schut

Terugblik op de boekpresentatie


Op 15 februari presenteerden we ons Handboek professionele schoolcultuur. Een feestelijke middag, onder de bezielende leiding van Alina Talmanova (YES), met alles wat er bij hoort. De overhandiging van het eerste exemplaar, een korte toespraak van de uitgever, interactieve lezing van de auteurs over twee kritische kernthema’s, een bestuurder die vertelt wat er met haar organisatie gebeurde tijdens een traject Professionele Schoolcultuur en een afronding met zwier waarbij de deelnemers werden uitgenodigd om al of niet over de rode streep te gaan. En dan niet te vergeten de voortreffelijke catering en de cellisten die zorgden voor sfeervolle achtergrondmuziek. Bedankt allemaal. Het was een onvergetelijke ervaring!
Bekijk de videomontage van de boekpresentatie hier.


Reacties uit het veld


In de afgelopen maanden is er veel belangstelling geweest voor ons boek. In ruim 2 maanden tijd zijn er al 750 exemplaren verkocht. De reacties zijn zonder uitzondering positief. Het onderwijsblad JSW (Jeugd in School en Wereld) gaf ons boek in een recensie 5 sterren. De Nieuwe Meso noemt in een boekbespreking ons boek ‘Een handboek om oud zeer op te ruimen, afscheid te nemen van ingesleten gewoonten en beperkende opvattingen’. Ook kregen we diverse uitnodigingen om in gesprek te gaan over het geven van een training of een keynote. 
We zijn uitermate blij met deze reacties.

Het Kadermodel van een professionele schoolcultuur

 
Centraal in ons boek staat het Kadermodel. Dit verbindt drie elementen met elkaar die nodig zijn om tot een professionele schoolorganisatie te komen: 
  1. Een heldere koers (ook wel missie/visie genoemd),
  2. De omgangscultuur (is: het gedrag dat in de school plaatsvindt),
  3. De ontwikkeling van mens en organisatie in de richting van Professionele Leergemeenschappen.
Van medewerkers en andere betrokkenen wordt commitment gevraagd voor deze drie elementen. Wanneer dit commitment wordt omgezet in concreet, zichtbaar en hoorbaar gedrag mag gesproken worden over een professionele schoolcultuur.

Aanbod Professionele Schoolcultuur op een rijtje.

  • Kennismaken? Op het Pica Onderwijscongres op 19 september 2018 geven we een workshop over ons boek.
  • Voor schoolteams, directieteams, enzovoort: zie Maatwerk.
  • Nieuw: Masterclass Professionele Schoolcultuur voor trainers en coaches van advies- en trainingsbureaus in het onderwijs. Deze wordt in-company gegeven. Neem contact op.
  • Vooraankondiging: Vijfdaagse Masterclass Professionele Schoolcultuur voor schoolleiders PO/VO/MBO. Start bij voldoende deelname in januari 2019. Belangstelling? Mail je gegevens.

LET OP!
Binnenkort ontvang je geen nieuwsbrief meer


Vanaf 25 mei 2018 mogen wij volgens de wet geen mail meer versturen zonder jouw toestemming. Klik op onderstaande knop om opnieuw toestemming te geven als je onze nieuwsbrieven wilt blijven ontvangen. 
Ja, ik wil nieuwsbrieven blijven ontvangen
Over ons
Bureau Galenkamp & Schut
Wie is Henk Galenkamp
Wie is Jeanette Schut
Bronnen van inspiratie
Samenwerkingspartners
Kern van ons werk
Professionele schoolcultuur
Koerstrajecten
Ouders en de school
Leiderschapstrajecten
Professionele communicatie
Systemisch werken
Wat wij bieden
Consultancy
Training
Coaching en supervisie
Opstellingen
Maatwerk
Nieuws / Actueel
Boeken
Artikelen
Blog
Nieuwsbrieven
Agenda
De klant aan het woord
Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? U kunt zich hier afmeldenEmail Marketing Powered by Mailchimp